Nieuws 5 april 2e Paasdag

De covid 19 corona besmettingen en de opnames beginnen te dalen?

Staat er nu weer in het nieuws.

Inmiddels weten we dat we hier niet meer naar moeten luisteren!

Het is de grootste onzin van de wereld!

Opletten wat is de macht van plan?

Is de enige juiste houding trek je plan, maar laat je niet koeioneren!

Gemiddeld aantal besmettingen begint te dalen

 

© Belga

Volgens de recentste gegevens van Sciensano gaan de cijfers over het aantal besmettingen met het coronavirus in België opnieuw de goede kant uit. Het gemiddeld aantal overlijdens en ziekenhuisopnames stijgen wel nog op weekbasis.

In de periode van 26 maart tot 1 april werden elke dag gemiddeld 4.436 nieuwe besmettingen gerapporteerd, 6 procent minder dan de week ervoor. Het is al de tweede dag op rij dat het gemiddelde aantal besmettingen daalt: gisteren daalde het cijfer met 1 procent.

Tussen 29 maart en 4 april werden per dag gemiddeld 263 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met 9 procent op weekbasis. Gisteren lag die stijging nog op 13 procent. Momenteel liggen er 2.921 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 832 coronapatiënten op een afdeling intensieve zorg. 478 patiënten moeten worden beademd.

In de week van 26 maart tot 1 april stierven per dag gemiddeld 29,3 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging van 4,1 procent op weekbasis.

(Fausto by Tagtik/Source: epistat.wiv-isp.be, VRT NWS/Picture: Belga)

BDW: “Sluiten van scholen was ongelofelijke blunder”

N-VA-voorzitter Bart De Wever is nog steeds niet te spreken over de beslissing om de scholen een weekje te sluiten voor de start van de paasvakantie. De Wever is van oordeel dat de samenscholing en rellen met jongeren de afgelopen week in Brussel en Antwerpen een rechtstreeks gevolg zijn van de sluiting van de scholen.

“Een ongelofelijke blunder”, noemt N-VA-voorzitter Bart De Wever de sluiting van de scholen vorige week. De Vlaamse regering pleitte tot op het laatste Overlegcomité hard om de scholen open te houden, maar werd teruggefloten door de andere regeringen in het land. “Het sluiten van de scholen ging tegen iedere logica en tegen iedere expert in”, klinkt het zondagmiddag bij VTM Nieuws. “Het gevolg is dat de jongeren de straat optrekken”, stelt De Wever.

Wat de voorbije dagen gebeurd is in het Brusselse Terkamerenbos en afgelopen nacht in mindere mate ook in Antwerpen, ziet De Wever dan ook als een rechtstreeks gevolg van die beslissing. Hij had de kinderen liever in de klas gezien, of achter een computerscherm voor thuisonderwijs. De Antwerpse burgemeester is zelf vader van vier tieners en ziet ook wat er thuis gebeurt. “Ik ben geen cipier, hé. Ik kan alleen hopen dat zich aan de regels houden als ze het huis uitgaan. Maar eerlijk gezegd: ik maak me niet al te veel illusies op dat vlak.”

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws/Picture: Belga)


Nederlandse (ex)-premier Rutte op de rand van de afgrond

De Nederlandse politicus Mark Rutte en zijn partij, de VVD, hebben een zeer moeilijke week achter de rug. Amper 2 weken na de verkiezingen verliest de VVD bij een nieuwe peiling maar liefst 6 zetels. Dat blijkt uit de peiling van Maurice de Hond, afgenomen bij iets minder dan 4.000 Nederlanders.

Rutte kreeg de afgelopen week zowat heel Nederland over zich heen, omdat hij tijdens de verkenning naar een nieuw kabinet over de positie van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt gesproken had. Het grote probleem voor de Nederlanders was vooral dat Rutte zich dit gespreksonderwerp niet meer kon herinneren. De ontslagnemende premier overleefde maar net een motie van wantrouwen, maar verliet de Kamer wel met een motie van afkeuring.

Uit de peiling blijkt dat de VVD nog wel de grootste partij van Nederland blijft, maar dat de liberalen terugvallen van 34 naar 28 zetels. Maar er is niet één partij die daar echt van profiteert. De vrijgekomen zetels komen terecht bij JA21 (2 zetels) en D66, FvD, PvdD, Volt en BBB (allen 1). De behoefte bij de achterban van de verschillende partijen om in een kabinet met Rutte als premier te stappen blijkt wel klein. Naast de VVD zelf, ziet alleen bij JA21 nog meer dan de helft dat zitten. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad)

Persoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebook-gebruikers, waaronder 3,2 miljoen Belgen, gelekt

Op een forum van hackers zijn de persoonlijke gegevens van zo’n 533 miljoen gebruikers van Facebook gelekt. Het gaat daarbij onder andere om hun volledige namen, telefoonnummers, locaties, geboortedatums en e-mailadressen.

De persoonlijke gegevens van honderden miljoenen Facebook-gebruikers zijn sinds zaterdag volledig gratis terug te vinden op een relatief onbekend forum voor hackers. Het gaat om data van 533 miljoen gebruikers uit 106 landen. Daarbij ook bijna 3,2 miljoen Belgen.

Het document bevat telefoonnummers, Facebook-ID’s, volledige namen, locaties, geboortedata, biografieën en e-mailadressen. De website Business Insider controleerde de gelekte gegevens met enkele steekproeven en kwam tot de vaststelling dat de informatie wel degelijk juist is.

Volgens een woordvoerder van Facebook kon de hacker de gegevens bemachtigen via een lek in de beveiliging die het bedrijf al in 2019 gedicht zou hebben. De data is dus niet meer heel recent, maar bevat toch nog een berg aan informatie die door cybercriminelen kan misbruikt worden.

Cambridge Analytica

Het is niet de eerste keer dat Facebook in opspraak komt voor problemen met hun beveiliging. Het grootste schandaal was dat rond Cambridge Analytica. Dat bedrijf had toen de gegevens van 80 miljoen Amerikanen verzameld om ze tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 in de Verenigde Staten gericht te kunnen targeten met politieke advertenties. Facebook beloofde toen de kwetsbaarheden in hun systeem hard aan te pakken.

The post Persoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebook-gebruikers, waaronder 3,2 miljoen Belgen, gelekt appeared first on Business AM.

Justitieminister Van Quickenborne waarschuwt voor phishing na lekken Facebook-gegevens

 

Nu de telefoonnummers, e-mailadressen en andere gegevens van 3 miljoen Belgische Facebookgebruikers zijn gelekt, roept minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op tot extra waakzaamheid voor phishing.

De persoonlijke gegevens van meer dan een half miljard Facebookgebruikers liggen op straat. Ze werden vrijgegeven in een hackersforum. Het gaat om gegevens als telefoonnummer, Facebook-ID, volledige naam, woonplaats, geboortedatum en mailadres. Er zouden ook ruim 3,18 miljoen Belgische Facebookgebruikers bij zijn.

Minister Van Quickenborne waarschuwt. “We verwachten dat criminelen nu met deze gegevens aan de slag zullen gaan om mensen op te lichten. Extra waakzaamheid voor phishing is dus geboden. Vertrouw geen mailtjes, berichten of telefoontjes die vragen om bankgegevens en andere gevoelige informatie door te spelen”, aldus de minister.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *