Nieuws 21 mei nog steeds minder besmettelijke mensen en minder IC patiënten

Coronacijfers zetten dalende trend voort

 Zie hier de valse gedachte veilig te zijn, vaccinatie is absoluut geen wondermiddel wel een middel om de mens gevangen te houden dit kan toch niet waar zijn? Iedereen weet dat ook de testen onbetrouwbaar zijn is pas nog door Dr. Peter Borger en Sin Hang Lee VS via een presentatie duidelijk uitgelegd. Toch blijven de regeringen volhouden dat het wel goed is. Van wie krijgen ze deze opdracht toch om dit te moeten zeggen?

Luister zelf, maar even hier: Dr Peter Borger wordt hier beoordeeld

De WHO doet onderzoek en publiceert dit zonder dat andere wetenschappers dit kunnen controleren of tegenspreken.

LinkedIn gaat uit van de WHO en als je niet op grond van de WHO publiceert dan kan je worden verwijderd van LinkedIn hoe tegenstrijdig is dit met vrijheid van meningsuiting?

John van Rest

The Great Reset!? ‘Kijk naar China’, zegt Prof. Bob de Wit.


‘We need a Great Reset’ zegt Klaus Schwab, de oprichter en voorman van het World Economic Forum, dat jaarlijks in het Zwitserse Davos samenkomt met de superrijken en meest invloedrijke mensen op aarde, ook wel de 1% genoemd. Wat wil Schwab precies? Wat betekent nou die Great Reset? En hoe krijgt die dan vorm? Ik bespreek met met Professor Bob de Wit (hoogleraar Strategisch leiderschap) die de afgelopen jaren het geo politiek schaakbord bestudeerde. Dat resulteerde in het nieuwe boek ‘Society 4.0’ wat een manifest is van ‘zorg’ maar ook ‘hoop’. Volgens De Wit is de Great Reset onontkoombaar en volkomen cyclisch omdat we aan het einde zitten van het industriële tijdperk dat simpelweg op is. ‘Echter, de koers die het World Economic Forum heeft ingezet is een weg van ondemocratisch bestuur, zonder feed back mechanismes en een systeem zonder rem leidt tot een dictatuur’, aldus De Wit.

Credit score. Controle op de mens


De coronacijfers blijven in gunstige zin evolueren. Zowel het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames als overlijdens blijft significant dalen, blijkt vrijdagochtend uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Scienanso.

Van 11 tot 17 mei daalde het aantal besmettingen met het coronavirus met 26 procent tot een dagelijks gemiddelde van 2.118. Met gemiddeld 41.100 tests werd in die periode wel minder getest. De positiviteitsratio is intussen gedaald tot 5,7 procent. 

Het aantal overlijdens daalde van 11 tot 17 mei met 43 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Er stierven dagelijks gemiddeld 19,9 mensen aan de gevolgen van een besmetting. In totaal kostte COVID-19 in België al 24.794 mensenlevens. 

De druk op de ziekenhuizen blijft afnemen. De laatste zeven dagen waren er dagelijks gemiddeld 123,9 opnames, een daling met 20 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Er liggen momenteel nog 1.642 patiënten in de ziekenhuizen. 562 mensen hebben intensieve zorg nodig.

Nieuw geneesmiddel tegen coronavirus goedgekeurd

 © Aangeboden door Belga

Door een nieuw ministerieel besluit is het gebruik van het geneesmiddel REGN-COV2 toegestaan bij de behandeling van patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Dat meldt het FAGG. Het geneesmiddel is nog niet vergund, maar heeft al een positief wetenschappelijk advies gekregen van het Europese geneesmiddelenbureau EMA.

REGN-COV2 is een geneesmiddel met twee antilichamen die zich richten op het spike-eiwit van het SARS-CoV2-virus. Tussentijdse resultaten van klinische studies tonen aan dat het geneesmiddel de virale lading significant vermindert. Het EMA raadt REGN-COV2 aan voor coronapatiënten die nog geen extra zuurstof nodig hebben maar wel een groot risico lopen om ernstig ziek te worden.

Het ministerieel besluit, uitgevaardigd door federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), werd gisteren/woensdag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Het Europese groene certificaat in gevaar? Donderdag is de laatste onderhandelingsronde, of er nu een akkoord komt of niet

 

© Aangeboden door Business AM

Lees dit artikel: Het Europese groene certificaat in gevaar? Donderdag is de laatste onderhandelingsronde, of er nu een akkoord komt of niet

De Raad en het Europees Parlement gaan hun vierde dag in van de onderhandelingen over het groene certificaat, dat mensen in staat zal stellen vrijer te reizen in de Europese Unie. De besprekingen zijn echter gespannen en er is geen overeenstemming bereikt, aangezien elke partij haar eigen overtuigingen heeft. Als donderdag geen akkoord wordt bereikt, is het aan de EU-leiders om een oplossing te vinden of wordt het certificaat afgeschaft.

In principe is het groene certificaat vrij eenvoudig. Dit document moet mensen die gevaccineerd, geïmmuniseerd of negatief getest zijn, in staat stellen vrij binnen de Europese Unie te reizen. Maar het zijn de kleine details die roet in het eten gooien. De Europese staten wensen niet van hun nationale rechten te worden beroofd, met name wat betreft de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied. Het Parlement daarentegen wil een certificaat dat grote vrijheid biedt en gemeenschappelijk is voor alle landen.

Struikelpunten

Het parlement wilde gratis coronatests voor degenen die een certificaat aanvragen. Dinsdag hebben zij echter, tegen de systematische weigering van de Raad in, ingestemd met het in rekening brengen van de kosten, zolang de tarieven betaalbaar blijven en de staten hulp bieden.

De leden van het Europees Parlement vragen ook dat de quarantaineplicht voor houders van groene certificaten wordt opgeheven. Sommige landen lijken echter niet bereid hun grenzen zo gemakkelijk te heropenen. Het parlement heeft dit punt opnieuw aanvaard, maar dringt erop aan dat dergelijke besluiten ten minste door de EU worden gecontroleerd. Met name de Europese kaart van risicogebieden zou door de landen moeten worden overgenomen. Op die manier zouden alleen landen met een hoog risico beperkingen kunnen krijgen.

Tot slot wilde het parlement ook dat alleen vaccins die door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zijn goedgekeurd, door het certificaat zouden worden aanvaard. Het vaccin Spoetnik V, dat in Hongarije op grote schaal wordt gebruikt, zou dus niet geldig zijn. Uiteindelijk werd besloten dat alleen vaccins die door het EMA uitdrukkelijk waren afgewezen, niet in het certificaat zouden worden opgenomen. Mensen die zijn ingeënt met het vaccin Spoetnik V zouden worden geaccepteerd, aldus de nieuwssite Politico.

Voor de Europese Raad gaat het parlement met dergelijke eisen nog steeds zijn boekje te buiten. Het parlement moet ‘stoppen met het spelen van spelletjes waarbij ze proberen de macht te grijpen en zich in plaats daarvan richten op de zaken waarover ze een legitiem recht van inspraak hebben,’ vertelde een EU-diplomaat aan Politico.

Wat als de onderhandelingen mislukken?

Donderdag is de laatste kans voor het Europees Parlement om een akkoord te bereiken over deze verschillende struikelpunten. Als de onderhandelingen mislukken, is het aan de staten om het over te nemen en samen te beslissen wat zij met het certificaat willen doen. Dit zal worden besproken tijdens de bijeenkomst van staatshoofden volgende week.

Op lange termijn is het nog steeds mogelijk dat het Europese certificaat ter ziele gaat. Het zal dan aan elke staat zijn om te beslissen of die er al dan niet een invoert en wat het beleid aan zijn grenzen zal zijn. Voor reizigers zou dit systeem heel wat kopzorgen met zich meebrengen. Sommigen zouden daarom kunnen beslissen om niet te reizen. Wie reist zou in zo’n situatie eventueel te maken kunnen krijgen met quarantaines, herhaalde tests of problemen aan de grenzen. En landen die voor hun economie sterk afhankelijk zijn van toerisme, zouden nog een catastrofale zomer tegemoet gaan.

Van Ranst: “Heb geen medelijden met Conings”

 

© Belga

Sinds de uitbraak van de epidemie met het coronavirus heeft viroloog Marc Van Ranst al flink wat kritiek te slikken gekregen. Hij zal dus al een dikke olifantenhuid hebben gekweekt, maar voor zijn gezin is het natuurlijk anders. Door de bedreigingen van de voortvluchtige militair Jürgen Conings moest het gezin Van Ranst in een safehouse worden ondergebracht.

In een interview in De Morgen verklaart Van Ranst dat de huidige situatie vooral moeilijk is voor zijn zoon van 12 jaar die niet naar school kan. Ook aan zijn ouders is gevraagd om binnen te blijven.

De viroloog acht de politiek mede verantwoordelijk: “Politici van extreemrechtse partijen bezaaien al jarenlang de vruchtbare grond met hun xenofobe praatjes. Die zaden ontkiemen nu tot een generatie extreemrechtse haters”, zo klinkt het. “Deze extreemrechtse haters voelen zich bovendien gelegitimeerd door een continue stroom van denigrerende en tendentieuze berichten van het legioen Vlaams Belangers en van prominenten zoals Siegfried Bracke, Rik Torfs en Hendrik Vuye. Onder het mom van ‘kritiek’ werken zij mee aan het creëren van een toxisch sfeertje.”

Voorts zegt Van Ranst niet onder de indruk te zijn van Jürgen Conings, de man door wie hij in een safehouse moet verblijven: “Ik heb er ook geen medelijden mee. Iedereen kiest zijn eigen pad. Het is mogelijk dat die man ziek is, en hopelijk krijgt hij hulp als ze hem gevonden hebben. (…) Ook dit zal dus weer voorbij gaan: het is vervelend voor mij, maar ook niet meer dan dat.”

Voor het eerst twee overlijdens in België in verband gebracht met toediening coronavaccin

Voor het eerst sinds het begin van de vaccinatiecampagne in België wordt bij twee overlijdens een oorzakelijk verband met een coronavaccin waarschijnlijk geacht. Dat blijkt vandaag uit de wekelijkse stand van zaken van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Het gaat in beide gevallen om Vaxzevria, de nieuwe naam van de entstof van AstraZeneca.

In één geval is er sprake van capillair leksyndroom, een zeer zeldzame aandoening die gekenmerkt wordt door lekkage van vocht uit bloedvaten wat leidt tot zwelling van weefsel en daling van de bloeddruk. In het andere geval gaat het om immuun trombocytopenie, waarbij patiënten antistoffen aanmaken die zich hechten aan het oppervlak van hun eigen bloedplaatjes. Een link met een inenting met Vaxzevria wordt door het FAGG in beide gevallen als “waarschijnlijk” beschouwd.

In het totaal ontving het FAGG tot en met 18 mei 14.601 meldingen van bijwerkingen na een vaccinatie met een coronavaccin. In die periode kregen 3.899.953 personen minstens één dosis van een coronavaccin.

Hiervan werden 4.639 meldingen in de Europese geneesmiddelenbewakingsdatabank Eudravigilance geregistreerd. Van die bijwerkingen ging het in de overgrote meerderheid van de meldingen over koorts, spierpijn, onwel voelen en reacties ter hoogte van de injectieplaats. “Deze reacties zijn gekende bijwerkingen en zijn in de bijsluiter beschreven. Dit zijn normale reacties die wijzen op de activatie van het immuunsysteem. Ze verdwijnen meestal na enkele dagen”, aldus het FAGG.

Bij de mRNA-vaccins (Pfizer/BioNTech en Moderna) werden deze bijwerkingen vaker gemeld na toediening van de tweede dosis, terwijl bij het AstraZeneca-vaccin deze vaker werden gemeld bij de eerste dosis.

Het FAGG beschouwt 3.077 meldingen als ernstig, vooral omwille van tijdelijke arbeidsongeschiktheid of de onmogelijkheid om het huis te verlaten. In 126 gevallen gaat het om overlijdens, op twee gevallen na werd er echter geen formeel oorzakelijk verband vastgesteld met een COVID-vaccin.

Het FAGG vraagt mensen om bijwerkingen te blijven melden via www.eenbijwerkingmelden.be

Hallo Sigrid Kaag, wil je hier eens naar luisteren want ik denk je weet niet waar je over praat!

Luister naar deze dame mensen rechten waar zijn deze in Israel en nu ook nog eens de oorlog daar? Staakt-het-vuren is dit zo?

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *