Nieuws 16april is het nog wel geloofwaardig?

EMA onderzoekt ook tweede mogelijke bijwerking AstraZeneca-vaccin

EMA onderzoekt ook tweede mogelijke bijwerking AstraZeneca-vaccin

© AFP or licensors EMA onderzoekt ook tweede mogelijke bijwerking AstraZeneca-vaccin

Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA onderzoekt ook een tweede mogelijke bijwerking van Vaxzevria, het coronavaccin van AstraZeneca. Het gaat om meldingen van capillair leksyndroom, een zeer zeldzame aandoening die gekenmerkt wordt door lekkage van vocht uit bloedvaten wat leidt tot zwelling van weefsel en daling van de bloeddruk.

Tot nog toe werden er in de Europese geneesmiddelenbewakingsdatabank EudraVigilance vijf gevallen van deze aandoening geregistreerd.

“In dit stadium is het nog niet duidelijk of er een causaal verband is tussen de vaccinatie en de meldingen van capillair leksyndroom”, klinkt het. Het PRAC, het risicobeoordelingscomité van het EMA, zal de zaak verder onderzoeken.

Johnson & Johnson

Eerder bevestigde het PRAC dat een combinatie van zeer zeldzame gevallen van bloedklonters en een laag aantal bloedplaatjes een zeer zeldzame bijwerking van Vaxzevria is. Er loopt ook nog een onderzoek naar trombo-embolische voorvallen na vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson in de VS.Lees ook : GEMS-rapport: gemiddelde Vlaming heeft drie à vier knuffelcontacten

Het bericht EMA onderzoekt ook tweede mogelijke bijwerking AstraZeneca-vaccin verscheen eerst op Metro.

Biden: Schietpartijen zijn nationale schande

 

Hij lijkt wel een beetje op zijn vriendje?

© Belga

Gisteren vielen er bij een schietpartij in de Verenigde Staten maar liefst 8 doden. Volgens de Amerikaanse president Joe Biden moeten de schietpartijen in zijn land stoppen. “Het is een nationale schande dat zoiets kan gebeuren.”, zei Biden op een persconferentie rond de gebeurtenissen. 

Potentiële kopers van vuurwapens moeten volgens Biden eerst grondig worden doorgelicht. Bovendien moeten aanvalswapens minder makkelijk te koop zijn. Daarvoor werd al een wet gestemd in het Huis van Afgevaardigden, maar het is aan de Senaat om wetsvoorstellen te bekrachtigen, zegt hij.

De 19-jarige schutter, Brandon Hole, pleegde na de feiten zelfmoord. Zijn motief is voorlopig onduidelijk. In maart 2020 maakte zijn moeder wel al melding dat hij wel eens ‘suicide-by-cop’ zou proberen. Op basis van Hole’s slaapkamer, en het wapen dat ze daar aantroffen, heeft de FBI hem in april ondervraagd. Daarom werd destijds besloten hem onder psychiatrisch toezicht te houden.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *