Het is zo moeilijk te stoppen als je het nieuws en de leugens ziet

Delta-variant nu ook dominant in Vlaanderen

Waar halen ze het vandaan, hebben ze het over het Deltaplan Nederland?

Bangmakerij? Zijn ze nu nog gekker geworden?

John van Rest

© Pixabay

De helft van het aantal vastgestelde coronabesmettingen in België wordt inmiddels veroorzaakt door die meer besmettelijke Delta-variant. Tegen eind juli zal vermoedelijk bijna elke besmetting een delta-besmetting zijn in ons land.

Toch hoeft dat niet meteen desastreuze gevolgen te hebben, stellen experts. “Als we blijven vaccineren, zal het gevaar binnen de perken blijven. Het aantal gevallen zal misschien groeien, maar het aantal gevallen in de ziekenhuizen en het aantal doden zal al bij al beperkt blijven bij een vaccinatiegraad die we normaal gezien gaan halen”, roept viroloog Marc Van Ranst op. Daarnaast moeten we ons aan alle preventieve maatregelen blijven houden aangezien de Delta-variant heel besmettelijk is, klinkt het.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *