Nieuws 2e pinksterdag 24 mei

“Chinese labmedewerkers hadden coronaklachten voor uitbraak”

Medewerkers van een laboratorium in de Chinese stad Wuhan hadden volgens Amerikaanse inlichtingendiensten voor de uitbraak van het nu bekende coronavirus klachten die horen bij het virus. Het gaat om een lab waar onderzoek werd gedaan naar pathogene virussen, zoals de coronavirussen, schrijft The Wall Street Journal.

De medewerkers meldden zich in november 2019 met ernstige klachten bij een ziekenhuis in de Chinese miljoenenstad. Volgens Amerikaanse bronnen wijst dit erop dat het virus uit het laboratorium ontsnapt kan zijn. China ontkent dat.

Een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wees eerder uit dat het virus waarschijnlijk niet uit een laboratorium afkomstig is, maar van dieren. Er kwam veel kritiek op dat onderzoek, omdat China niet genoeg openheid van zaken zou hebben gegeven.

Het Amerikaanse onderzoek was in januari al afgerond, maar lekt nu uit via The Wall Street Journal. Volgens de krant gaat het om een uitgebreid onderzoek, al zeggen andere bronnen in de Verenigde Staten dat de informatie afkomstig is van een bevriend land en dat er meer onderzoek nodig is.

Er zijn veel verschillende soorten coronavirussen, het nu bekende SARS-CoV-2 kan leiden tot de ziekte Covid-19, maar niet al die virussen kunnen mensen ziek maken. De huidige virusuitbraak begon in Wuhan en verspreidde zich over de hele wereld.

Drempel van 500 bedden op intensieve zorg komt in zicht

 

De drempel van 500 bedden om vanaf 9 juni extra versoepelingen door te voeren, komt in het vizier, met nog 542 coronapatiënten op intensieve zorg. Dat blijkt maandag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 17 en 23 mei zijn elke dag gemiddeld 118 COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 14 procent ten opzichte van een week eerder. Er liggen nog 1.506 patiënten in het ziekenhuis (-16 pct), van wie 542 op de afdelingen intensieve zorg (-12 pct). Sinds het begin van de pandemie werden 73.480 Belgen opgenomen in het ziekenhuis.

Tussen 14 en 20 mei werden dagelijks gemiddeld 2.410 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat is een lichte stijging met 6 procent ten opzicht van de voorgaande 7 dagen. Er werd met gemiddeld 47.300 tests in die week ook iets meer getest (+2 pct). De positiviteitsratio blijft ongeveer gelijk met 5,6 procent. 

Van 14 tot 20 mei overleden dagelijks gemiddeld 20 mensen aan de gevolgen van COVID-19. Dat is een daling met 25 procent tegenover de week ervoor, al zegt dat met zulke lage cijfers niet heel veel. Sinds het begin van de pandemie zijn in ons land 24.842 mensen gestorven aan de gevolgen van de ziekte.


Nog maar 1.506 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen

 

© Belga

De coronacijfers blijven de goede richting uitgaan. Momenteel liggen nog maar 1.506 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen.

Tussen 17 en 23 mei werden per dag gemiddeld 118,3 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een daling met -14% op weekbasis. Momenteel liggen er 1.506 coronapatiënten in het ziekenhuis (-16% op weekbasis), van wie 542 op een afdeling intensieve zorg (-12% op weekbasis). 331 van hen moeten worden beademd (-14% op weekbasis).

In de periode tussen 14 en 20 mei stierven per dag gemiddeld 19,9 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een daling met -24,9% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 17 en 23 mei werden elke dag gemiddeld 2.410 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met +6% op weekbasis. De stijging is te verklaren doordat vergeleken wordt met een feestdag (Hemelvaartsdag van 13 mei), toen veel minder werd getest.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 5,6% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 0,90. Een reproductiegetal onder 1 betekent dat de epidemie krimpt.

Al 4.344.203 Belgen hebben een eerste dosis van het vaccin gekregen, goed voor 37,7% van de totale bevolking of 47,1% van de bevolking boven 18 jaar. 1.671.705 Belgen zijn volledig gevaccineerd, goed voor 14,5% van de totale bevolking of 18,1% van de bevolking boven 18 jaar.


THEO SCHETTERS immunoloog.

Theo Schetters is ook een immunoloog die zegt dat we niet weten wat voor mutant uit COVID-19 later weer op duikt. Daarom is het voorbarig om nu al conclusies te trekken dat het virus zeer gevaarlijk is de ervaring die we nu van het bestaande virus hebben is dat het niet extreem gevaarlijk is voor 98 % van de bevolking.

Helaas zijn er wel groepen mensen onder de 2% kwetsbare die er ernstig ziek van worden en zelfs overlijden.

Maar de praktijk leert ons dat dit ook met de Groep het geval is dus we kunnen rustig de conclusie trekken dat corona hetzelfde is als daarvoor de griep was dus alleen de naam is veranderd. Griep is Corona.

Wel is het een feit dat deze situatie wordt gebruikt door The Old Boys de oude macht de extreme rijken om hun gewonnen positie te blijven behouden. Ze zien namelijk de jongere opkomen met onder andere de digitale munt en hun standpunten dat het rijk zijn niet meer voor de toekomst is, maar dat ze leven anders zien dan workaholic.

En dat is een bedreiging voor de gevestigde macht. Het nieuwe goud via internet en platformen is niet meer controleerbaar en kan men dus ook niet naar de hand zetten. En dit is geen goed idee voor de oude macht.

John van Rest


Van Ranst geeft toe dat hij pers manipuleerde

 

© Pressconference screenshot

Viroloog Marc Van Ranst heeft op 22 januari 2019 toegegeven dat hij de pers manipuleert aan het begin van een pandemie. Dat deed hij tijdens een lezing in het Londense Chatham House. Als case gaf hij voorbeelden van zijn manipulatie tijdens de Mexicaanse griep in 2009.

Meer dan een jaar voor er sprake was van Covid-19 in België gaf Van Ranst een spraakmaakende lezing in Londen. Hij gaf er aan tal van geleerden een cursus hoe je angst en paniek kan zaaien, hoe je de pers kan manipuleren en hoe je kan inspelen op politici aan het begin van een pandemie. Aan de hand van concrete voorbeelden, zoals gepubliceerde krantenartikels, toonde de viroloog hoe hij in 2009 angst creëerde bij de Belgische bevolking. 

Onder andere de vermelding van het aantal doden per dag is volgens Van Ranst een belangrijke parameter om angst te creëren. Tijdens de Mexicaanse Griep ging het destijds over 7 doden per dag. “Evenveel als tijdens een gewone griep.”, klonk het terwijl het publiek met geleerden eens cynisch moest lachen. 

Was het dus uitlokking?

Jürgen Conings is sinds vorige maandagavond spoorloos en sinds vorige dinsdag is het leger en de politie met man en macht op zoek naar de voortvluchtige militair.

Zijn ze soms bang dat hij gaat praten over defensie

Dus moet hij dood?

Door zijn extreemrechtse sympathieën was hij terechtgekomen op een lijst van OCAD, het orgaan dat het dreigingsniveau in ons land vastlegt. Daarin stond hij geboekt als een ‘Potentieel Gevaarlijke Extremist’, met dreigingsniveau 4, het hoogste niveau.

Toch kon hij bij het leger aan de haal gaan met een heel wapenarsenaal. In zijn afscheidsbrieven uitte hij dreigementen aan de regering, de virologen en het leger. Maandagavond werd hij gezien aan de woning van Marc Van Ranst (aan wie hij eerder al dreigementen uitte): om die reden werd de viroloog met zijn gezin ondergebracht in een safehouse. Ook minister van Defensie Ludivine Dedonder wordt extra beschermd.

In de media wordt hij nu ook een ‘terreurverdachte’ genoemd: de reden daarvoor is dat het federaal parket een onderzoeksrechter vorderde voor “moordpoging en verboden wapenbezit in een terroristische context”.

Lacht Conings nu in zijn vuistje?

© Pixabay

Al sinds dinsdag wordt met man en macht gezocht naar Jürgen Conings, door politie en leger. De klopjacht leverde nog geen resultaat op. Zaterdag werd de zoektocht in het Nationaal Park Hoge Venen stopgezet.

Militairen waren er al eerder van overtuigd dat de voortvluchtige militair zich niet meer in het park bevond.

“De onderduiktechnieken die wij krijgen aangeleerd, komen niet overeen met wat de politie denkt”, zo vertelde een militair anoniem aan HLN.

Nog altijd staan meerdere opties open: misschien heeft hij de politie en het leger op een dwaalspoor gebracht en is hij elders ondergedoken zijn. Ook een wanhoopsdaad is echter niet uitgesloten.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Pixabay)

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *