Nieuws 4 juni voetbal en stijging besmettingen wat nog meer? Zet het op een rijtje en je hebt de conclusie het is maar wat je denkt?

Geen paniek bij Simon Mignolet, maar: “Dit is toch wel een ontgoocheling”

 

Mignolet Simon - Boyata Dedryck

© photonews Mignolet Simon – Boyata Dedryck

Na een moeizame partij geraakten de Rode Duivels donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen een stug Griekenland, nummer 51 op de FIFA-ranking. Panikeren deed Simon Mignolet echter niet. “Het is goed dat dit nu gebeurd is, daar kunnen we uit leren.”

Al na een handvol minuten moest Mignolet de meubelen redden, na een te korte terugspeelbal van Toby Alderweireld. “Ik heb een paar reddingen moeten maken, maar dat is niet belangrijk. Ook al is het een voorbereidingsmatch, je wilt winnen, zeker als nummer één van de wereld en in eigen huis. Dat is dus toch wel een ontgoocheling. Griekenland speelde heel erg compact en maakte het ons erg moeilijk om ons spel te spelen. Ze hebben er hun lijf en ziel in gegooid vanavond.”

Na een aarzelende start namen de Duivels de partij stevig in handen in de eerste helft. Na de pauze was het verval bij de Duivels echter opvallend groot. “Misschien lag het aan de vele wissels”, zocht Mignolet naar een verklaring. “Uiteraard moet iedereen minuten maken en moeten we terug op elkaar ingespeeld geraken. De jongens die minuten kregen, hebben zich ook getoond. Maar misschien zorgden die wissels ook voor wat problemen bij de stilstaande fase waaruit het tegendoelpunt volgde. Al is het goed dat dit nu gebeurt, daar kunnen we uit leren. Op stilstaande fase wordt nu eenmaal vaak het verschil gemaakt.”

De Club-doelman voegde er meteen aan toe dat er tot dusver nog niet getraind is op spelhervattingen. “Op zich niet onlogisch ook… We hebben nog maar twee keer samen getraind, waarin we vooral wilden voorbereiden op de wedstrijd tegen Griekenland. Sowieso zal het de volgende dagen wel aan bod komen en dat moeten we meenemen naar het EK.”

Economische crash ‘onvermijdelijk’ volgens indicator van Warren Buffett

 

© Aangeboden door Business AM

Lees dit artikel: Economische crash ‘onvermijdelijk’ volgens indicator van Warren Buffett

Op zijn 90ste heeft Warren Buffett – ’s werelds rijkste financier met een vermogen van 110 miljard dollar – zijn succes gebouwd op een eenvoudig principe: verstandig beleggen en weten wanneer de markt op hol slaat. Buffett heeft daarvoor een eigen indicator ontwikkeld. Vorige week passeerde deze indicator (in de VS) voor het eerst in de geschiedenis de 200 procent. Dat impliceert dat de markt sterk overgewaardeerd is, en spoedig resulteert in een crash.

  • De Buffett Indicator geeft de totale som van de beurswaarderingen weer, gedeeld door de omvang van de reële economie (bbp). 
  • Wanneer die indicator meer dan 100 procent van het bbp bedraagt is er volgens ‘het orakel van Omaha’ een probleem en wordt een crash onvermijdelijk. 
  • Vorige week passeerde deze indicator (in de VS) voor het eerst in de geschiedenis de 200 procent. Ter vergelijking: net voor de dotcom-crash had de Buffet Indicator 140 procent bereikt, voor de financiële crisis van 2007 was hij net weer de 100 procent gepasseerd …

bron: Current Market Valuation© Aangeboden door Business AM bron: Current Market Valuation

Is het deze keer wél anders?

Misschien moet de doemstemming wat genuanceerd worden. Nu ook de rentevoeten op een historisch dieptepunt staan, is er namelijk reden om te vermoeden dat ‘deze keer is het anders’ wel eens op zou kunnen gaan.

Als de rente laag is, wordt geld lenen goedkoper. Toekomstige reële winsten zijn theoretisch meer waard, wat een positief effect kan hebben op de aandelenmarkt. En lage rentetarieven betekenen een lager rendement voor beleggingen met een laag risico, zoals obligaties. Daardoor daalt de vraag van beleggers en stijgen de aandelenkoersen uiteindelijk verder.

Dat betekent dat de Buffett-indicator waarschijnlijk (extreem) hoog zal blijven zolang de rentetarieven zich op een historisch laag niveau bevinden.

Coronavirus: aantal nieuwe besmettingen stijgt opnieuw, maar dat was ingecalculeerd

Coronavirus dokter coronatest

© Aangeboden door Newsmonkey Coronavirus dokter coronatest

Het daggemiddelde van het aantal nieuwe vastgestelde besmettingen in ons land ligt vandaag zo’n tien procent hoger dan het daggemiddelde van gisteren. Toch is er geen reden voor paniek. Pinkstermaandag wordt sinds vandaag namelijk niet meer meegeteld voor het daggemiddelde. Omdat minder testen op feestdagen zich laten testen, waren de cijfers de voorbije week dus kunstmatig iets te laag. Ondertussen naderen we in België wel bijna 25.000 coronadoden.

In de periode van 25 tot en met 31 mei zijn in België gemiddeld 1.875 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is 8 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. Het is wel een stuk hoger dan het daggemiddelde van gisteren. Dat heeft echter meer met de manier van tellen te maken. Tot gisteren zal Pinkstermaandag nog in de getelde week en nu niet meer. En aangezien er op weekends en feestdagen altijd minder testen worden afgenomen, ligt het aantal besmettingen dan ook sowieso lager.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 47.000 coronatesten per dag afgenomen. 4,4 procent van die testen bleek positief. Dat is een daling van 1 procent. Hier zien we dus ook dat er gemiddeld meer tasten zijn afgenomen terwijl de positiviteitsratio – het percentage testen dat positief bleek – blijft verder dalen.

Wat zou dit opbrengen? flappen! Een nieuwe auto? Zie hem maar eens lachen! Geen smaak?

John van Rest

Vrouw kampt met heel vervelende aandoening nadat ze het coronavirus opliep

Een Britse vrouw die vorig jaar besmet raakte met het coronavirus kampt met een aandoening waarbij haar reuk- en smaakzin zo hard aangetast is dat ze voortdurend bedorven vlees ruikt. Ze roept iedereen op om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Sally McCreith liep het coronavirus in september vorig jaar op. Het 31-jarige hoofd van de medische opleiding bij het Liverpool University Hospitals NHS Foundation Trust kreeg toen te maken met hoofdpijn en extreme vermoeidheid. «Het begon met vreselijke hoofdpijn en vermoeidheid. Ik raakte letterlijk niet meer uit mijn bed. Ik had ook last van een zware hoest en een brandend gevoel in mijn borst. En mijn reukzin was volledig verdwenen», vertelt ze in Daily Mirror.

Afgevallen

Alle symptomen gingen na een tijdje weg, behalve dat laatste. Ze lijdt immers aan parosmia, een stoornis in de reukzin waardoor verschillende geuren op een andere manier waargenomen worden. «Ik ruik voortdurend een combinatie van bedorven vlees en een chemische geur. Daardoor is ook mijn smaakzin aangetast. Ik genoot vroeger zo hard van eten, maar nu is dat moeilijk, want alles ruikt vies. Sinds september ben ik daardoor 12 kilogram afgevallen. Zelfs mijn tanden poetsen is vreselijk. Het voelt alsof ik mijn mond spoel met assen. En als ik me douche, lijkt het alsof ik me was met bedorven vlees. Ik voel me nooit proper en het heeft me echt paranoïde gemaakt», klinkt het.

Vaccineren

Sally roept mensen dan ook op om zich te laten vaccineren zodat ze niet hetzelfde meemaken als zij. «Ik wil mensen eraan herinneren om voorzichtig te zijn en zichzelf te beschermen. Al mijn vrienden staan te popelen om een vaccin te krijgen nu ze gezien hebben wat het coronavirus bij mij heeft aangericht. Het is de enige manier om terug naar het normale leven te gaan», besluit ze.

De praatjes van onze Minister-president Hij heeft altijd zijn versje klaar en probeert zand in de ogen van iedereen te strooien, Bravo!

John van Rest

Al in 2010 een rapport over wat er zich nu afspeelt.

Is dit dan ook allemaal onzin?

Brein op chip kunstmatige intelligentie, is dit nu wel milieu bewust werken? de PC en de platformen die nodig zijn in de cloud gebruikt in verhouding tot de heresenen van de mens 50.0000 meer dan de mens 20 watt

Dit moeten we leren dat zou de wereld verbeteren want we zijn snel alles weer vergeten!


Het hoogste wat je kan worden is gewoon jezelf worden!

Rob deWit

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *