Nieuws 26 april news for now ?

Coronavirus: cijfers blijven grotendeels constant, kaap van 24.000 doden gerond

 

© Aangeboden door Business AM

De coronacijfers in ons land zijn over het algemeen redelijk constant gebleven. Op het vlak van besmettingen zijn we dat het weekgemiddelde enkele procenten gestegen is. Het aantal ziekenhuisopnames is dan weer licht gedaald, al blijft de druk op de ziekenhuizen wel groot.

In de periode van 16 tot en met 22 maart zijn in België gemiddeld 3.605 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een daling van 2 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Het daggemiddelde ligt hoger dan het daggemiddelde van eind vorige week.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 55.500 coronatesten per dag afgenomen. Dat is een daling van 13 procent. 9,4 procent van die testen bleek positief, een cijfers dat relatief stabiel bleef.

Ziekenhuisopnames

Er zijn gisteren 153 mensen opgenomen voor Covid-19. 119 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 2.886 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 34 meer dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 888 mensen met Covid-19. Dat zijn er 2 meer dan gisteren.

Tussen 19 en 25 april zijn dagelijks gemiddeld 227,3 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een daling van 3 procent in vergelijking met de week ervoor.

Bekijk ook: Winkeliers kijken uit naar heropening zonder afspraak (Kanaal Z)https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.453.0_en.html#goog_411832131OnderbrekenAdv 00:03 – hierna “Winkeliers kijken uit naar heropening zonder afspraak”Loaded: 100.00%Dempen opheffen0Winkeliers kijken uit naar heropening zonder afspraak

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 38,9 per dag voor de periode van 16 tot en met 22 maart. Dat cijfers is exact hetzelfde als bij de vorige update. In totaal stierven nu al 24.024 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccinaties

Op 24 maart hadden in België al 2.656.058 mensen mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 28,9 procent van de volwassen bevolking of 23,1 procent van de totale bevolking.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *