Uncategorized Door admin

Zondag, even een beetje later opstaan en om 11 uur is er Open Kerk via Internet, waar Vanessa en Tim hun verhaal doen ter opbeuring voor veel mensen. Ik begrijp dat de Pasters inmiddels ook niet meer weten wat ze moeten zeggen in zo’n crisis om de mensen echt te helpen. Dus men grijpt zoals gewoonlijk vaak naar de Bijbel en probeert men met bijbelteksten de mensen gerust te stellen.

Zelf vind ik het prettiger dat men zou preken uit hun hart en ons ideeën aanbrengt bijvoorbeeld hoe je de mensen zou kunnen helpen leven om door deze crisis heen te komen. Het opnoemen van bijbelthema’s daarop inhaken met wat er zo’n 2000 jaar of langer geleden is gebeurd. (verhalen) Daar zitten veel mensen niet echt op te wachten. Ik snap heel goed dat de Bijbel van belang is als leidraad in het leven en dat het een opvoedboek voor ons mensen kan zijn, De Heer staat ons bij. Dat is wat we moeten weten.

Zelf denk ik dat er net zoveel belang is om te adviseren en hulp aan mensen te geven die in de problemen zitten. Door nu daadwerkelijk wat voor de mensen te doen. Zeker nu niet over geld voor de kerk gaan preken, dat begrijpen zij ook wel. Veel mensen hebben nu zelf grote problemen met werk en inkomen. Misschien kunnen we daar even bij stil staan. Kijken of wij daarin kunnen helpen, zorg voor je medemens.

Kijk maar eens naar de Regering in Nederland die loketten opent om mensen die zonder werk “of de lonen niet meer kunnen betalen” zitten. Deze te helpen dit wel te kunnen doen door een tijdelijke bijdrage.

Ik heb de zondag gebruikt om te bedenken “hoe mee te kunnen helpen” leven en bestaansrecht voor iedereen te helpen voortbestaan.

Een mooie bijkomstigheid is dat veel mensen onderling met elkaar in contact komen en meer voor elkaar over hebben. We moeten beseffen dat, “willen we de Corona crisis overwinnen” we hier nog wel even mee bezig zijn. Dus we met z’n allen inventief moeten worden/zijn om hier uit te komen. Dus er is werk aan de winkel ondanks dat deze gesloten is.

Wat kun je thuis doen voor bijvoorbeeld het eigen bedrijf of een bedrijf waar je voor werkt, wat kun je doen bij werkeloosheid. Dit is nog niet zo makkelijke opgaaf niet overal is een oplossing voor te vinden. Wij kunnen in eigen Kerk ook wel eens kijken of er mensen in de problemen zitten met deze crisis. Wat kunnen we doen? Dit eens uitzoeken, zijn er mensen die nu al weten, “hoe mensen er in de kerk met deze crisis voorstaan” dat zou ik graag horen om zo plannen te kunnen maken om samen daadwerkelijk of financieel te mogen helpen.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *