Blog Dr Bob de Wit de grote ommekeer.

Zie waar hij voor staat, hij zoekt een manier om jezelf te kunnen zijn en gelukkig te kunnen leven.

Hoor maar eens of je het hier mee eens kunt zijn?Tweet Elon Musk fnuikt stij

ging Bitcoin tot 40.000 dollar

 

© Aangeboden door Business AM

Lees dit artikel: Tweet Elon Musk fnuikt stijging Bitcoin tot 40.000 dollar

Het zag er even naar uit dat Bitcoin goed op weg was om opnieuw de kaap van 40.000 dollar te ronden, maar een tweet van Teslabaas Elon Musk bracht abrupt een einde aan die herstelbeweging.

Waarom dit belangrijk is: Het is al lang geen geheim meer dat Musk met zijn tweets regelmatig de koersen van bepaalde cryptomunten beïnvloedt. De techmiljardair heeft in het verleden al meermaals een impact gehad op de koersen van onder meer Bitcoin (BTC) en Dogecoin (Doge). Toch lijkt niet iedereen het Twittergedrag van de Teslabaas te appreciëren. Meer en meer mensen uiten kritiek op de tweets van Musk. Desalniettemin is zijn Twitterprofiel momenteel verplichte lectuur voor wie wil beleggen in de meest bekende cryptomunten.

Na meerdere correcties de afgelopen weken zat de koers van Bitcoin (BTC) sinds de start van de week opnieuw in de lift. Begin deze week was de munt 34.400 dollar waard. Sindsdien zat de koers in een opwaartse beweging om afgelopen nacht tot ruim 39.000 dollar te stijgen. Het leek slechts een kwestie van tijd vooraleer de grootste cryptomunt op de markt opnieuw de kaap van 40.000 dollar zou ronden. Maar een tweet van Musk was voldoende om Bitcoin opnieuw lager te sturen.© Aangeboden door Business AM

Musk opnieuw aan het tweeten

De koers van Bitcoin was omstreeks 7.40 ’s ochtends gezakt tot 36.600 dollar. Afgelopen nacht betaalde u nog 39.200 dollar voor een cryptomunt. Dat is een daling van 6,6 procent in een paar uur tijd.

De tweet in kwestie is een afbeelding met een meme waarin verwezen wordt naar een nummer van de rockgroep Linkin Park. De meest opvallende boodschap in de afbeelding was misschien wel dit: ‘Op het einde maakt het niet eens uit’, want Musk vermeldde Bitcoin bij het bericht gevolgd door een emoticon van een gebroken hart. In een tweet die daar een uur later op volgde postte de techmiljardair een afbeelding waarin een persoon al wenend tegen een koersdaling van Bitcoin zegt ‘Ik mis je’.

Ook andere cryptomunten verliezen terrein

De tweet van Musk had ook een impact op de koersen van enkele andere cryptomunten. Tijdens dezelfde tijdspanne van Bitcoin is de waarde van Ethereum (ETH) gezakt van 2.870 dollar naar 2.650 dollar. Dat is een daling van 7,6 procent.

Musk is de afgelopen dagen opnieuw zeer actief op Twitter. Zo heeft hij eerder deze week de koers van Samsung Publishing en Dogecoin omhoog getweet. De winst die Dogecoin sindsdien geboekt heeft, is zo goed als volledig verdwenen. Nadat de memecoin de kaap van 0,4 dollar had gerond, is de waarde van de munt intussen gedaald tot 0,37 dollar.

China rukt op als investeerder in België

Helaas het gaat hier ook alweer alleen om geld net zoals Nederland verkwanselt België hier ook hun land!

John van Rest

© Aangeboden door Business AM

Lees dit artikel: China rukt op als investeerder in België

China wint snel aan belang als grote investeerder in België en lanceert in ons land meer projecten dan Duitsland. Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer van consultancygroep EY.

  • België kon vorig jaar 227 buitenlandse investeringen aantrekken, of 15 procent minder dan een jaar eerder. De daling heeft uiteraard te maken met de coronacrisis. Het gaat om 185 nieuwe investeringen en 42 uitbreidingsinvesteringen. Of nog: ruim 80 procent van de investeringen in België zijn volledig nieuwe projecten, een bemoedigend signaal, vindt EY.
  • In vergelijking met andere Europese landen houdt ons land goed stand. België staat op de vijfde plaats van de Europese ‘bestemmingslanden’ voor buitenlandse investeringen en moet enkel de grotere landen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje vooraf laten gaan.

© Aangeboden door Business AM

  • Uit welke landen komen de buitenlandse investeerders in ons land? In aantal projecten staat het Verenigd Koninkrijk op plaats 1 en in jobs is dat Frankrijk. Ook de Verenigde Staten en buurland Nederland staan traditioneel hoog in de lijsten.
  • Maar wat vooral opvalt, is de opkomst van China: de Aziatische reus doet evengoed als de VS qua aantal investeringen in België en staat zelfs in de topdrie als het gaat om jobcreatie.

© Aangeboden door Business AM

  • Dat laatste heeft vooral te maken met de focus van China op de Belgische logistiek, en dan vooral de verbindingen met de cargoluchthaven van Luik. Liege Airport is een van de logistieke hubs van het Alibaba-imperium en is rechtstreeks verbonden met meer dan tien Chinese steden en is goed voor 20.000 ton luchtvracht van en naar China. De trafiek groeit met meer dan 5 procent per jaar.
  • Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) waarschuwt vorige maand nog voor het spionagegevaar dat gepaard kan gaan met de almaar grotere aanwezigheid van Chinese bedrijven in Luik.
Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *