Nieuws13 april dit is de berichtgeving vandaag?

Coronacijfers: Lichte daling aantal ziekenhuisopnames zet zich voort

Hoger lager we schrijven maar wat, verwachtte cijfers geen doden maar nu drie keer zoveel met de Engelse mutatie? Onder jongeren en op scholen?

De som= 0 en 3 X 0=0. Dacht u dit ook?

John van Rest

  • Mijn mening is dat de datum door WHO en RIVM allang vast staat wanneer we weer naar het zogenaamde NORMAAL gaan!
  • Dit gaat niet meer gebeuren de”, “wereld macht” wil grip op de hele WERELD nog even en iedereen is afhankelijk van deze macht en zal moeten doen wat ze voorschrijven zonder het hier mee eens te zijn?
  • Of gaan we hier niet meer mee akkoord en staan we op om te zeggen, wij zijn de 99% en jullie doen wat wij zeggen !

John van Rest

© Aangeboden door Business AM

De dalende trend van het aantal nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames zet zich voort. Het aantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen en het aantal overlijdens blijft wel licht stijgen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano. 

De daling van het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames in ons land neemt verder af. Daarnaast is er een lichte daling in het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorgen. 

Gemiddeld 3.485 nieuwe besmettingen per dag (-20 procent)

In de week van 3 tot en met 9 april werden in België dagelijks gemiddeld 3.485 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, een daling met 20 procent in vergelijking met een week eerder. 

Op dit moment worden er elke dag wel gemiddeld 42.402 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 32 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 9,4 procent en daarmee 1,5 procent hoger dan in de vorige periode.

Gemiddeld 253 ziekenhuisopnames per dag (-5 procent)

De voorbije zeven dagen zijn er gemiddeld 253 patiënten met Covid-19 opgenomen onze ziekenhuizen. Het gaat om een lichte daling van 5 procent. 

Het aantal patiënten in de ziekenhuizen zelf blijft voorlopig wel nog licht stijgen. Er lagen gisteren 3.214 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 130 meer dan een dag eerder. 919 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 20 minder dan een dag eerder. 

Gemiddeld 42,7 overlijdens per dag (+28,9 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 42,7 patiënten aan een coronabesmetting in ons land. Dat is 28,9 procent meer dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 23.503 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen 1.882.165 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 20,5 procent van de bevolking ouder dan 18 en 16,4 procent van de volledige bevolking. 621.653 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 6,7 procent van de volwassenen in ons land en 5,4 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

Nog steeds lichte stijging aantal Covidpatiënten op intensieve

 

© Belga

Het aantal ziekenhuisopnames daalt verder in ons land, er liggen wel steeds meer covidpatiënten op de dienst intensieve zorg en aan de beademing.

Van 6 tot en met 12 april werden elke dag gemiddeld 253 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat is een daling met 5 procent in vergelijking met de week voordien. Tussen 30 maart en 5 april waren er gemiddeld 268 opnames per dag. Gisteren was er nog een daling met 3 procent, de dag ervoor met 7 procent. Gisteren, maandag 12 april, meldden de ziekenhuizen 222 opnames (+20 in vergelijking met zondag 11 april). 88 patiënten (-33) konden dan weer het ziekenhuis verlaten. De cijfers hebben betrekking op zondag.

In totaal lagen zondag 3.214 (+129) covidpatiënten in het ziekenhuis. Op weekbasis is het totale aantal patiënten in het ziekenhuis gestegen met 5 procent. 919 covidpatiënten (+20) liggen op intensieve zorg, 549 (+9) hebben beademing nodig. Het aantal patiënten op intensieve zorg blijft nog licht stijgen. Op weekbasis is het aantal opnames op de afdelingen gestegen met 6 procent, het aantal patiënten dat aan de beademing ligt met 13 procent. Ter vergelijking: op 20 februari lagen 315 patiënten op intensieve zorg. Dat aantal is sindsdien alleen maar gestegen.

In de week van 3 tot en met 9 april overleden elke dag gemiddeld 43 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat cijfer is met 28,9 procent gestegen in vergelijking met de week ervoor. Tussen 27 maart en 2 april waren er gemiddeld 33 overlijdens. De teller van het totale aantal doden in ons land staat op 23.503.

Tussen 3 en 9 april werden per dag gemiddeld 3.485 nieuwe besmettingen bevestigd, 20 procent minder dan de week ervoor. Gisteren en eergisteren waren gelijkaardige dalingen, van 20 en 21 procent. Hierbij moeten we er wel rekening mee houden dat het de voorbije week Pasen en paasmaandag was, feestdagen dus, dan gaan mensen minder snel naar de dokter voor een test. Dat verklaart de hoogte van de daling in vergelijking met de week ervoor. Sinds de uitbraak van het virus werden al 927.229 besmettingen in ons land geregistreerd.

Tussen 3 en 9 april werden dagelijks gemiddeld 42.400 tests afgenomen. Dat is 32 procent minder dan de week ervoor. Het gemiddelde aantal tests blijft dus sterk dalen, maar ook hier moeten we rekening houden met de invloed van Pasen en paasmaandag en de paasvakantie.

De positiviteitsratio bedraagt 9,4 procent (1,5 procent meer dan gisteren). Dat betekent dat meer dan 9 op de 100 van de afgenomen testen positief was en dat er veel virus in omloop is. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO vindt een ratio boven 5 zorgwekkend.

De R-waarde of het reproductiegetal, het cijfer dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, zit momenteel op 0,99. Dat betekent dat elke persoon die besmet is met het coronavirus gemiddeld 1 andere persoon besmet. Als de R-waarde onder de 1 daalt, krimpt de epidemie. Stijgt de R-waarde boven de 1, dan groeit de epidemie. De R-waarde zat in januari ónder de 1.

Eergisteren, op zondag 11 april (de dag met de meest recente beschikbare cijfers) hadden al 1.882.165 mensen in ons land al zeker een prik gekregen. Dat is 20,5 procent van de volwassen bevolking. 621.653 van hen hebben een tweede prik gekregen en zijn dus volledig gevaccineerd.


Let op is dit om een schuldige te kunnen aanwijzen?

Zijn nu China en Rusland onze vijanden?

De WHO en China twee handen op een buik, wat is het spel hier?

John van Rest

WHO wil verbod op handel in levende zoogdieren op voedselmarkten

WHO wil verbod op handel in levende zoogdieren op voedselmarkten

 © Copyright ANP 2021 WHO wil verbod op handel in levende zoogdieren op voedselmarkten

GENEVE (ANP/AFP) – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil af van de verkoop van levende zoogdieren op voedselmarkten. Door die praktijk aan banden te leggen moet de opkomst van nieuwe ziektes worden tegengegaan.

“Dieren, in het bijzonder wilde dieren, zijn de bron van meer dan 70 procent van de nieuwe infectieziekten bij mensen”, meldt de WHO in een gezamenlijke verklaring met de Wereldorganisatie voor Diergezondheid en het VN-Milieuprogramma.

De gezondheidsorganisatie erkent dat de markten vaak belangrijk zijn voor het levensonderhoud en de voedselvoorziening van de lokale bevolking. Toch worden landen opgeroepen de verkoop van levende zoogdieren als “noodmaatregel” te laten stilleggen.

Coronavirus

Die ingreep moet de gezondheid beschermen van markthandelaren en klanten. Zij lopen het risico dat ziektekiemen overspringen naar mensen.

Voedselmarkten met levende dieren kwamen na het opduiken van het coronavirus al onder een vergrootglas te liggen. Een aantal van de eerste bekende patiënten was gelinkt aan een markt in de Chinese stad Wuhan.

Johnson & Johnson stelt Europese levering coronavaccins proactief uit na bloedklonters in VS

© 2021 Getty Images

De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson zal de leveringen van zijn coronavaccin aan Europese landen proactief uitstellen. Dat laat het bedrijf dinsdag weten in een persbericht. Het uitstel komt er nadat de Verenigde Staten besloten om de toediening van het vaccin met onmiddellijke ingang stop te zetten nadat zes gevallen van bloedklonters werden gemeld.

“De veiligheid en het welzijn van de mensen die onze producten gebruiken, is onze voornaamste prioriteit”, schrijft Johnson & Johnson. Daarom beslist het bedrijf om de leveringen naar Europa proactief uit te stellen. “We hebben nauw samengewerkt met medische experten en de gezondheidsinstanties en we zijn er een groot voorstander van dat deze informatie openlijk wordt meegedeeld aan gezondheidswerkers en het publiek.”

De Verenigde Staten kondigden eerder op dinsdag aan dat ze de vaccinatiecampagne met Johnson & Johnson met onmiddellijke ingang zouden opschorten. Dit omdat er zes meldingen van een zeldzame en gevaarlijke combinatie van bloedstolsels (trombose) en een laag aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) werden vastgesteld.

Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA had vrijdag al meegedeeld een onderzoek te hebben ingesteld.

Invloed op vaccinatiecampagne?

De uitgestelde levering van het Johnson & Johnson-vaccin aan Europa heeft op korte termijn geen invloed op de vaccinatiecampagne in ons land, zegt Gudrun Briat, woordvoerster van de taskforce vaccinatie. “Er werden de komende twee weken geen leveringen van het JJ-vaccin verwacht. Tenzij de hele vaccinatie met Johnson Johnson wordt stopgezet, bestaat een goede kans dat we deze vertraging niet zullen merken”, klinkt het dinsdag.

De eerste 36.000 vaccins van Johnson & Johnson werden gisteren/maandag aan ons land geleverd. In de week van 26 april volgen er nog 62.400 vaccins van het Amerikaanse farmabedrijf. “Buiten die geplande leveringen hadden we van Johnson & Johnson nog geen aantallen doorgekregen”, klinkt het bij Gudrun Briat.

Volgens de planning worden volgende week de eerste prikken gezet met het vaccin van Johnson Johnson. Die vaccinatie gaat op dit moment nog door, al volgt de taskforce het nieuws op de voet. Ook op Europees niveau wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden, aldus Briat.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *