Nieuws 14 mei dag van bezinning.

Gelukkig in de wereld genoeg mensen die zich niet voor het karretje laten spannen en zelf nadenken.

Vaccineren en vrijheidsberoving dus gewoon niet toelaten in hun en andermans leven!

John van Rest

Meer dan een derde van de Franstaligen wil zich niet laten vaccineren

 

© Aangeboden door Belga

De Vlamingen zijn meer bereid om zich te laten vaccineren dan de Franstaligen. Terwijl in Vlaanderen 71 procent van de niet-gevaccineerde Vlamingen positief staan tegenover de coronavaccins, is dat in Brussel en Wallonië maar 51 procent. Daarnaast weigert 38 procent van de Franstaligen een vaccin, tegenover 20 procent van de Vlamingen. Dat blijkt uit de motivatiebarometer van de UGent, UCLouvain en de ULB, waarover Le Soir en de kranten van Sudpresse vandaag schrijven.

“Dit verschil tussen de taalgroepen was kleiner geworden in februari, maar werd vanaf maart weer groter”, zegt professor gezondheidspsycholoog Olivier Luminet (UCLouvain), die ook lid is van de expertengroep van psychologen rond corona. “Een groot risico is dat we, nadat er zolang gesproken werd over een tekort aan dosissen, nu wel voldoende dosissen gaan hebben maar niet genoeg mensen om ze toe te dienen.” De terughoudendheid om zich te vaccineren kan de doelstelling om minstens 70 procent van de bevolking te vaccineren, in gevaar brengen.© Aangeboden door Belga

Toch bestaat de kans dat de mensen nog van gedacht zullen veranderen. Zo geeft 74 procent van de respondenten aan in de loop van de tijd positiever te zijn geworden over vaccinaties. Van de mensen die “zonder twijfel” weigerden om zich te vaccineren, geeft nog maar 66 procent aan negatief te staan tegen over het vaccin. Twaalf procent zegt te twijfelen, terwijl 22 procent nu aangeeft het vaccin wel te aanvaarden.

Vooral uitleg van artsen (59 procent), apothekers (28 procent) en experts (22 procent) zorgde ervoor dat mensen van gedacht zijn veranderd. De politiek overtuigde maar 18 procent van de twijfelaars, 14 procent liet zich overtuigen door bekende mensen en 13 procent door mensen die al gevaccineerd werden.

In dit plaatsje kun je 1 miljoen winnen als je je laat vaccineren

 

In dit plaatsje kun je 1 miljoen winnen als je je laat vaccineren

© TAGMAG 

In dit plaatsje kun je 1 miljoen winnen als je je laat vaccineren

De gouverneur van de Amerikaanse staat Ohio heeft een manier bedacht om zoveel mogelijk mensen overstag te laten gaan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Inwoners kunnen vijf weken lang een bedrag van een miljoen dollar of studiebeurzen winnen.

De winactie gaat op woensdag 26 mei in. Mensen die vanaf die datum hun eerste of tweede prik komen halen, maken automatisch kans op de prijzen. Iedere woensdag wordt een miljoen dollar uitgedeeld. Ook zal de staat vijf volledige studiebeurzen verstrekken, die gepaard gaan met collegegeld, kosten voor een kot en schoolboeken. Het prijzengeld wordt volgens Times betaald uit een potje dat is opgezet om de gevolgen van pandemie te verlichten.

Hoewel veel mensen blij zullen zijn met het initiatief, klinkt er ook kritiek. Van staatsvertegenwoordiger Emilia Sykes bijvoorbeeld. Zij zet er zo haar vraagtekens bij. “Het is misbruik maken van geld als miljoenen dollars uit noodfondsen aan een loterij worden besteed”, zegt ze. “Het geld is bedoeld om de aanhoudende crisis te bestrijden.”

Dit is volgens een Duits bloedexpert de precieze reden waarom sommige Covid-vaccins bloedklonters veroorzaken

© Aangeboden door Business AM

Lees dit artikel: Dit is volgens een Duits bloedexpert de precieze reden waarom sommige Covid-vaccins bloedklonters veroorzaken

Professor Andreas Greinacher en zijn team aan de Universiteit van Greifswald menen te weten waarom bij een klein aantal mensen die gevaccineerd werden tegen Covid bloedstolling plaatsvond.

Bij de getroffen patiënten reageerde het eigen immuunsysteem op extreme wijze, waardoor antistoffen werden aangemaakt tegen de eigen bloedplaatjes. Hoe verklaart het team van Greinacher die buitengewone reactie?

  • Volgens de wetenschapper houdt de abnormale respons verband met verdwaalde eiwitten, schrijft The Wall Street Journal. Er is een link met een conserveringsmiddel dat hij in het AstraZeneca-vaccin heeft aangetroffen.
    • Prof. Greinacher en zijn team hebben al meer dan 1.000 eiwitten geïdentificeerd in het vaccin van AstraZeneca, samen met een conserveermiddel dat bekend staat als EDTA, of: ethyleendiaminetetraazijnzuur. 
    • Hun hypothese is dat EDTA, dat vaak wordt gebruikt in geneesmiddelen, deze eiwitten helpt uitwijken naar de bloedbaan. Daar binden zij zich aan een bloedcomponent genaamd bloedplaatjesfactor 4, of PF4. En zo worden complexen gevormd die de productie van antilichamen activeren.
  • De ontsteking die door de vaccins wordt veroorzaakt, in combinatie met de plaatjesfactor4-complexen, kan het immuunsysteem doen geloven dat het lichaam door bacteriën is geïnfecteerd. Daardoor wordt een archaïsch afweermechanisme in werking gesteld dat op hol slaat en bloedstolsels en bloedingen veroorzaakt.
    • Greinacher heeft de activering van de slapende reactie vergeleken met ‘het wekken van een slapende draak’.

Prof. John Kelton van de McMaster University in Canada, die het referentielab van Canada beheert voor het testen van patiënten met bloedstollingsverschijnselen na vaccinatie, zei dat het lab een deel van het onderzoek van Prof. Greinacher heeft bekeken en zijn bevindingen heeft bevestigd.

Toch was de oorzaak volgens hen nog steeds onduidelijk. ‘Professor Greinacher’s hypothese zou juist kunnen zijn, maar het zou ook verkeerd kunnen zijn,’ zei Kelton.

Uiterst zeldzaam

De VS hebben onlangs tijdelijke opschorting van het vaccin van Johnson & Johnson, dat eerder deze maand werd toegediend in Washington, D.C., opgeheven. In ons land is men blijven doorgaan met het toedienen van alle vaccins.

Stolling gebeurt bij maximaal één op de 100.000 gevallen, volgens Europese gegevens. Uiterst zeldzaam dus op de honderden miljoenen doses die tot nu toe zijn toegediend. ‘Maar hoger dan de één op 150.000 vaccinaties, waarvan sommige medische autoriteiten eerder uitgingen,’ aldus Greinacher. 

‘Nu steeds meer Amerikaanse volwassenen hun Covid-19-vaccin krijgen, duiken er allerlei bijwerkingen op,’ weet WSJ

De meesten van de honderden mensen bij wie de diagnose is gesteld, herstellen, maar tussen een vijfde en een derde is overleden. Anderen kunnen blijvende gevolgen ondervinden.

Jonge vrouwen

Gegevens van Amerikaanse en Europese regelgevende instanties suggereren tot nu toe dat vooral jonge vrouwen door de aandoening worden getroffen.

Maar verschillende wetenschappers, waaronder Sabine Eichinger – een hooggeplaatst Oostenrijkse hematoloog die een van de eerste bekende patiënten behandelde – hebben gezegd dat de correlatie mogelijk iets anders weerspiegelt. Medisch personeel en leraren behoorden namelijk tot de eersten die de vaccins in Europa kregen. En een absolute meerderheid van hen zijn jongere vrouwen. (mah)

Wordt Dogecoin Tesla’s nieuwe cryptomunt? Elon Musk wakkert speculatie aan

© Aangeboden door Business AM

Lees dit artikel: Wordt Dogecoin Tesla’s nieuwe cryptomunt? Elon Musk wakkert speculatie aan

Nadat hij Bitcoin onverwacht de wacht aanzegde, zorgt Tesla-CEO Elon Musk opnieuw voor beroering in cryptoland door een samenwerking met Dogecoin-ontwikkelaars bekend te maken.

Musks beslissing om geen auto-aankopen met Bitcoin meer toe te laten, amper drie maanden nadat de e-autobouwer de cryptomunt omarmde, stuurde de koers van Bitcoin donderdagochtend de dieperik in. Maar Dogecoin krijgt dan weer vleugels. Terwijl Bitcoin nog steeds bekomt van de zware koersdaling en vrijdagochtend onder de grens van 50.000 dollar blijft, staat Dogecoin met een dagwinst van 25 procent op de tabellen, tot bijna 55 dollarcent.

Nieuwe tweet, nieuwe koersbeweging

Een korte tweet van Musk, die al meermaals Dogecoins koers beïnvloedde, ligt aan de basis. ‘Aan de slag met Doge-ontwikkelaars om de transactie-efficiëntie van het systeem te verbeteren. Mogelijk beloftevol’, tweette hij in de nacht van donderdag op vrijdag.

Of hij Dogecoin als alternatief voor Bitcoin-alternatief wil uitbouwen voor Tesla’s cryptobetalingen, is niet helemaal duidelijk. Enkele dagen geleden lanceerde hij nog een online enquête met de vraag of Tesla-kopers bereid zouden zijn met Dogecoin te betalen. Een ander bedrijf van Musk, SpaceX, kondigde aan de cryptomunt, die ontstond als grap, letterlijk op de maan te willen zetten.

Volgens de critici is Dogecoin een grote zeepbel, maar anderen zeggen dat de pretmunt intussen te groot en te populair geworden is, om zomaar te negeren. Het gebrek aan concrete software-toepassingen wordt als Dogecoins grote zwakte gezien. Als iemand als Musk daar vaart achter zet, kan dat de zaak echter veranderen.

Al groeit ook de achterdocht rond Musks vele – en vaak tegenstrijdige – signalen rond crypto. In het humoristische tv-programma Saturday Night Live (SNL) kroop hij vorig weekend nog in de huid van een financieel analist die Dogecoin moest uitleggen. Half grappend, half ernstig noemde hij Dogecoin toen een ‘hustle’, een schimmig zaakje, dus.

Grillige Musk

Beursanalisten die Tesla volgen, reageren negatief op het afschaffen van Bitcoin als betaalmiddel. Dan Ives, analist bij het beurshuis Wedbush, spreekt van een ‘U-bocht’ en ‘verwarrend nieuws’. De beslissing verandert volgens hem niets aan Tesla’s groeiverhaal, maar heeft wel een impact op de reputatie van Musk en Tesla, wat de handel in het aandeel zenuwachtiger kan maken. ‘Dit verhoogt de ‘noise’ en de volatiliteit’, zegt Ives.

Tesla’s beurskoers eindigde donderdag 3 procent lager en verloor in 2021 al 19 procent van zijn waarde. Vorig jaar was het aandeel nog een van de absolute sterren op de beurs.

Mijn opmerking hierbij is:

Dat ik denk dat Musk van Tesla op zijn vingers is getikt door de staat en hij gesommeerd is het aandeel Bitcoint terug te draaien.

Dit zou ook passen in het beleid van de machten op de wereld de bitcoin mag niet bestaan! Het is door de staten een niet te controleren systeem en dit is wat ze absoluut niet zullen tolereren! Dus het terugdraaien is geen vrijwillige actie van Musk geweest, we zullen dit later nog wel eens horen!

John van Rest

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *