Ongelofelijk en dat in mei

“De cijfers volgen momenteel de meest optimistische voorspellingen”

© Sciensano

Viroloog Steven Van Gucht is tevreden met de evolutie van de coronacijfers in België. “We hebben alleen maar goed nieuws te vertellen. De cijfers volgen op dit moment zelfs de meest optimistische voorspellingen”, zei hij dinsdag bij aanvang van de persconferentie van Sciensano.

De impact van de succesvolle vaccinatiecampagne en de houding van de Belgen zorgen er samen voor dat de coronacijfers blijven dalen. “Uit studies blijkt dat we ons goed aan de maatregelen houden en dat we contacten beperken zolang we niet gevaccineerd zijn”, aldus Van Gucht.

Viroloog Steven Van Gucht stelt dat we binnenkort zelfs al minder dan 500 coronapatiënten op intensieve zorg zien verblijven. “Aan het huidige tempo moet dat lukken tegen eind mei”, zegt hij op de persconferentie. “En aan datzelfde tempo zelfs minder dan 400 tegen 9 juni”, voorspelt de viroloog.

Spreekt voor zich!

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *