Nieuws 8 mei zaterdag het gaat de goede kant op.

Steeds minder patiënten op intensieve zorg

 © Belga

Het aantal coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorgen in België blijft dalen. Dat blijkt zaterdagochtend uit de gegevens op het coronadashboard van Sciensano. De druk op de ziekenhuizen neemt af.

Tussen 1 en 7 mei werden per dag gemiddeld 167,4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een daling met -15% op weekbasis. Momenteel liggen er 2.307 coronapatiënten in het ziekenhuis (-15% op weekbasis), van wie 727 op een afdeling intensieve zorg (-15% op weekbasis). 449 van hen moeten worden beademd (-12% op weekbasis).

In de periode tussen 28 april en 4 mei stierven per dag gemiddeld 38,9 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met -2,6% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 28 april en 4 mei werden elke dag gemiddeld 2.954 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een daling met 8% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 6,9% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 0,87. Een reproductiegetal onder 1 betekent dat de epidemie krimpt.

Al 3.360.976 Belgen hebben een eerste dosis van het vaccin gekregen, goed voor 29,2% van de totale bevolking of 36,6% van de bevolking boven 18 jaar. 998.777 Belgen zijn volledig gevaccineerd, goed voor 8,7% van de totale bevolking of 10,9% van de bevolking boven 18 jaar.

Wat is er aan de hand? En is dit de conclusie?

Weten we nog dat er allemaal cabines met IC bedden waren opgesteld in Ahoy en in het MEC. waren er toen wel mensen genoeg om daar deze te verwachtte patiënten te kunnen helpen?

Nee het was er alleen om gedaan om de mensen te beïnvloeden dat het allemaal zo erg was de corona covid-19.

Het schip die was aangeboden aan de regering waar IC bedden waren geïnstalleerd als een ziekenhuis is nooit aangenomen deze hulp om de corona patiënten te behandelen

En de griep is verdwenen en is er corona voor in de plaats gekomen. Maar nu is de griep weer terug en de corona is minder. Wie geloofd dit nu toch echt?

Door de vaccinatie is er dadelijk geen Corona meer maar er zijn er nog wel veel zieke mensen. Dan gaan we dit gewoon weer de griep noemen! zullen we hier dan ook maar een Lock Down voor organiseren?

John van Rest

O, Ja al die staatslieden en miljardairs die een huis aan het strand hebben of onlangs hebben gekocht zoals Bill Gates en Obama ook, die weten toch dat door Co2,stikstof het klimaat de zee dadelijk zeker meer dan 8 meter hoger is? Dan verzuipen ze toch? Vinden ze dit niet erg?

John van Rest

Z-Nieuws 04/05/21: 'Niet te vroeg juichen over dalende werkloosheid.'

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *