Nieuws 2 juni het mooie weer geeft ons de vrijheid weer!

Coronavirus: aantal bezette ziekenhuisbedden door Covid-patiënten serieus gedaald

 

Coronavirus ziekenhuis België 2

© Aangeboden door Newsmonkey Coronavirus ziekenhuis België 2

Het aantal ziekenhuisbedden in Belgische ziekenhuizen dat bezet is door coronapatiënten is opnieuw fors gedaald. Het gaat nu om 1.161 mensen met Covid-19 waarvan er 403 op de afdeling intensieve zorg liggen. Ook het aantal besmettingen en sterfgevallen blijft verder dalen.

In de periode van 23 tot en met 29 mei zijn in België gemiddeld 1.740 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is 28 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. Het is ook lager dan het daggemiddelde van gisteren en eergisteren.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 43.600 coronatesten per dag afgenomen. 4,6 procent van die testen bleek positief. Dat is een daling van 0,9 procent. Die dalende trend is al enige tijd ingezet, maar sinds afgelopen weekend zijn we onder de 5 procent gedoken, een symbolisch belangrijke grens voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

Ziekenhuisopnames

Er zijn gisteren 93 mensen opgenomen voor Covid-19. 151 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 1.161 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 72 minder dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 403 mensen met Covid-19. Dat zijn 36 minder dan gisteren.

Tussen 26 mei en 1 juni zijn dagelijks gemiddeld 84,9 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een daling van 22 procent in vergelijking met de week ervoor.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 13,1 per dag voor de periode van 23 tot en met 29 mei. Dat is 31,9 procent lager dan de week ervoor. In totaal stierven nu al 24.968 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccinaties

Op 31 mei hadden in België al 4.666.836 mensen mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 50,6 procent van de volwassen bevolking of 40,5 procent van de totale bevolking.

2.140.527 mensen kregen al een tweede dosis. Dat is 23,2 procent van de volwassen bevolking, ofwel 18,6 procent van de totale bevolking. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

Sywert van Lienden

Oplichting, slim?

Of dom van de andere bijvoorbeeld regering Hugo de Jonge?

Negen-miljoen op de Bank? Sywert van Lienden?

Mondkapjes

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *