Nieuws 11 mei mooie en zonnige dag op naar onze vrijheid!

Vandaag Overlegcomité: dit kunnen we verwachten

 

© Facebook Alexander De Croo

Het Overlegcomité buigt zich vandaag over een versoepelingsplan voor de zomer. De Vlaamse regering bracht afgelopen weekend al een eigen “Plan van de Vrijheid” naarbuiten, waarin het een reeks versoepelingen tot en met september voorstelt. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) besprak dit gefaseerd versoepelingsvoorstel afgelopen weekend al met premier Alexander De Croo (Open VLD), die blijkbaar een eigen plan had dat daar min of meer mee overeenkomt.

Er moet alvast verder duidelijkheid komen voor de horeca. Wanneer mogen horeca-uitbaters gasten binnen ontvangen? De richtdatum voor die versoepelingen zou 9 juni worden. Vanaf dan zouden er in cafés en restaurants dus ook weer mensen binnen mogen zitten. Als de horecaversoepelingen ingevoerd zouden worden, zou iedereen vanaf 9 juni ook in eigen huis weer 4 mensen mogen ontvangen. Feesten die professioneel georganiseerd zijn, zouden vanaf 9 juni ook weer moeten kunnen. Daarop zouden buitenshuis 100 mensen tegelijk aanwezig mogen zijn en binnen in een feestzaal 50 mensen. Daarnaast lijkt juni ook de richtdatum voor een heropening van de sauna’s, jacuzzi’s, bioscopen en fitnessruimten. In juni zouden ook kermissen weer worden toegelaten. Daarnaast zou het vanaf juni mogelijk zijn voor werknemers om 1 dag per week op de werkplek te zijn. Vanaf juli zou telewerk niet meer verplicht zijn, enkel aanbevolen. Wie een Europees vaccinatiepaspoort heeft – dat zou er tegen juli moeten zijn – zou niet meer in quarantaine moeten of moeten worden getest na een reis. Vanaf midden augustus zouden grote festivals worden toegelaten. Vanaf 9 juni zouden culturele evenementen weer kunnen met 200 mensen binnen of 400 mensen buiten. In juli zouden die, als alles goed gaat, verder mogen opschalen. Indoor zouden daar maximaal 2.000 mensen aanwezig mogen zijn met mondmasker (hoogstens 80 procent van de capaciteit mag gevuld zijn), outdoor 2.500. In augustus zou dat dan kunnen stijgen naar 3.000 binnenshuis en 5.000 buiten.


Nog even deze opmerking:

Als er niets meer is om bang voor te zijn zoals oorlog, opstand, demonstraties, onderdrukking, ziektes dan komt de macht met bijvoorbeeld theorieën als de mars- mannetjes of buitenaards leven wat ons gaat bedreigen? Zouden ze zo gek zijn dat ze denken dat we daar niet tegen in opstand komen?

Wist u dat het al een beetje zichtbaar is deze bangmakerij? Ze hebben het voorzichtig al over buitenaards leven wat de aarde komt bezoeken in het nieuws of via informatie programma’s , zoals het internet? ga maar eens zoeken op Internet er zijn gekken genoeg.

John van Rest

Het volgende is ook wel nuttig om te weten:

Wat is een influencer en hoe werken ze?

Wat is de betekenis van een influencer nu eigenlijk? In principe is een influencer een persoon die anderen beïnvloedt in hun koopgedrag. De naam verraadt het eigenlijk al. Maar deze invloed hebben ze niet zomaar. Die invloed is gebaseerd op hun autoriteit, kennis, band met hun volgers of hun positie. Van micro-influencers tot wereldberoemde popsterren, influencers heb je in allerlei vormen en maten.Zoek relevante influencers met Join

De meerderheid van de influencers zijn ofwel bekendheden, experts in een bepaalde industrie, bloggers en content creators, en micro-influencers (‘normale’ mensen met een relatief klein aantal volgers).

Populariteit en invloed van influencers

Zo’n 84% van de marketeers maakt gebruik van influencer marketing via social media en in 2018 werd er wereldwijd 266 miljard dollar aan besteed. Dit zal volgens eMarketer de komende jaren alleen maar blijven toenemen. Naar verwachting wordt er in 2020 375 miljard dollar aan uitgegeven.

Social media is net zo of belangrijker dan traditionele marketingkanalen

Social media wordt gebruikt door bijna de helft van de wereldbevolking en ook dit neemt alleen maar toe. Influencers zijn dus enorm belangrijk om de gewenste doelgroep te bereiken.

Steeds meer bedrijven reiken uit naar influencers om promotie te maken voor hun hotelkamers, hondenbrokjes, bikini’s of spijkerbroeken. Met een Instagram post of YouTube-video heb je soms meer resultaat dan met traditionele reclame.

Influencers stralen betrouwbaarheid uit

Influencers worden namelijk als betrouwbaar door hun volgers beschouwd. Daardoor kopen mensen sneller iets wat door hun wordt aangeraden dan wanneer ze gebombardeerd worden met advertenties.

Voor goede resultaten hoeft een bedrijf niet altijd met een influencer te werken die een groot aantal volgers heeft. Een kleine achterban is soms nog wel veel effectiever als je de extreme volgers weet te bereiken. Bovendien is het goedkoper om met micro-influencers te werken.


Nieuw digitaal portaal steunt mentaal welzijn van zorgverleners

 

© Aangeboden door Belga

Iklaadmeop.be is een nieuw digitaal portaal ter ondersteuning van het mentaal welzijn van zorgverleners. Het portaal wordt woensdag 12 mei, de Internationale Dag van de Verpleegkundige, gelanceerd. Het is een initiatief van het farmaceutische bedrijf Takeda, HR-dienstverlener Attentia en de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB).

Het portaal, www.iklaadmeop.be, is opgebouwd rond vier thema’s: slaaptekort, vermoeidheid, stress en emoties. Het richt zich op alle zorgverleners en is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen er praktische tips en informatie terugvinden. Professor en klinisch psychologe Elke Van Hoof (VUB) en Laurent Moor, mental coach aan het CHU Luik en het Erasmus Ziekenhuis Brussel, werkten mee aan het project.

“Met professor Van Hoof hebben we vier problemen geïdentificeerd die de energie van zorgverleners aantasten: vermoeidheid, angst, slaapstoornissen en moeilijkheden om met emoties om te gaan”, verduidelijkt Laurent Moor in een persbericht. “Elke gezondheidsprofessional zal elementen vinden die hem of haar in staat stellen weer energie te krijgen.”

Volgens de initiatiefnemers hebben zorgverleners meer en meer nood aan voldoende ondersteuning van hun mentale en fysieke welzijn. Dit project wil daar de nodige instrumenten voor aanbieden.

“Zorgverleners kunnen hier informatie vinden over hun klachten en hele praktische oefeningen om er thuis of op het werk mee aan de slag te gaan”, zegt professor Elke Van Hoof.

De coronacrisis oefent al meer dan een jaar een zware druk uit op de zorgverleners. Een recente enquête van Sciensano, afgenomen bij 2.530 zorgverleners in maart, toonde aan dat 59 procent van de ondervraagden zich vermoeid voelt, 51 procent onder druk zegt te staan, 47 procent niet voldoende kan ontspannen, 38 procent aan slaaptekort lijdt en 28 procent concentratiestoornissen ondervindt.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *