Nieuws 17 mei daling van Covid-19 patiënten.

 

CORONACIJFERS. Aantal nieuwe besmettingen en overlijdens blijft fors dalen

CORONACIJFERS. Aantal nieuwe besmettingen en overlijdens blijft fors dalen© Metro CORONACIJFERS. Aantal nieuwe besmettingen en overlijdens blijft fors dalen

Van 10 tot 16 mei werden elke dag gemiddeld 138,1 personen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19, een daling met 15% ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers nog 1.803 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 616 intensieve zorgen nodig hebben.

In de periode van 7 tot 13 mei werden er dagelijks gemiddeld 2.267 nieuwe besmettingen vastgesteld, een daling met 25% in vergelijking met de week voordien. Daar tegenover staat dat wel ook het aantal afgenomen testen in diezelfde periode met 8% zakte, naar een dagelijks gemiddelde van 46.489,7 testen. De positiviteitsratio blijft op 6% staan. In totaal werden in ons land, sinds de start van de pandemie, nu al 1.031.923 besmettingen geregistreerd. Het reproductiegetal staat volgens het dashboard van Sciensano op 0,88, wat betekent dat de epidemie in kracht blijft afnemen.

Sterke daling overlijdens

Voorts lieten tussen 7 en 13 mei dagelijks gemiddeld zo’n 26,1 mensen het leven, een daling met ruim 28%. De teller komt in ons land inmiddels uit op 24.709 COVID-19-overlijdens. Intussen hebben ook 3.889.089 Belgen een eerste dosis van het vaccin gekregen, wat overeenkomt met 33,8% van de totale bevolking en 42,3% van de volwassen bevolking. Zowat 1.345.138 landgenoten zijn inmiddels volledig gevaccineerd, goed voor 11,7% van de totale bevolking (14,6% van de volwassen bevolking).Lees ook: Artsen waarschuwen Indiase bevolking “walgelijke” ‘remedie’ tegen corona niet te gebruiken: “Het verspreidt ziekten”

Het bericht CORONACIJFERS. Aantal nieuwe besmettingen en overlijdens blijft fors dalen verscheen eerst op Metro.

Antwerpen krijgt met UCoin haar eigen digitale munt

Antwerpen krijgt met UCoin haar eigen digitale munt

© Aangeboden door Business AMAntwerpen krijgt met UCoin haar eigen digitale munt

Lees dit artikel: Antwerpen krijgt met UCoin haar eigen digitale munt

Belgisch softwarebedrijf Unbox lanceerde recent met stad Antwerpen de UCoin, een digitale munt die lokale verkopers een financiële boost moet geven in post-Covid-tijden. De redactie van Business AM had een gesprekje met mede-oprichter Marc Ferlet over hoe UCoin zijn doelen wil bereiken.

‘De essentie van de ‘UCoin’ is het creëren van ‘sticky money‘, geld dat blijft circuleren in de lokale economie. Omdat de coronacrisis een enorme impact heeft gehad op lokale verkopers, is het net nu zo belangrijk dat we dit initiatief de wereld insturen.’ opent Ferlet.

‘De coronapandemie maakt dit concept noodzakelijk maar ook na de crisis zal de ‘UCoin’ blijven verder bestaan’, klinkt het.

Unbox, het bedrijf dat de UCoin ontwikkelt heeft, is een internationaal softwarebedrijf met vestigingen in Antwerpen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland. Zij willen overheden digitale tools geven om de lokale economie een duwtje in de rug te geven.

Unbox een partnership aan met de stad Antwerpen om de munt voor de eerste keer te toetsen aan de realiteit.

Kosteloos

Lokale verkopers kunnen zich in enkele minuten kosteloos inschrijven voor het project.

‘Zo gaat er geen geld verloren en steunt de gebruiker van onze munt indirect het hele financiële ecosysteem in Antwerpen. Al het geld dat wordt uitgegeven in ‘UCoins’ blijft namelijk binnen de Antwerpse economie.’ vertelt een trotse Ferlet.

Om de lancering van de UCoin kracht bij te geven, deelde de Stad Antwerpen ‘UCoins’ uit aan 16.000 stadsmedewerkers. Zij kregen elks 300 euro aan ‘UCoins’ om uit te geven in lokale handel- of horecazaken.https://www.instagram.com/p/CO2QR_Xn5Xm/embed/captioned/?cr=1&v=8&wp=688&rd=https%3A%2F%2Fwww.msn.com&rp=%2Fnl-be%2Fnieuws%2Fother%2Fantwerpen-krijgt-met-ucoin-haar-eigen-digitale-munt%2Far-BB1gO1eY%3Focid%3Dwinp1taskbar#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1805.8650000000398%2C%22ls%22%3A1666.2249999999403%2C%22le%22%3A1798.2999999999265%7D

Toekomstplannen

Op dit moment is Antwerpen dus de eerste en enige stad waar de digitale munt gebruikt zal worden. Toch is het de bedoeling om de UCoin ook elders te introduceren. Er is interesse in het binnen- en buitenland om de ‘UCoin’ ook te implementeren.

‘We merken dat andere steden dit soort concept ook echt nodig hebben. De huidige coronacrisis heeft nog maar eens bewezen hoe belangrijk het is om de lokale economie een hart onder de riem te steken,’ klinkt het.

‘Het doel van de Ucoin is het digitaal transformeren van klantengedrag en het motiveren van koopgedrag waar iedereen voordelen aan heeft. We willen ook 100 procent transparant werken en garanderen dat er geld blijft circuleren in de lokale economie,’ besluit Ferlet.

Geen cryptomunt

Een UCoin is ongeveer 1 euro waard. De munt is ook intrinsiek gelinkt aan de waarde van de euro. Hoewel ‘UCoin’ een digitale munt is, kunnen we het zeker geen cryptomunt noemen. Je kan namelijk de munt niet verhandelen of ermee speculeren.

‘Op dit moment zijn er veel meer mogelijkheden om met UCoin te betalen in Antwerpen dan met Bitcoin,’ weet Ferlet nog.

Met bijdrage van Jeremy Van der Haegen.

Lees dit artikel: Antwerpen krijgt met UCoin haar eigen digitale munt

Luister hier maar even?

Ha ha ha, wat een amateurs!

Vlamingen logen over postcode om vaccin in Brussel te scoren’

 

© Unsplash

De afgelopen dagen werden verschillende Vlamingen in Brussel gevaccineerd tegen covid-19. Dat gebeurde door een leugen én nalatigheid bij de vaccinatiecentra.

“Tijdens de registratie op het aanmeldingssysteem BRUVAX werd in het begin enkel naar een rijksregisternummer en postcode gevraagd”, zegt Inge Neven van de Brusselse Gezondheidsinspectie bij Radio 2. “Die gegevens werden echter niet meer gecontroleerd, waardoor verschillende Vlamingen hiervan misbruik maakten en onterecht sneller in Brussel werden gevaccineerd.”

Verschillende Vlamingen schreven zich online in met een Brusselse postcode, waardoor ze sneller dan in Vlaanderen gevaccineerd konden worden. In Brussel is men op dit moment immers al bezig met de vaccinatie van jongere mensen dan in de rest van het land.

Het Brussels aanmeldingssysteem om je te laten vaccineren, BRUVAX, werd intussen grondig aangepast waardoor misbruik moeilijker zal zijn. Daarnaast volgt er ook een extra identiteitscontrole in de vaccinatiecentra. Wie niet in Brussel woont, zal voortaan geweigerd worden.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *