20 maart wordt daar een stemming overgehouden

BROEIKASGASSEN HOUDEN WARMTE IN DE ATMOSFEER VAST

In 1896 ontdekte de Zweedse wetenschapper Svante Arrhenius voor het eerst dat de mensheid wereldwijde temperatuurstijging kan veroorzaken met de uitstoot van ‘broeikasgassen’. Een van deze gassen, CO2, heeft namelijk de eigenschap om warmte in de atmosfeer vast te houden. Later werd ontdekt dat ook andere broeikasgassen zoals methaan en lachgas deze eigenschap bezitten. Preciezer gezegd, absorberen broeikasgassen de warmtestralen van de Aarde, die ontstaan doordat inkomende zonnestralen de Aarde opwarmen. Broeikasgassen vertragen daardoor de snelheid waarmee warmte van de Aarde naar de ruimte ontsnapt. Zonder de aanwezigheid van broeikasgassen in de atmosfeer zou de temperatuur op Aarde gemiddeld 18 graden onder nul zijn. Opwarming ontstaat doordat als gevolg van een verhoging van de broeikasgasconcentratie er meer warmte de atmosfeer binnenkomt dan dat er weggaat.

Alle huizen van het GAS af we moeten met z’n alle naar de warmtepomp worden gebracht. Voor 2030 1,5 miljoen huishoudens op de warmtepomp overgeschakeld zijn. Is dit wel een haalbare zaak

Andere landen gaan juist over op GAS Duitsland, Frankrijk, en nog meer andere landen. Ook wordt er nog door veel landen met kolen gewerkt voor energieopwekking.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *