Nieuws 13 mei de gekken zijn aan het woord.

Grote kans op nieuwe coronagolf volgende winter”

Natuurlijk anders blijven ze met het vaccin zitten en dat zou toch niet de bedoeling zijn?

John van Rest

© Pixabay

De Britse premier Boris Johnson heeft woensdag een openbaar onderzoek aangekondigd naar de manier waarop de overheid de pandemie met het coronavirus heeft aangepakt. Dat onderzoek moet in de lente van volgend jaar beginnen en zal wellicht enkele jaren duren.

De Britse premier wil dat onderzoek nog niet meteen starten omdat volgens hem de wetenschappers en onderzoekers nog alle tijd nodig hebben om de huidige toestand van de pandemie in zijn land op te volgen.

Volgens Johnson is de kans immers heel groot dat ook volgende winter het Verenigd Koninkrijk een nieuwe golf van coronabesmettingen te wachten staat mochten de nieuwe varianten besmettelijker en resistenter voor de vaccins blijken te zijn. De Britse premier stelde nog dat in dat geval er nog strengere lockdownmaatregelen zullen moeten worden genomen dan nu al het geval was in zijn land.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *