Nieuws 2 mei zondag op naar een nieuwe tijd

Wat opwarming aarde en klimaat crisis?

Koudste maand april in bijna 35 jaar

© Pixabay

April was koud, eerder droog, én zonnig.

De voorbije maand was de koudste april sinds 1986. De gemiddelde temperatuur bedroeg in Ukkel 7,3 graden (normaal 10,4). We moeten al naar 1986 teruggaan om een lagere waarde tegen te komen (6,6). Voor de gemiddelde minimumtemperatuur (2,5) moeten we zelfs teruggaan naar 1956 voor een lagere waarde (2,3). Dat meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI).

  • April was ook een eerder droge maand. In totaal viel er in Ukkel de afgelopen maand 35,6 mm neerslag (normaal 46,7 mm) op 7 dagen (normaal 13,1 dagen). Het overgrote deel hiervan viel tijdens de eerste 12 dagen van de maand (35,1 mm). Van 13 tot en met 28 april viel er in Ukkel geen neerslag.
Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *