Nieuws 19 maart En het gaat maar door?

De oplossing

Of iedereen een 5G telefoon? Wat dan ook maar waar is?

Alles in de wereld bestaat uit trillingen dus ultrasone trilling is virus vernietigend. Hoera!

Mooi artikel : ga uw gang de wetenschap heeft de oplossing want hoe dan ook en wat ze ook zeggen het virus moet nu weg gaan want de doelen zijn bereikt de wereld is veranderd iedereen is overgehaald en we accepteren nu gewoon alle veranderingen. hoewel op een enkeling na niet maar, die zullen het verschil niet maken!

Mensen ga leven en laat de boel de boel.

Ultrasoon geluid breekt coronavirus af: ‘Enorm potentieel’

 

© Aangeboden door Business AM

Eenvoudige ultrasone geluidsgolven kunnen het virusomhulsel en de spike-achtige uitsteeksels van SARS-CoV-2, het virus dat Covid-19 veroorzaakt, doen instorten en scheuren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Massachusetts Institute of Technology (MIT). 

De MIT-onderzoekers suggereren dat coronavirussen kwetsbaar kunnen zijn voor ultrasone geluidsgolven, binnen de frequenties die doorgaans worden gebruikt bij diagnostische medische beeldvorming. Ultrasone geluidsgolven liggen per definitie buiten het bereik van het menselijk oor en worden onder meer gebruikt voor echografisch onderzoek. 

Met behulp van computersimulaties heeft het team de reactie van het virus op trillingen gemodelleerd voor een reeks ultrasone frequenties. Ze ontdekten dat trillingen tussen 25 en 100 megahertz het omhulsel en de ‘spikes’ (of ‘stekeltjes’) van het virus binnen een fractie van een milliseconde deden instorten en scheuren. Dit effect werd zowel waargenomen bij simulaties van het virus in lucht, als in water.

Professor Toegepaste Mechanica Tomasz Wierzbicki (MIT) stelt: ‘We hebben bewezen dat onder ultrasone stimulatie het omhulsel en de spikes van het coronavirus trillen en de trilsterkte ook zeer groot is, waardoor het onder spanning komt te staan en bepaalde delen van het virus kunnen breken.’

‘Daardoor wordt zichtbare schade toegebracht aan het omhulsel en mogelijk onzichtbare schade aan het RNA (ribonucleïnezuur, het genetische neefje van DNA, red.) binnenin. De hoop is dat ons artikel een discussie op gang brengt tussen verschillende disciplines.’

Enorm potentieel

De resultaten, gepubliceerd in het vaktijdschrift Journal of the Mechanics and Physics of Solids, zijn voorlopig en gebaseerd op beperkte gegevens over de fysische eigenschappen van het virus. Toch wijzen de eerste resultaten volgens de onderzoekers op het potentieel aan behandelingen met ultrasone geluidsgolven voor coronavirussen. 

‘We hebben gekeken naar de algemene coronavirusfamilie, en we richten ons nu specifiek naar de morfologie en geometrie van Covid-19’, zegt Wierzbicki. ‘Het potentieel is iets dat fenomenaal zou kunnen zijn in de huidige kritieke situatie.’

De hele ETHER het heelal vol trillingen, 5G en nog veel meer kan ons het schelen! Er is daar toch al genoeg afval. We hebben de aarde nog niet eens vernietigd of starten al met de ruimte en gaan gewoon door met, Heer we hebben maling aan U want U snapt er toch ook niets van mentaliteit!

Jezus leeft God bestaat.
John van Rest

Daar komt het. Let op we worden lekker bij de neus genomen!

Belastingtoeslag voor “coronawerklozen”

 

© Aangeboden door Belga

Mensen die in 2020 tijdelijk werkloos geweest zijn, riskeren een onaangename fiscale verrassing, waarschuwt de socialistische vakbond ABVV vandaag in Le Soir. Minstens 600.000 belastingbetalers zijn betrokken.

Volgens de voorzitter van het ABVV, Thierry Bodson, zullen de werknemers die vorig jaar door de gezondheidscrisis tot tijdelijke werkloosheid werden gedwongen, 1.000 tot 1.500 euro meer belastingen moeten betalen.

De oorsprong van deze zure belastingverrassing ligt in het begin van de lockdown. “Toen de tijdelijke werkloosheid vanwege corona werd ingesteld, verkregen wij dat die zou overeenkomen met 70 procent van het geplafonneerde brutoloon en niet 65”, legt Bodson uit. “Maar tegen ons advies in besloot de regering van Sophie Wilmès de roerende voorheffing te verlagen van ongeveer 26 procent naar 15 procent.” Het eerste effect is dat de werkloze meer geld op zijn bankrekening krijgt. Het tweede is dat er minder belasting vooraf wordt betaald.

De werkloosheidsuitkeringen worden echter opgeteld bij het loon dat de werknemer ontvangt. Dat leidt tot een belastingtarief tussen 30 en 35 procent. De berekening is snel gemaakt: aangezien de “basisbelasting” van de corona-werkloosheidsuitkering 15 procent bedroeg, zal over dit bedrag een extra belasting moeten worden betaald. Het ABVV heeft dit bedrag op 1.000 à 1.500 euro geraamd, aldus Bodson, die eraan toevoegt dat het niet meer mogelijk is om de maatregel terug te draaien.

En nu maar even afwachten hoe de mensen hierop gaan reageren. Houden ze zich nu koest dan is het punt bereikt! Dan kan de macht het systeem gewoon verder.

Anders? Dan gaan we weer in een lock-down! (of iets anders)

Net zolang totdat het punt bereikt is!

Zou het zo in elkaar steken?

Is het misschien toch tijd om wakker te worden?

John van Rest


“Het is het virus dat meester is van de tijd”

 

© Aangeboden door Belga

“Het is het virus dat meester is van de tijd.” Dat heeft Waals minister-president Elio Di Rupo donderdagavond gezegd bij “Jeudi en prime” op RTBF. Volgens hem zal het vrijdag bijeengeroepen Overlegcomité zich buigen over het uitstel van de versoepelingsmaatregelen die waren aangekondigd voor 1 april naar 19 april.

Het Overlegcomité zit vrijdag om 15 uur samen over de coronasituatie. Di Rupo zal deelnemen aan die vergadering. “We willen er graag voor zorgen dat een aantal maatregelen behouden blijft, zoals de terugkeer naar school na de paasvakantie of de heropening van de horeca op 1 mei. Moeten we een stap achteruit zetten? We zullen het morgen zien”, zei de Waals minister-president, die verzekerde dat de sluiting van de scholen niet op de agenda staat.

Volgens Di Rupo kan het Overlegcomité beslissen om de schroeven aan te draaien of aankondigen dat de geplande maatregelen voor 1 april, uitgesteld worden naar 19 april. Het vorige Overlegcomité, op 5 maart, besliste dat vanaf 1 april onder andere georganiseerde buitenactiviteiten zouden kunnen. Over de sluiting van kapsalons en winkelcentra zegt Di Rupo: “Ik denk niet dat dit de weg is die we moeten inslaan morgen (…) een jojo is niet de oplossing.”

Coronacijfers stijgen steeds sneller

© Belga

Van 12 tot 18 maart werden elke dag gemiddeld 185 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen in België. Dat zijn er 27 procent meer dan een week eerder. Gisteren, donderdag 18 maart, meldden de Belgische ziekenhuizen 207 opnames bij het gezondheidsinstituut Sciensano (dat zijn er evenveel als woensdag). 183 (-9) patiënten konden het ziekenhuis verlaten. In totaal liggen nu 2.140 (+17) coronapatiënten in het ziekenhuis in ons land. 543 (+9) onder hen liggen op intensieve zorg, 297 (+17) patiënten hebben beademing nodig. Ter vergelijking: vier weken geleden lagen “slechts” 315 patiënten op intensieve zorg.

In de week van 9 tot en met 15 maart overleden elke dag gemiddeld 23 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is een forse daling van 11 procent in vergelijking met de week ervoor.

Tussen 9 en 15 maart werden per dag gemiddeld 3.266 nieuwe besmettingen bevestigd, een stevige 34 procent meer dan de week ervoor. Het tempo van die stijging blijft ook dag na dag versnellen.

Er wordt ook meer getest. Tussen 9 en 15 maart werden dagelijks gemiddeld 49.100 tests afgenomen. Dat is 11 procent meer dan de week ervoor.

De positiviteitsratio bedraagt nu 7 procent, dat getal is alweer licht gestegen met 0,8%. Het betekent dat 7 op de 100 van de afgenomen testen positief zijn en dat er veel virus in omloop is.

Gisteren, op donderdag 18 maart hadden in totaal 864.841 Belgen hun eerste vaccinatie gekregen. 409.408 mensen kregen hun tweede dosis al. In Vlaanderen heeft nu ruim 1 op de 10 volwassenen al minstens 1 coronaprik gekregen.

Coronacijfers: Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt met 27%, besmettingen blijven toenemen

 

© Aangeboden door Business AM

Het aantal ziekenhuisopnames wegens het coronavirus is op een week tijd met ruim een kwart gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Ook het zevendaags gemiddelde van nieuwe besmettingen per dag blijft toenemen in ons land. Het gaat nu al om een stijging met 34 procent in vergelijking met de week ervoor. 

Gemiddeld 3.266 nieuwe besmettingen per dag (+34 procent)

In de week van 9 tot en met 15 maart werden in België dagelijks gemiddeld 3.266 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een toename van 34 procent vergeleken met de week ervoor. 

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld wel 49.088 coronatests afgenomen in ons land. Dat zijn er 11 procent meer dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 7 procent, wat een lichte stijging is van 0,8 procent. 

Gemiddeld 185,1 ziekenhuisopnames per dag (+27 procent)

De stijging in het aantal ziekenhuisopnames blijft zich doorzetten. Van 12 tot 18 maart werden elke dag gemiddeld 185,1 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, 27 procent meer dan in de zeven voorgaande dagen.

Gisteren lagen er 2.140 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Ook lagen er gisteren 543 mensen op de afdeling intensieve zorgen, dat zijn er 9 meer dan de dag voordien.

Gemiddeld 22,9 overlijdens per dag (-10,6 procent)

Het aantal nieuwe overlijdens wegens Covid-19 daalt wel opnieuw. Van 9 tot 15 maart lieten dagelijks gemiddeld ongeveer 22,9 mensen het leven, een daling met 10,6 procent sinds de voorgaande week. In totaal overleden er in ons land al 22.624 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment kregen al 864.841 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 9,4 procent van de bevolking ouder dan 18 en 7,5 procent van de volledige bevolking. 409.408 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 4,4 procent van de volwassenen in ons land en 3,6 procent van de volledige bevolking.

In een spoedadvies zei het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA gisteren dat het coronavaccin van AstraZeneca ‘veilig en doeltreffend’ is. Het advies komt er na internationale onrust over de bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin. België ging, in tegenstelling tot de meeste buurlanden, door met de vaccinaties met AstraZenec

Een jaar later: Europa weer in de ban van lockdowns

 

© Aangeboden door Newsmonkey

Bijna exact een jaar na de eerste lockdowns in Europa omwille van het coronavirus, lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Zestien Franse departementen, waaronder Parijs, gaan in lockdown, nadat Italië eerder al gelijkaardige maatregelen nam. Ook in België gaan er stemmen op om de boel weer op slot te gooien.

 • De Franse premier Jean Castex kondigde donderdag aan dat zestien Franse departementen, waaronder de regio Parijs en enkele departementen aan de grens met België, voor minstens 4 weken in lockdown gaan. Het betekent onder meer dat de niet-essentiële winkels er sluiten. Dit zijn de departementen: Paris, la Seine-et-Marne, les Yvelines, l’Essonne, les Hauts-de-Seine, la Seine-Saint-Denis, le Val-de-Marne, le Val-d’Oise, l’Aisne, le Nord, l’Oise, le Pas-de-Calais, la Somme, les Alpes-Maritimes, la Seine-Maritime en l’Eure.
 • De noodmaatregel heeft alles te maken met de vrees voor een derde golf. Wat de diensten intensieve zorg in en rond Parijs vooral verontrust, is dat hun coronapatiënten langer intensieve verzorging nodig hebben dan de patiënten van vorig jaar. De verklaring ligt mogelijk bij de varianten van het coronavirus. In elk geval blijven de bedden langer bezet en is in sommige ziekenhuizen al sprake van ondercapaciteit.
 • Ook de berichten uit Italië doen denken aan een jaar geleden. De nieuwe premier Mario Draghi kondigde eind vorige week aan dat tijdens het lange paasweekend (3 tot 5 april) het hele land een rode zone wordt. Dat houdt onder meer in dat de niet-essentiële winkels dan niet open mogen gaan. Belangrijke regio’s als Lazio met hoofdstad Rome en Lombardije met Milaan zijn sinds maandag al uitgeroepen tot rode zones.
 • In ons land komt het Overlegcomité morgen vervroegd samen. De experts van de Risk Assessment Group leggen in een advies een reeks mogelijke verstrengingen voor om de recente forse stijging van de coronacijfers tegen te gaan. De sluiting van niet-essentiële winkels is er een van, bijvoorbeeld in drukke winkelstraten, net zoals een vervroeging van de avondklok.
 • Viroloog Marc Van Ranst pleitte in VTM Nieuws voor een korte, maar volledige lockdown in ons land. ‘Als je afspreekt om dan na de paasvakantie de scholen en de horeca weer te openen, zouden mensen hierin meegaan.’
 • Ondernemersorganisaties Comeos en NSZ verzetten zich nu al tegen een nieuwe sluiting van de niet-essentiële winkels. ‘De huidige stijging lijkt vooral te wijten aan de scholen en de werkplek’, zegt CEO Dominique Michel van Comeos. Volgens hem zal het sluiten van winkels niet bijdragen aan een veiligere omgeving, maar heeft de overheid de oplossing zelf in handen: een versnelling van de vaccinaties.
 • Na het groen licht van de Europese toezichthouder EMA, hernemen almaar meer Europese landen hun inentingen met het AstraZeneca-vaccin. Het gaat onder meer om Duitsland, Frankrijk en Spanje. België is nooit met AstraZeneca gestopt.

Van Ranst pleit voor harde lock-down: “Moeten nu onmiddellijk verstrengen”

 

© Belga

Viroloog Marc Van Ranst vreest voor een nieuwe besmettingsgolf en ijvert daarom voor onmiddellijke verstrengingen.

“Het is licht rood alarm. Iedereen hoopt dat het een golfje wordt. Maar bij de vorige golf kwam 1 op 6 op een afdeling intensieve zorgen terecht, nu is dat 1 op vier. We kunnen ons dat dus niet permitteren”, zei Van Ranst donderdagavond bij VTM Nieuws. De viroloog pleit er dan ook voor om onmiddellijk strengere maatregelen in te voeren. “We moeten dat nu doen, niet volgende week.” Volgens Van Ranst zou een volledige lockdown mogelijk moeten zijn om zo snel in te grijpen. “Als we afspreken dat het voor een korte periode is, met een welomlijnde reden, dan denk ik dat mensen hierin mee zullen gaan. Persoonlijk pleit ik hiervoor, maar de politieke realiteit, die is niet simpel”, beseft Van Ranst net voor de start van het vervroegde Overlegcomité.

“Wie vaccin weigert, wordt niet meer uitgenodigd”

Dit is dus verkapte verplichting zoals al veel wetenschappers hebben besproken in interviews dat dit zou gaan gebeuren!

John van Rest

 

© Belga

Wie een uitnodiging voor een vaccinatie naast zich neerlegt, bijvoorbeeld omdat hij niet wil worden ingeënt met een bepaald vaccin, krijgt daarna geen tweede uitnodiging. Dat hebben minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en Dirk Dewolf, de topman van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, vrijdagmiddag gemeld.

Een vaccinatie met bijvoorbeeld het vaccin van AstraZeneca weigeren in de hoop om later een nieuwe uitnodiging te krijgen met een ander vaccin, heeft dus geen zin.

In de uitnodigingsbrief staat niet vermeld met welk vaccin je zult worden ingeënt, maar momenteel kan dat wel afgeleid worden uit de aangegeven tijd tussen de eerste en de tweede prik: bij AstraZeneca bedraagt dat twaalf weken, bij Pfizer vijf.

Een vaccinatie kan wel worden verplaatst, maar niet oneindig uitgesteld: de persoonlijke vaccinatiecode blijft 30 dagen geldig. Als de uitnodiging vervalt, wordt een persoon niet automatisch opnieuw uitgenodigd. Tijdig reageren op de uitnodiging is dus de boodschap.

Deze verstrengingen liggen morgen op tafel: “We moeten íets doen”

Koen De Nef

 • © Metro

De coronacijfers doen het slechter dan verwacht, dus moet er ingegrepen worden. Morgen komt het Overlegcomité vervroegd samen en wordt er overwogen om over te schakelen op Plan B. Dat plan houdt zes verstrengingen in.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke trekt, net als de virologen, aan de alarmbel. Om de stijgende coronacijfers in te dammen, moeten we ingrijpen. “Dit kan zo niet verder. Als we de scholen na de paasvakantie helemaal willen heropenen, en als we de horeca op 1 mei weer de deuren willen laten openen, moeten we nu echt maatregelen nemen”, vertelde hij vanmiddag in VTM Nieuws.

Meer speelruimte voor virus

Ook viroloog Steven Van Gucht ziet geen andere mogelijkheid meer. “We zullen morgen vermoedelijk een stijging van veertig procent op weekbasis in het aantal besmettingen noteren. Dat is vergelijkbaar met de stijgingen die we zagen bij het begin van de tweede golf. Het is belangrijk dat we die tendens stoppen, en de cijfers weer onder controle krijgen. De meer besmettelijke Britse variant – nu al goed voor meer dan 70 procent van alle nieuwe besmettingen – is een deel van de verklaring, maar we moeten eerlijk zijn: we weten ook dat het gedrag van de mensen sinds de versoepelingen van begin maart is veranderd. Mensen zoeken elkaar weer meer op, en dat geeft ook het virus meer speelruimte”, lezen we in Het Nieuwsblad.

Plan B

Daarom komt het Overlegcomité morgen, vrijdag, al samen in plaats van op de geplande vrijdag 26 maart. De experten van de Risk Assessment Group hebben de regering aanbevolen om over te schakelen op Plan B, een strategie die eerder uitgetekend werd met het doel te overwegen in geval van slechtere cijfers dan verwacht.

De volgende verstrengingen komen daarin onder meer aan bod:

 • sluiten van niet-essentiële winkels op drukke plaatsen
 • verstrenging van de avondklok over het hele grondgebied
 • een week extra afstandsonderwijs na de paasvakantie
 • mondmaskerplicht vanaf 10 jaar in scholen
 • invoeren van een teststrategie voor kinderen
 • uitbreiden van gebruik van FFP2-maskers in gezondheidszorg en kwetsbare groepen

Niet noodzakelijk alle verstrengingen

Hoewel er naar alle waarschijnlijkheid enkele verstrengingen uit Plan B doorgevoerd zullen worden, hoeven het daarom niet alle verstrengingen te zijn. Het gaat immers slechts om aanbevelingen waarover de politici het laatste woord hebben. “Er moet natuurlijk bekeken worden of er wel een draagvlak voor die maatregelen bestaat. We hoeven niet alles in te voeren, maar het staat vast dat we iéts moeten doen, we kunnen dit niet zomaar op zijn beloop laten. Die les hebben we geleerd: als we iets doen, moeten we het best vroeg genoeg doen. Hoe langer we wachten, hoe moeilijker het wordt om die trend te breken. En dan zouden we op termijn nog veel strenger moeten optreden”, besluit Van Gucht.

Wikipedia is binnenkort niet langer gratis voor iedereen

Niels Saelens

Wikipedia zal binnenkort niet langer voor iedereen gratis beschikbaar zijn. Wikimedia, de non-profitorganisatie achter de online encyclopedie, wil in eerste instantie grote techbedrijven laten betalen om een beroep te doen op bepaalde diensten.

Volgens de meest recente berichten moeten particuliere gebruikers zich geen zorgen maken. De informatie op de site blijft gratis voor hen. Wikimedia heeft zijn pijlen gericht op de grote ondernemingen, in het bijzonder de techbedrijven.

Pijlen gericht op grote ondernemingen

Volgens de organisatie gebruiken die bedrijven de informatie op de site als onderdeel van hun eigen websites. Google is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat dankbaar gebruikmaakt van de gratis info op Wikipedia. Wie iets opzoekt via de zoekmachine krijgt meestal rechts op het scherm een venster te zien met meer info over de zoekterm. Die informatie is afkomstig van Wikipedia.

Om dat tegen te gaan lanceert Wikimedia een nieuwe betalende dienstverlening, genaamd Wikimedia Enterprise. “Wikimedia Enterprise biedt betaalde ontwikkeltools en diensten die het gemakkelijker maken voor bedrijven om Wikipedia-informatie te hergebruiken”, liet de organisatie dinsdagavond weten.

Wikimedia Enterprise

Volgens de nieuwssite Wired zijn er al gesprekken aan de gang met een aantal techbedrijven, waaronder Google en Amazon. Op termijn zal de dienst ook betalend worden voor kleinere ondernemingen.

“Het is de eerste keer dat de stichting heeft besloten dat commerciële gebruikers klanten zijn van onze dienst. We wisten altijd dat ze er waren, maar hebben er nooit zo naar gekeken”, aldus Lane Becker, directeur van Wikimedia.

De techbedrijven gaan wel nog gratis een beroep kunnen doen op bepaalde dienstverleningen, maar die zullen beperkt zijn in vergelijking met de betalend dienstverleningen. Ze krijgen bijvoorbeeld de vrijheid om de inhoud te bewerken voor eigen doeleinden. Daarenboven worden ze op de hoogte gebracht zodra er iets gewijzigd wordt in een artikel. Dat is een enorme verbetering tegenover hoe het systeem nu werkt. Op dit moment importeren bedrijven tweewekelijkse snapshots die Wikimedia op de site plaatst. Voorts komt er een helpdesk voor de professionele gebruikers. (am)

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *