Dagboek

Dagboek 3e dag week 37

Geplaatst op

AstraZeneca zet proeven met coronavaccin dat België koos tijdelijk stop

Vandaag om 02:08 | Bron: BELGA – Print – Corrigeer

AstraZeneca zet proeven met coronavaccin dat België koos tijdelijk stop

De Britse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford onderbreken de vergevorderde proeven met een mogelijk coronavaccin om veiligheidsredenen. Dat deelt het bedrijf woensdag mee. Het kandidaat-vaccin heeft mogelijk ongewenste bijeffecten veroorzaakt bij een proefpersoon.

Hoe moet het verder nu corona ook onderhandelingen heeft bereikt? “Regering op 17 september? Vergeet het”

Vandaag om 03:00doorMatthias Vanderaspoilden

Hoe moet het verder nu corona ook onderhandelingen heeft bereikt? “Regering op 17 september? Vergeet het”

Als er niet over de inhoud gediscussieerd wordt, dan wel over de manier van vergaderen. Het compromis is dat er straks gewoon digitaal vergaderd wordt nu corona ook de regeringsonderhandelingen heeft bereikt. Maar niet iedereen gelooft dat zoiets tot een goed akkoord kan leiden.

LEES OOK. Egbert Lachaert (Open VLD) test positief op Covid-19, preformateurs bekijken of ze formatie via videoconferentie kunnen voortzetten

“We werken verder met iedereen die negatief test.” Conner Rousseau …

Hoe komen deze mededelingen en cijfers tot stand?

De cijfers hebben betrekking op de periode van woensdag 26 augustus tot en met dinsdag 1 september. In die week werden er 3.115 gevallen van Covid-19 bevestigd, of gemiddeld 445 per dag. In de zeven dagen daarvoor (19-25/8) ging het om 3.156 gevallen, of gemiddeld 450,9 per dag. Tussen deze twee periodes deed zich een daling van 1,3 procent voor.

Ter vergelijking: van 12 tot en met 18 augustus kwamen er nog gemiddeld 513,4 gevallen per dag bij. Afgezet tegenover de week nadien ging dat om een verschil van 12%, terwijl de vandaag bekendgemaakte cijfers dus nog amper een daling ruim 1 procent laten zien.

Regionaal

Als de nieuwe cijfers per provincie bekeken worden, laat Brussel met 784 gevallen in zeven dagen het hoogste aantal bevestigde besmettingen zien, al zijn dat er 57 minder dan de week ervoor. Antwerpen kende de grootste daling (-132 tot 565), Luik de grootste stijging (+122 tot 311). Ook in West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg, Namen en Luxemburg stijgt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen.

Het gemiddelde aantal dagelijkse overlijdens daalde in diezelfde periode met 29 procent tot 3,4. Ons land telt nu in totaal 9.901 dodelijke slachtoffers van het coronavirus.

Ziekenhuisopnames

Wat de ziekenhuisopnames betreft, werden in de laatste periode van 7 dagen waarvoor cijfers beschikbaar zijn (29 augustus tot en met 4 september) gemiddeld 15,7 mensen gehospitaliseerd. Dit is een daling van 10% in vergelijking met de week voordien.

Er lagen op vrijdag 4 september 215 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling met 15% in vergelijking met de 252 van een week eerder. 52 patiënten liggen op intensieve zorg (-32%). In totaal hadden 37 patiënten vrijdag nog ademhalingsondersteuning nodig, 7 externe ondersteuning van het hart en/of de longen.

Dagboek

Dagboek 2e dag week 37

Geplaatst op

Geen coronabesmettingen bij renners Tour, Prudhomme wel positief
Geen enkele wielrenner die meedoet aan de Tour de France heeft positief getest op het coronavirus. Dat betekent dat alle 165 renners die nog in koers zijn, dinsdagmiddag kunnen beginnen aan de tiende etappe. Koersdirecteur Christian Prudhomme testte volgens het Franse persbureau AFP wel positief. | ANP
Lees meer
Bekijk hier meer nieuwsoverzichten van de afgelopen tijd

Maanden later en nog steeds hebben overheden het over een pandemie Covid19

Hoewel veel mensen denken dat het bijna over is en het nog maar een klein gevaar is, ouderen moeten nog wat opletten daar is het nog wel een beetje gevaarlijk voor als je weinig weerstand hebt. Maar is dit zo niet met alle ziektes? Laat het leven weer voorop staan voor liefde en geluk.

Dus het gewone leven met een beetje inachtneming wat we de laatste paar maanden hebben geleerd, dan zal het allemaal goed komen. De jongere hoeven niet te boeten voor dit virus want het zal hen niet zwaar treffen, die hebben genoeg weerstand hiervoor. W.H.O. en R.I.V.M. angsthazen of dictators?

Waarom dan nog al die gekke zware maatregelen? De regeringen zijn of ook angsthazen of ze worden gestuurd en dient het voor een heel ander zaak? Dictatuur?

Het laatste daarvan begin ik overtuigt te raken er zijn nu zoveel voorbeelden van dat dit bijna duidelijk zo is te zien. Een grote regering voor Europa samen met de andere wereld landen. Om zo het geheel te kunnen sturen om de allerrijkste van de wereld in stand te houden. Het systeem dat ons regeert.

Wordt het nu tijd voor onszelf op te komen en niet meer akkoord te gaan met de levenswijze die we volgens de ander moeten leven, die zo goed weet zich hierdoor te verrijken. Stoppen hiermee is de enige goede actie die we moeten doen om weer liefde geluk en samenzijn te verkrijgen.

Hebben we wel genoeg lef dit door te zetten? Heb je nog niet voldoende lef ga dan eens luisteren naar mensen die dit al wel durven te doen, zoals Thierry Baudet, Willem Engel, Maurice de Hond, en nog vele anderen. Ik zeg niet dat ze allemaal gelijk hebben maar ze durven wel voor hun mening uit te komen. Het zijn zeker geen poedeltjes of meelopers zoals zo velen wel zijn. Neem afscheidt van je angsten en kom op voor jezelf en je naasten. Doe dit gewoon zonder brutaal of onbeschoft te worden. Je mag opkomen voor je eigen mening, respecteer iedereen die dit ook doet en je kunt je aansluiten in alle rust bij mensen die het zien zoals jij het ziet. Stem op deze mensen en het zal goed komen. Er zijn nog genoeg mensen die wel willen dat jij het ook goed hebt in je leven. Geloof dit en de weg is vrij voor jou.

Dagboek

Dagboek 1e dag week 37

Geplaatst op

Op vrijdag 4 september 2020 was de hoorzitting in de 2e kamer van het Nederlandse parlement over de spoedwet. Ook op deze dag werd een nieuw platform gelanceerd; https://nooit.nl De opening was om 3 uur in de middag op het strand van Scheveningen. Deels omdat het kantoor te klein is om alle deelnemers te ontvangen en omdat het centrum van Den Haag vol stond met politie om demonstranten te verhinderen. Sven-Ake Hulleman sprak de menigte toe op het winderige strand. De deelnemers kregen allen een witte paraplu met het gouden schilpadlogo en een brief met kritische vragen die naar de Tweede Kamer der Staten Generaal, postbus 20018, 2500 EA Den Haag, gestuurd kan worden. Verder kon er nader worden kennis gemaakt met Arno Wellens (barstmaar.eu), Lange Frans (vlogger en rapper), Sander Compagner (de Andere Krant), Jordy Zwarts (Bond tegen Overheidszaken), Elke de Klerk (arts) en vele andere gezichten die bekend zijn van EORV https://eenoorlogreedsverloren.nl/ De kwaliteit van de video is slecht. Stond te ver weg voor een zuiver beeld en geluid. Ik zag dat Coos van den Elsen ook een video heeft gemaakt. Deze is beter en dit is de link: https://youtu.be/MOQyQ3efiYM

Welkom bij de eerste aflevering van Madelon Navigeert! In deze aflevering spreek ik met Willem Middelkoop. Willem is auteur, geopolitiek-analist en eigenaar van het Commodity Discovery Fund. In 2008 werd hij in één klap een bekende Nederlander toen hij voorafgaand aan de crisis, deze crisis al voorspelde. Met hem praten we over de toekomst van de economie, de vlucht naar goud, de aanstaande bankencrisis en mogelijke hyperinflatie. In Madelon Navigeert spreek ik bekende economen, journalisten en topondernemers. Met hen praat ik over geld, de economie en financiële vrijheid, om de kijker te inspireren en bewust te maken van financiële gezondheid. Ik neem je mee op een bijzondere reis langs sparen en investeren, inflatie en deflatie, kopen en huren en langs winst en verlies. Vergeet niet te abonneren en te klikken op het belletje om geen enkele aflevering te missen. Ik wens je alvast veel kijkplezier en een fijne reis 👉🏻 https://bit.ly/AbonnerenMadelonVos

Mensen die vermoedelijk met het coronavirus in contact zijn geweest, moeten in ons land 14 dagen verplicht in quarantaine. Professor microbiologie Herman Goossens (Universiteit Antwerpen) vindt die periode te lang. “Mensen worden onnodig voor een lange periode uit het maatschappelijke leven gehaald” zegt hij in ‘De Tour Vandaag’.

Herman Goossens licht zijn standpunt toe in ‘De Tour Vandaag’: “Ik heb gehoord dat in bepaalde steden politie en brandweer in de problemen komen omdat mensen lang in quarantaine moeten blijven. Op die manier breng je essentiële diensten in gevaar. In het onderwijs zie je gelijkaardige verhalen. Als een leerling besmet blijkt te zijn, moet meteen de hele klas thuisblijven. Mensen worden onnodig voor een lange periode uit het maatschappelijke leven gehaald.”

Door quarantaineregels breng je essentiële diensten in gevaar.

Vandaag om 10:11doorMaxie Eckert

Corona-sneltest komt weldra op de markt, en dat zou een enorme vooruitgang betekenen

Marc Van Ranst pleit ondanks stijgend aantal besmettingen niet voor verstrenging: “Schaf de absurde regels af”

Vandaag om 11:39doorNina Bernaerts

Marc Van Ranst pleit ondanks stijgend aantal besmettingen niet voor verstrenging: “Schaf de absurde regels af”

De coronacurve voor ons land gaat weer de slechte richting uit. In andere landen zou dit code rood betekenen, aldus viroloog Marc Van Ranst. Toch pleit hij niet voor een verstrenging van de maatregelen. “De regels die nu gelden, moeten gevolgd worden. En dat kan enkel als je de absurde regels afschaft”, zegt Van Ranst.

Het aantal coronabesmettingen in ons blijft stijgen tot gemiddeld 470 per dag. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend. De oorzaak? “Mensen die terugkeren uit vakantiegebieden …

Gemiddeld aantal coronabesmettingen per dag blijft stijgen

Het gaat om de periode van 28 augustus tot en met 3 september.

Gemiddeld aantal coronabesmettingen per dag blijft stijgen
Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, met 9 procent, tot gemiddeld 470 per dag, in de jongste week waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn. Dat blijkt uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend. Het gaat om de periode van 28 augustus tot en met 3 september.

Vandaag om 05:11 | Bron: BELGA – Print – Corrigeer

Minister Grapperhaus legt strenge regels op, maar leeft ze zelf niet na. Er zijn dan 2 opties: de regels zijn ongeloofwaardig en moeten weg, of de minister is ongeloofwaardig en moet weg. In het debat bleek dat Grapperhaus de regels weigert te veranderen. Daarom dient Thierry Baudet een motie van wantrouwen in. ✓ Blijf gratis op de hoogte van alles wat FVD doet https://fvd.nl/ja

“Jij wilt toch niet dat wij ongehoord blijven?” Wij gaan voor 75.000 betalende leden in 2020. Breng ON! op TV! Word lid voor 5,72 euro via: https://www.ongehoordnederland.nl/wor… DEN HAAG MAAKT HET ONS NIET MAKKELIJK. Zo is vlak voor het einde van 2019 besloten om de deadline voor nieuwe omroepen uit te stellen met één jaar. Wettelijk hebben we per 31 december as. 50.000 betalende leden in 2020 nodig. Want alleen in 2020 betalende ON-leden tellen mee op 31 december. Maakt ons niet uit. We leggen zelf de lat nu gewoon nóg hoger: op 75.000. Het is duidelijk tijd voor een tegengeluid! Laten we samen de Nederlandse cultuur en onze vrijheden beschermen. Hoe? Door Ongehoord Nederland een publieke omroep te maken, zodat jouw stem in elke huiskamer wordt gehoord.

Yves Van Laethem: “Quarantaine van veertien dagen kan gehalveerd worden”

Vandaag om 14:17 door (cdh) – Print – Corrigeer

Interfederaal woordvoerder Yves Van Laethem: “Quarantaine van veertien dagen kan gehalveerd worden”

“De twee weken quarantaine die nodig zijn voor mensen die mogelijks besmet zijn met het coronavirus zouden kunnen worden gehalveerd.” Dat zegt zegt Yves Van Laethem, interfederaal woordvoerder in o.a. de Waalse kranten van Sudpresse.

Dagboek

Dagboek 7e dag week 36

Geplaatst op

Afgelopen etmaal 654 mensen positief getest op corona

ANP Producties – ANP – zaterdag 5 september 2020

BILTHOVEN (ANP) – Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 654 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit het coronadashboard van de rijksoverheid. Daarop wordt per dag het aantal mensen gemeld dat positief is getest op corona.Vrijdag werden nog 744 nieuwe gevallen gemeld in de voorafgaande 24 uur. Dat was de grootste stijging in een etmaal sinds 11 augustus. Er verblijven 35 coronapatiënten op de intensive care. Dat zijn er evenveel als vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Het aantal Covid-opnames buiten de ic is zaterdag 99, dat zijn er 5 meer dan vrijdag. Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg zegt: “Het aantal opgenomen Covid-patiënten is laag en stabiel, 56 procent van hen ligt in de regio’s Brabant, Amsterdam en Rotterdam. Dit is in lijn met de regionale besmettingscijfers. Er bestaat bij deze lage bezetting geen behoefte aan verplaatsingen van Covid-patiënten tussen ziekenhuizen.”

Even mooie muziek luisteren om tot jezelf te komen, want muziek kan je positief stemmen. Ga er maar eens voor zitten, lekker positieve stofjes aanmaken daar hebben we allemaal nooit genoeg van. Het zal de wereld ten goede komen.
Dagboek

Dagboek 6e dag week 36

Geplaatst op

Vandaag zaterdag, de afgelopen week goed met zaken bezig geweest. Zo kun je zien dat het gewone leven langzaam weer op gang komt.

Wat een impact heeft de corona op ons gehad, we kunnen hieruit leren dat acties nemen ter voorkoming van deze ziekte soms meer ellende geeft dan de ziekte op zich. Ik ben er ook van overtuigt dat er meer doden zijn gevallen door de maatregel dan door de corona ziekte zelf.

Als we lessen willen trekken uit de gevolgen dan kunnen we de volgende te verwachten epidemie beter op zijn beloop laten. De actie die we dan zouden moeten nemen is”, verantwoordelijkheid nemen” naar je medemens toe. Dus als je je ziek voelt of ziek bent, zorg dan dat je niet in de buurt van je naaste komt en houd dus afstand van hen. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid hier in draagt kan het gewone leven gewoon doorgaan en zal de levenswijze en de economie hier niet zo veel meer door worden ontwricht zoals dit met de Lock Down wel het geval was.

Ik hoop dat velen hierover gaan nadenken en dat de regering stopt met zich als een angsthaas te gedragen en daardoor de macht achter de macht in de kaart speelt zonder dat ze dit zelf beseffen. Ik heb het idee dat ze niet weten dat dit door het systeem komt en ze ook niet weten wat de gevolgen kunnen zijn. Zowel voor hunzelf als voor de burger. Je hoeft alleen maar naar het voorbeeld van Minister Grapperhaus te zien waarop dit kan uitdraaien, en daar zitten we allemaal toch niet op te wachten? Vergeef de man zijn domheid, want we doen het zelf niet beter denk ik. Kijk maar eens terug naar het verhaal van de vogels dat een eigen leven lijdt. Dat is net zoals de economie en de macht daarachter die is niet te sturen, het is het systeem dat zichzelf stuurt. Daar zouden we naar moeten kijken en dit zien te stoppen. Om zo weer met een schone lei te kunnen beginnen.

Zoals God ook u zal vergeven keer op keer.

Even ter herinnering dagboek 4e dag week 36

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.png

Net zoals deze vogels samen (zo is het ook met de mens) het is een interactie onderling met ongeveer 12 vogels/mensen en de volgende ook weer met 12 vogels/mensen hierdoor ontstaan vormen die niet tevoren zijn vastgesteld of ontworpen. Zo is het ook met het systeem “Economie” dat is ook een interactie en wordt met een clubje mensen samen gedaan en gaat zijn eigen weg volgen als er meer clubjes komen zoals bij de vogels. Simplistisch gezien hebben we dit niet meer in de hand, het gaat een eigen leven lijden. Naar mijn idee is dit eenvoudig zo in de wereld”, het systeem” wil sturen naar eigen inzicht, maar het is niet meer te sturen het systeem bestuurt zichzelf tot het vastloopt en de bubbel (ballon) knapt! Moeten we daarop wachten of moeten we het zelf zien te stoppen?

Misschien is nu de tijd daar dat de mensen eens niet aan hunzelf alleen gaan denken maar ook eens denken aan het land ga deze een dienen!

België moet vooruit dit kan alleen maar met mensen die hart voor het land hebben en daar niet zitten uit eigenbelang!

Dat zeven politieke partijen vrijdag beslist hebben om een federale regering te proberen vormen, wil nog niet zeggen dat die regering er automatisch komt. “Dit is voor niemand een onvoorwaardelijke ‘ja'”, zei CD&V-voorzitter Joachim Coens zaterdag in De Ochtend op Radio 1.

CD&V-voorzitter Joachim Coens staat op de rem: “Van geen enkele partij is dit een onvoorwaardelijke ‘ja’”
Joachim Coens 

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en zijn sp.a-collega Conner Rousseau werden vrijdag aangesteld als preformateurs. Zij gaan met liberalen, socialisten, groenen en CD&V onderhandelingen opstarten voor de vorming van een nieuwe regering. Het cdH is er niet bij.

Die doorbraak, zoals Lachaert het vrijdag omschreef, betekent niet dat er nu ook automatisch een regering met die zeven partijen komt, zegt CD&V-voorzitter Coens. “Dit is voor niemand een onvoorwaardelijke ‘ja'”, klonk het. Het is nu aan de preformateurs om een nota op te stellen waarin de betrokken partijen zich moeten herkennen. “Zo gaat dat altijd”, aldus Coens. “Wij (CD&V, red.) moeten zien dat we herkenbaar zijn, dat we de zaken terugvinden die er voor ons toe doen.”

Volgens Coens maakt de beslissing van cdH om niet mee te doen CD&V “meer nodig”, want anders komen de zes paars-groene partijen niet aan de vereiste meerderheid van 75+1 zetels. Coens nuanceert zo dat zijn partij mathematisch overbodig is. “Als we trouwens niet in families maar in partijen denken, dan zijn wel meer partijen niet nodig.”

Op zijn persconferentie vrijdag sprak preformateur Lachaert over een “project voor tien jaar” dat in de steigers zal worden gezet. Daar komt ook een staatshervorming bij kijken. Volgens CD&V-voorzitter Coens zijn ook de andere partijen uitgenodigd om “dit voor te bereiden”, dus ook de N-VA.

Psychologe Ariane Bazan moet ons gemotiveerd houden: “Waarom zouden jongeren niet mogen feesten, als dat veilig kan gebeuren?”

Vandaag om 03:00doorHannes Heynderickx

Psychologe Ariane Bazan moet ons gemotiveerd houden: “Waarom zouden jongeren niet mogen feesten, als dat veilig kan gebeuren?”

Ze heeft er niet voor gesolliciteerd, maar toch krijgt psychologe Ariane Bazan een zitje in adviesorgaan Celeval, dat de Nationale Veiligheidsraad rechtstreeks bijstaat. Op haar rust de zware taak om de motivatie voor de coronamaatregelen opnieuw op te krikken. “Ik zal de stem van de burger zijn”, zegt ze.

Ze is psychologe en biologe, perfect twee­talig, en een compromiszoeker. Het ideale profiel dus om te zetelen in een adviesorgaan bij een gezondheidscrisis. Want het virus maakt niet alleen slachtoffers ..

Dagboek

Dagboek 5e dag week 36

Geplaatst op

Hier vind ik de politiek wel een beetje flauw om zo de nadruk op 1,5 m en handjes geven wat in eerste instantie door de politiek is verboden. Houd je ook gewoon zo veel mogelijk aan de regels. Totdat deze regels weer zijn opgeheven is. dit heeft niets te maken met het oplossen van de gevaren die Corona – COVID-19 heeft.

Bestaat SARS-Cov-2 wel? Waar is het bewijs dan? Die vragen stelt programmamaker Flavio Pasquino aan onderzoeksjournalist Patrick Savalle die al ruim 15 jaar met virus dossiers werkt. Na jaren lang onderzoek te hebben gedaan naar het humaan immunodeficiëntievirus (HIV) als de veroorzaker van AIDS heeft hij zich nu ook geworpen op deze vraag; zijn er sluitende wetenschappelijke bewijzen (volgens de gouden standaard) dat SARS-Cov-2 bestaat? En zo ja, is het daarmee de veroorzaker van het klinische beeld dat bij Covid 19 hoort? De laatste vraag kan allen beantwoord worden als de gouden standaard ” Koch en/of Rivers Postulaten” is doorlopen maar ook dat is niet gedaan bij SARS-COV-2. Savalle komt nergens in de literatuur onderzoeken tegen die valide isolatie van het SARS-Cov-2 aantonen, noch een valide bewijs dat bewijst dat SARS-Cov-2 de veroorzaker is van de Covid 19. In de video wordt een Youtube video van Samuel Eckert gebruikt als handvat voor de tijdlijn die bij de ontwikkeling van de PCR test heeft plaatsgevonden. De Youtube video van Samuel Eckert https://www.youtube.com/watch?v=S_Ofv… Bij de ontwikkeling van deze PCR test was oa. viroloog Marion Koopmans betrokken. Onder leiding van Dr. Christiaan Drosten werd in allerijl een PCR test ontwikkelt (21 jan. al klaar) op basis van Sars RNA uit databanken maar werd niet het geïsoleerde virus uit patiënt zero gebruikt. Een lab reconstructie dus die uiterst dubieus is, stelt Patrick Savalle. Het virus is uiteindelijk nooit volgens de gold standard geïsoleerd en daarmee komt wellicht alles op losse schroeven te staan, vervolgt Savalle. Savalle refereerde ook naar een “slordige” paper van viroloog Marion Koopmans waarin volgens hem veel belangrijke bronnen niet zijn vermeldt. Dit is de link naar de paper; https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32570… Via deze link kun je nog een persoonlijke reflectie lezen van Patrick Savalle op deze video: https://hersengarage.nl/article/besta… Dit is de link naar de publicatie van Ron Foucher uit 2003 die “zou” aantonen dat SARS-Cov-1 is geïsoleerd volgens de gouden standaard en dat Koch Postulaten is gelukt. Echt beiden bleken niet te kloppen, stelt Savalle. Lees het zelf maar: https://www.nature.com/articles/423240a OPROEP: In de video wordt een oproep gedaan aan wetenschapper om mee te denken over de antwoorden op de vragen die gesteld worden. Je kunt je dan melden bij flavio@weltschmerz.nl. Link naar onze website: https://www.cafeweltschmerz.nl/bestaa…

NOS156K abonneesABONNERENHet hof doet uitspraak in het ‘minder Marokkanen’-proces van Geert Wilders. Een zaak die al zes jaar duurt. Een ingewikkelde zaak ook, die gaat over principiële kwesties, over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Lees hier meer: https://nos.nl/artikel/2346673-na-zes…#minder#Wilders#nieuws Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

Zo werken ze Nederland, om deze uitspraak te krijgen duurde dit 6 jaar, is dit niet schandalig? Kwam het ze niet uit, bestaat er nog wel recht?

Zo gaat de overheid met de belastingen om.