Nieuws 5 mei bevrijdings-dag Ja,?

Klaus Schwab

Bevrijdings-dag altijd bevrijding?

Let op dan! Klaus Schwab niet volgen want dan gaat het mis!

Vertel dit de wereldleiders maar ze zijn allemaal ingenomen met deze man?

Dus, kom voor jezelf en je medemens op!

Australische staat meldt eerste coronageval in meer dan een maand

© Aangeboden door Belga

In de Australische staat New South Wales is de eerste lokale coronabesmetting in meer dan een maand geregistreerd. Het gaat om een man van 50 jaar oud, die terwijl hij onbewust besmet was een bioscoop, restaurants, een benzinestation en winkel heeft bezocht in de buitenwijken in het oosten van de stad Sydney.

De besmette persoon is de afgelopen tijd niet naar het buitenland gereisd en heeft geen risicovol werk zoals op de quarantaine-afdeling in hotels of ziekenhuizen, vertelde hoofd van lokale gezondheidszorg Kerry Chant aan journalisten in Sydney. Hoe de man dan besmet is geraakt is nog niet duidelijk. Nauwe contacten van de man zijn gevraagd zich te laten testen en in isolatie te gaan en ook de mensen die in dezelfde locaties geweest moeten zich laten testen en zich afzonderen.

Er is een onderzoek opgestart naar hoe de man besmet is geraakt, onder meer door te bekijken of de besmetting genetisch gelinkt is aan iemand die quarantaine is of aan besmettingen in andere staten. Waarschijnlijk was hij besmettelijk vanaf 30 april, dinsdag legde hij een positieve coronatest af. Premier van New South Wales Gladys Berejiklian zei aan de media dat ze verwacht dat er nog meer besmettingen zullen opduiken.

“Deze persoon heeft alles juist gedaan, maar het is duidelijk dat we niets als vanzelfsprekend mogen beschouwen”, aldus de premier aan de krant Sydney Morning Herald. “We moeten afstand blijven bewaren. We moeten verzekeren dat we onze handen goed wassen. We moeten ons laten testen van zodra we de minste symptomen hebben, en, zeer belangrijk, we moeten de QR-codes gebruiken.” Ze verwijst zo naar het registratiesysteem in de horeca en andere faciliteiten, die contacttracers kunnen helpen.

Australië heeft de uitbraak van het coronavirus grotendeels onder controle gehouden door strenge lockdowns, grenscontroles en snelle contactopsporingssystemen. In Australië zijn slechts ruim 29.800 coronagevallen en 910 coronadoden vastgesteld sinds het begin van de pandemie. Sinds het begin van het jaar heeft het land vele dagen zonder besmettingen genoteerd.

Het goede voorbeeld steeds weer van de belangrijke mensen met een verantwoordelijke baan!

Burgemeester Sint-Truiden geeft vaccinatie in maart toe

 

© Aangeboden door Belga

“Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart”, zegt burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V) in een persmededeling. De Truiense burgemeester verontschuldigt zich bij de inwoners van de regio Sint-Truiden.

Vandaag berichtte de lokale nieuwswebsite Trudocs dat Heeren in maart al gevaccineerd werd. Ook enkele familieleden en medewerkers zouden een vaccin hebben gekregen.

“Op dat moment waren er dagelijks vrij grote hoeveelheden niet toegewezen vaccins doordat het oproepingssysteem niet helemaal op punt stond en een groep opgeroepen zorgverleners al eerder gevaccineerd waren in hun instelling”, zegt Heeren in de persmededeling. “Ik verzeker u dat wij de vaccinatiestrategie van de overheid nauwgezet gevolgd hebben waarbij een aantal doelgroepen en prioritaire lijsten werden vastgelegd.”

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *