Nieuws 4 mei doden herdenking weten we nog waar dit voor staat?

Indicatoren COVID-epidemie in dalende lijn

Beseffen we wel het is al 2021 laten we aanstalten nemen dit te stoppen en weer gewoon te doen. Ons niet laten bedotten!

Weg met al die heulers en meelopers van Klaus Schwab die uiteindelijk ook gewoon een afgezant is. Wakker worden!

Herinrichting van de wereld is in de maak via de angst voor Covid-19 en de nieuwe regels is dit te bewerken. Build Back Better. Agenda 2030.

Opletten anders worden wij de nieuwe slaven van het systeem luister maar een naar Jorn Lukaszczyk

De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België bevinden zich in een dalende lijn. Zowel het aantal ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens en het aantal bijkomende besmettingen is afgenomen, zo blijkt dinsdagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

In de week van 27 april tot en met 3 mei zijn dagelijks gemiddeld 192,3 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een daling met 13 procent in vergelijking met vorige week.

De druk op de ziekenhuizen neemt daardoor weer iets verder af. Momenteel liggen er 2.759 coronapatiënten in de ziekenhuizen (-7 procent), van wie er 824 op de afdeling intensieve zorg liggen (-8 procent).

Ook het aantal nieuwe besmettingen daalt. Tussen 24 en 30 april hebben elke dag gemiddeld 3.009 mensen positief getest op COVID-19, wat 16 procent minder is dan een week eerder. Het aantal uitgevoerde test is nochtans met 8 procent gestegen naar gemiddeld 46.976 per dag, maar de positiviteitsratio is gedaald naar 7,3 procent.

Het aantal sterfgevallen door het coronavirus is in diezelfde week zeer licht gedaald: met 0,4 procent naar gemiddeld 38,6 overlijdens per dag.

Sinds het begin van de epidemie werden al 996.896 bevestigde besmettingen met het coronavirus geteld. Er zijn ook al 24.322 mensen gestorven na een coronabesmetting.

Tot slot blijkt uit de gegevens van Sciensano nog dat al 3,07 miljoen Belgen minstens één keer gevaccineerd werden, wat overeenkomt met 26,7 procent van de bevolking.

VTM-presentatrice Julie Van den Steen is vorige week het slachtoffer geworden van een aanval met een bijtende vloeistof in het Gentse. Ze raakte niet echt gewond, maar zou wel zwaar aangedaan zijn.

Haar manager erkent de feiten, maar wil er verder geen ruchtbaarheid aan geven. “Ik wil Julie in bescherming nemen”, aldus Roland Keyaert. Volgens onze bronnen gebeurde de aanval vorige week en zou de verdachte iets geworpen hebben naar de presentatrice.

Het incident zou volgens een goede bron te maken hebben met het feit dat Van den Steens grootvader nog genoemd is in de moordzaak op Patrice Lumumba, de voormalig eerste minister van de Republiek Congo. Of de dader gevat is, is niet duidelijk. De presentatrice heeft wel al een klacht ingediend bij de politie.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *