Nieuws 22 mei het kan nog gekker zie wat er in de UK plaats vindt!

U kunt beter even naar dit interview kijken om te zien wat er gaande is: klik hier even:

Wat kunnen en willen we nog geloven?

John van Rest

Oversterfte door pandemie twee à drie keer hoger dan officiële dodentol

© Aangeboden door Belga

Wereldwijd zijn er aan de coronapandemie twee à drie keer meer mensen bezweken dan uit de officiële statistieken moet blijken. Dat staat in een jaarrapport van de WHO over de internationale gezondheidsstatistieken.

In dat rapport staat verder nog te lezen dat COVID-19 in 2020 leidde tot zeker 3 miljoen rechtstreekse of onrechtstreekse overlijdens. Het officiële getal voor de hele wereld ligt op goed 1,8 miljoen doden door corona.

De WHO hield voor dat cijfer onder meer rekening met de impact van de inperkingen op de zorgverlening tijdens de pandemie. Voor Europa komt de WHO zo op 1,1 à 1,2 miljoen extra sterfgevallen – volgens de officiële cijfers overleden 600.000 mensen na besmet geraakt te zijn met corona.

De pandemie heeft ook een impact op de levensduur van de bevolking. In sommige landen is die indicator met twee à drie jaar gedaald.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *