Nieuws 3 mei wat staat ons vandaag weer te wachten.

CORONACIJFERS. Daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft aanhouden

CORONACIJFERS. Daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft aanhouden

 © Metro CORONACIJFERS. Daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft aanhouden

In de week van 26 april tot en met 2 mei zijn dagelijks gemiddeld 192,7 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een daling met 16% in vergelijking met vorige week. Dat blijkt maandagmorgen uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

De druk op de ziekenhuizen neemt daardoor iets af. Momenteel liggen er nog 2.648 coronapatiënten in de ziekenhuizen (-8%), van wie er 825 op de afdeling intensieve zorg liggen (-7%).

Minder besmettingen

Ook het aantal besmettingen daalt. Tussen 23 en 29 april hebben elke dag gemiddeld 3.046 mensen positief getest op COVID-19, wat 16% minder is dan een week eerder. Er werden dagelijks gemiddeld 46.363 tests uitgevoerd. De positiviteitsratio is gedaald naar 7,6%.

Het aantal sterfgevallen door het coronavirus is in diezelfde week wel licht toegenomen tot gemiddeld 39,7 overlijdens per dag (+1,5%). Sinds het begin van de epidemie werden al 995.562 bevestigde besmettingen met het coronavirus geteld. Er zijn ook al 24.291 mensen gestorven na een coronabesmetting.

Vaccin

Tot slot blijkt uit de gegevens Sciensano nog dat al iets meer dan 3 miljoen Belgen minstens één keer gevaccineerd werden. De teller staat nu op 3.055.382, wat overeenkomt met 26,6% van de bevolking. Er kregen ook al 829.376 mensen een tweede dosis.Lees ook: Zo krijg je ondanks corona toch opslag van je baas

Het bericht CORONACIJFERS. Daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft aanhouden verscheen eerst op Metro.

Lichte stijging aantal overlijdens

© Belga

De druk op de ziekenhuizen in België begint licht te verminderen, maar het aantal overlijdens na een besmetting met het coronavirus stijgt licht op weekbasis. Zo blijkt maandagochtend uit de gegevens op het coronadashboard van Sciensano.

Tussen 26 april en 2 mei werden per dag gemiddeld 192,7 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een daling met 16 procent op weekbasis. Momenteel liggen er 2.648 coronapatiënten in het ziekenhuis (-8% op weekbasis), van wie 825 op een afdeling intensieve zorg (-7% op weekbasis). 508 van hen moeten worden beademd (-1% op weekbasis).

In de periode tussen 23 en 29 april stierven per dag gemiddeld 39,7 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een lichte stijging met +1,5% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 23 en 29 april werden elke dag gemiddeld 3.046 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een daling met 16 procent op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 7,6 procent en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 0,91. Een reproductiegetal onder 1 betekent dat de epidemie krimpt.

Al 3.055.382 Belgen hebben een eerste dosis van het vaccin gekregen, goed voor 26,6 procent van de totale bevolking of 33,3 procent van de bevolking boven 18 jaar. 829.376 Belgen zijn volledig gevaccineerd, goed voor 7,2 procent van de totale bevolking of 9,0 procent van de bevolking boven 18 jaar.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Belga)

Daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft aanhouden

 

© Aangeboden door Belga

BRUSSEL In de week van 26 april tot en met 2 mei zijn dagelijks gemiddeld 192,7 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een daling met 16% in vergelijking met vorige week. De druk op de ziekenhuizen neemt daardoor iets af. Momenteel liggen er nog 2.648 coronapatiënten in de ziekenhuizen, van wie er 825 op de afdeling intensieve zorg liggen en er 508 beademing nodig hebben. De voorbije zeven dagen is het totaal aantal ingenomen bedden afgenomen met 235, waarvan 61 minder op intensieve zorg. Ook het aantal besmettingen daalt. Tussen 23 en 29 april hebben elke dag gemiddeld 3.046 mensen positief getest op COVID-19, wat 16% minder is dan een week eerder. Er werden dagelijks gemiddeld 46.363 tests uitgevoerd. Het aantal sterfgevallen door het coronavirus is in diezelfde week wel licht toegenomen tot gemiddeld 39,7 overlijdens per dag.

Toeristen van buiten de EU opnieuw welkom?

 

© Unsplash

De Europese Commissie wil inreisbeperkingen voor niet-essentiële reizen vanuit niet-EU-landen versoepelen. Reizigers die volledig gevaccineerd zijn met een door Europa erkend vaccin, zouden weer welkom zijn.

Europa stelt voor dat reizigers uit niet-EU-landen die volledig gevaccineerd zijn met een coronavaccin dat goedgekeurd is door het Europese geneesmiddelenbureau EMA of via de noodprocedure van de WHO, opnieuw toegang krijgen. Daarnaast zouden ook reizigers uit niet-EU-landen met een gunstige epidemiologische situatie weer welkom zijn op Europees grondgebied. De criteria voor landen die als veilig beschouwd worden, worden tevens versoepeld. Nu staan er nog slechts zeven landen op die lijst. De EU-lidstaten moeten het voorstel wel nog goedkeuren alvorens het in werking kan treden.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *