Nieuws 28 mei corona bijna weg?

Conings overleden? “Rekening houden met dat scenario”

 © Police

De nieuwe zoektocht in het Nationaal Park Hoge Kempen van donderdag heeft geen resultaat opgeleverd: het leger en de politie, in totaal met zo’n 400 manschappen, vonden er geen spoor van Jürgen Conings, de voortvluchtige militair.

Volgens Wenke Roggen van het federaal parket is “deze piste afgesloten”: het lijkt er dus op dat er niet meer zal worden gezocht in het natuurgebied in Limburg. Speurders en magistraten moeten zich nu beraden over de volgende stappen in het onderzoek.

Het parket blijft ervan uitgaan dat de terreurverdachte nog altijd in leven is. Het beschikt niet over elementen die erop wijzen dat Conings overleden zou zijn. “Maar hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer we rekening moeten houden met dat scenario”, aldus Roggen nog.

Aantal spullen in beslag genomen tijdens zoektocht naar Jurgen Conings

 

© Aangeboden door Belga

Tijdens de zoektocht van de politie en het leger in het Nationaal Park Hoge Kempen vandaag zijn een aantal spullen in beslag genomen, bevestigt het federaal parket. Er wordt gehoopt om de zoekactie rond 21 uur vanavond af te ronden.

De spullen werden aangetroffen in een van de drie nieuwe afgebakende zones in het Nationaal Park Hoge Kempen. “Er zijn een aantal zaken in beslag genomen, die we voor alle zekerheid hebben meegenomen”, zegt Wenke Roggen van het federaal parket. “Die zijn sporenvrij in beslag genomen en worden onderzocht.”

Volgens het parket is er voorlopig geen reden om aan te nemen dat de spullen van de voortvluchtige en mogelijk gewapende Conings zijn. “Het is niet per se zo dat het al een spoor is. Dat moet onderzocht worden”, aldus Roggen.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *