Nieuws 27 maart Bill Gates hoort nu ook al bij de groep waarzeggers!

“Tegen eind 2022 is alles weer normaal”

 

© Belga

Microsoft-oprichter Bill Gates vermoedt dat dankzij de coronavaccins de wereld tegen eind 2022 opnieuw normaal zal zijn. Dat zei Gates in een interview met de Poolse krant Gazeta Wyborcza en de tv-zender TVN24.

“Het is een ongelooflijke tragedie”, zei hij over de huidige situatie. En voegde daaraan toe dat het enige goede nieuws de toegang tot vaccins is. “Tegen het einde van 2022 zou alles opnieuw volledig normaal moeten zijn.” En Bill Gates zal meer dan zijn steentje bijgedragen hebben tot een terugkeer naar een ‘normale’ wereld. Met zijn Bill and Melinda Gates Foundation heeft hij immers al minstens 1,75 miljard dollar gedoneerd in de strijd tegen Covid-19. Hij steunde enkele vaccinproducenten, doneerde geld om de ziekte en het virus beter te begrijpen en ondersteunt de zoektocht naar een mogelijke behandeling

Herd immunity ‘zo goed als onmogelijk’ volgens Singaporese studie

© Aangeboden door Business AM

Immuniteit tegen Covid-19 duurt bij sommige mensen slechts 35 dagen en kan bij anderen wel vier decennia aanhouden. Dat ontdekten Singaporese wetenschappers die een algoritme gebruikten om de levensduur van corona-immuniteit te voorspellen.

‘Dit neemt eigenlijk de mogelijkheid van ‘herd immunity’ weg’ aldus professor Wang Lin-fa, auteur van de studie. Hij laat dit optekenen in de Singaporese publicatie The Straits Times.

Geen herd immunity dus omdat sommige mensen die hersteld zijn van Covid-19 steeds opnieuw geïnfecteerd kunnen raken.

Professor Wang, die deel uitmaakt van het Duke-NUS Emerging Infectious Diseases Programme, meent dat een jaarlijkse vaccinatie tegen corona nodig zal zijn. ‘Als we ervan uitgaan dat de immuniteit die vaccinaties verschaffen afneemt zoals natuurlijk geproduceerde antilichamen dat doen.’

Dalend aantal antilichamen betekent niet afnemende immuniteit

Maar in de studie wordt er ook op gewezen dat een dalend aantal antilichamen niet altijd een afnemende immuniteit betekent. Mensen met een laag aantal neutraliserende antilichamen kunnen nog steeds beschermd zijn tegen corona. Hoe dan?

T-cellen

Andere onderdelen van ons adaptieve immuunsysteem zijn T- en B-cellen. Met name ‘T-geheugencellen zijn een even cruciaal deel zijn van ons afweersysteem als antilichamen.’

Dit zijn immuuncellen die proberen vreemde of beschadigde cellen in het lichaam te elimineren. Dat kunnen oude cellen zijn of reeds door een virus geïnfecteerde cellen. Ze bevatten eigenlijk een geheugen van vorige infecties. Meer en meer wetenschappers beginnen hun belang in te zien bij de strijd tegen corona.

Singapore

In de Singaporese studie volgden wetenschappers van Duke-NUS Medical School, het National Centre for Infectious Diseases (NCID) en het Agency for Science, Technology and Research (A*Star) Infectious Diseases Labs 164 Covid-19 patiënten in Singapore gedurende ten minste zes maanden na hun infectie.

In die tijd analyseerden zij hun bloedmonsters op neutraliserende antilichamen tegen het coronavirus. Tevens bestudeerden ze het aantal T-cellen in het bloed.

Zij ontdekten dat bij sommige mensen de neutraliserende antilichamen snel afnamen. Bij anderen namen ze langzaam af. Bij sommigen bleven de aantallen antilichamen standhouden.

In het algemeen is het zo dat hoe zieker de persoon met Covid-19 was, hoe waarschijnlijker dat zijn of haar neutraliserende antilichaam niveaus aanhielden. Bij diegenen die licht ziek waren namen de neutraliserende antilichamen sneller af.

Met behulp van een machine learning algoritme concludeerden de wetenschappers dat de levensduur van coronavirus neutraliserende antilichamen sterk kan variëren. De variatie bestreek een duur van 35 dagen tot maximaal 41 jaar.

Voorspellingen alleen op individueel niveau

Wang stelt dat de voorspelling van de levensduur van immuniteit alleen op individueel niveau nauwkeurig kan worden bepaald. Om dit te doen, zijn drie datapunten nodig.

‘We moeten bloedmonsters nemen tijdens de infectie, drie maanden na de infectie, en zes maanden daarna, en we kunnen voorspellen of je immuun bent voor Covid voor hoeveel maanden of jaren,’ aldus Wang.

De belangrijkste boodschap(pen) van deze studie?

  • De levensduur van functionele neutraliserende antilichamen tegen Sars-CoV-2 kan sterk variëren en;
  • Het is belangrijk om dit op individueel niveau te monitoren.

Nieuwslezers en journalisten de Media

Hebben opdracht gekregen om monddoekjes voor te doen waarvan is gebleken “na onderzoek” deze schadelijk voor de gezondheid zijn. De nieuws mensen hadden geen keus ze zijn het verplicht ze moeten het voorbeeld zijn voor de menigte. Democratie en vrije wil zijn hier ver te zoeken!

In Nederland zou men gewoon zeggen je bek houden, vraag dit maar eens aan de Minister President Rutte daar?

Gekken denken dan niet ziek te kunnen worden! Ook nog even vaccineren en over een paar maanden nog eens.

Dan ben je 5 a 6 % zeker dat je niets kan overkomen met deze crisis qua ziekte!

Dan weet je wel voor ongeveer 94 a 95% zeker dat je dan je vrijheid wel bent verloren!

Dat is toch een mooie score? Kan ons het schelen!

De wereld draait door.

John van Rest

België in sneltempo op weg naar multiculturele samenleving

© Belga

België is in sneltempo een migratiesamenleving geworden. Dat concludeert De Tijd na analyse van nooit eerder gepubliceerde data van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Belgische wijken zijn in 20 jaar tijd divers er geworden en evolueren tot een smeltkroes. Daarnaast leven mensen met dezelfde migratieachtergrond minder geconcentreerd in bepaalde buurten en mixen meer met mensen met een andere herkomst.

De Tijd slaagde erin door analyse van de statistieken per wijk, in te zoomen op de herkomst van inwoners – buitenlanders en mensen met migratieroots die intussen Belg zijn – en de evolutie van de etnische mix van 2000 tot 2020 in kaart te brengen. Daaruit blijkt dat mensen van dezelfde achtergrond dus steeds minder geconcentreerd samen wonen in dezelfde buurten in België. De wijken diversifiëren dus in sneltempo in ons land, stelt De Tijd.

VK gaat inwoners derde prik geven

 © Belga

Terwijl de Europese Unie de vaccinatiecampagne maar niet op gang krijgt, heeft het Verenigd Koninkrijk besloten om zijn inwoners vanaf september een derde corona-inenting te geven. Het “boostervaccin” zou de Britten moeten beschermen tegen nieuwe corona-varianten. Vooral 70-plussers zouden in aanmerking komen voor drie vaccins. 

Van de meeste vaccins zijn er twee prikken nodig om genoeg beschermd te zijn. In het Verenigd Koninkrijk kreeg al de helft van de volwassenen een eerste dosis. Ruim 3 miljoen mensen zijn al volledig gevaccineerd. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

En zo gaan ze door totdat iedereen dood is!

Lijkt een beetje op de varkenspest?

John van Rest

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *