Nieuws 18 maart verkiezingen in Nederland rond.

Waarom is Rutte weer gekozen?

Mijn idee over de uitslag en keuze voor VVD en D66.

Hoe is het mogelijk dat deze partijen toch weer zijn gekozen? Partijen die hoog in het vaandel hebben staan: klimaat, multinationals, groenbeleid, stikstofuitstoot, windmolens, biobrandstof, migratie, van het gas af, Europa Woningtekort en nog veel meer treurige uitroepen. Hoe is het dan toch mogelijk dat ze weer werden gekozen?

Ik denk daarom zijn ze weer gekozen!

Het grootste aantal mensen in Nederland is al op leeftijd er is een grote vergrijzing in Nederland. Veel mensen zijn al met pensioen en hebben een goede tot zeer goede uitkering daaruit. Deze groep mensen is ook systematische aangepakt en angstig gemaakt in de corona pandemie een jaar lang door de VVD. Dat heeft de VVD geholpen dat ze luisterden naar de politiek. Deze oudere mensen willen weer zo snel mogelijk naar normaal. Ze willen de jaren die ze nog over hebben rustig en in luxe leven. Ook hebben ze geen zakelijke vooruitzichten of nog echte doelen om erg gemotiveerd te zijn voor een andere partij. Het enige wat die groep wil is rustig hetzelfde wat ze al hebben. Op vakantie met hun familie en in luxe leven met het geld dat ze hebben. Deze groep kan dit leven leiden bij een stabiel Nederland tot aan hun dood. En de groep mensen met bedrijven die echt geld hebben stemde natuurlijk ook weer op Rutte VVD want die haalt voor hun alles uit de kast wat ze nodig hebben om nog rijker te worden!

Daarom kiezen deze aanhangers voor de bestaande partij die ze al 10 jaar kennen de oude generatie op hun manier met vertrouwen en de rijken voor het behoudt van hun kapitaal en om nog rijker te worden. Rutte heeft daar super op ingespeeld met zijn kennis en charisma. Oude mensen willen zoals het is of zoals het was. Leven in rust en vertrouwen ze willen zeker niet in een avontuur terechtkomen.

Dus dit is Rutte zijn kracht en geluk. Ook zijn eigen leeftijd speelt hierbij een rol. Rutte heeft levenservaring kennis, vertrouwen en charisma.

Dus Rutte gefeliciteerd. Maak er wat van en denk aan je kiezers!

Zorg voor een leefbaar Nederland. Dit zijn zijn zijn beste vrienden en de oude in de groep teleurstellen is bijna niet meer mogelijk wanneer als het spaak loopt met Europa dan zijn ze er toch niet meer!

Dus dit is echt de laatste zitting voor Rutte hij heeft het goed gedaan voor zichzelf.

Maar dan is het aan de volgende generatie!

Ik denk dat Rutte dit ook allemaal in de gaten heeft daarom zijn stelligheid en vertrouwen in zichzelf voor nu met zijn kiezers zeer groot is.

John van Rest

Meeste kiezers willen Rutte opnieuw als premier

© Aangeboden door Belga

Exitpoll: VVD blijft grootste partij van Nederland, D66 fors in de lift

Meeste stemmers Nederland zijn dus sufkoppen om weer op Rutte te stemmen dit ga ik niet uitleggen want daar wordt door de sufkoppen toch niet op gereageerd.

Helaas zijn het vooral de ouderen! Daar zit veel geld en hun houding blijft passief. Het zijn allemaal aangeprate angsthazen geworden zonder vechtlust.

Ze vergeten daardoor helemaal de nieuwe generatie! Het zijn helaas egoïste geworden zonder ruggengraat.

 De Jonge generatie is er niet bij gebaat met VVD en D66 partijen. Helaas worden alle lasten doorgeschoven naar hun generatie is te verwachten!

Daar heeft Rutte handig op ingespeeld en wat je hier ook van vindt het is knap! Gefeliciteerd Mark Rutte.

John van Rest

 © Aangeboden door Newsmonkey

De VVD, de partij van uittredend premier Mark Rutte, blijft de grootste partij van Nederland. Dat blijkt uit een exitpoll na de parlementsverkiezingen.

Volgens de jongste update van die exitpoll, in opdracht van de omroep NOS, wint de VVD 3 zetels in de Tweede Kamer, waardoor de liberale partij op 36 zetels uitkomt. Het links-liberale D66 zou in een klap 8 zetels winnen en komt daardoor uit op 27 zetels. Daarmee is D66 de op een na grootste partij van Nederland, en dat voor de eerste keer in de geschiedenis.

De vertrekbasis voor de volgende regeringscoalitie ligt met het liberale duo VVD plus D66 zo voor de hand. Samen hebben ze 63 zetels, althans volgens de exitpoll. Voor een meerderheid zijn 76 van de 150 zetels nodig.

Rutte weer minister-president

De PVV van Geert Wilders zakt van plaats twee naar plaats drie met 17 zetels (-3). Het christendemocratische CDA, net als de VVD en D66 een uittredende regeringspartij, haalt 14 zetels (-5). Dat betekent dat de combinatie VVD-D66-CDA een nipte meerderheid van 77 zetels zou halen.

Wat ook de nieuwe coalitie wordt, het lijkt met deze eerste tendenzen vast te staan dat Mark Rutte zich warm mag lopen voor een nieuwe ambtstermijn als Nederlands minister-president. Dat was voorafgaand aan de verkiezingen ook de algemene verwachting.

Wat voorafging: Nederlandse regering neemt ontslag

Komt door de vergrijzing sufkoppen stemmen uit angst D66 of VVD.

John van Rest

“Uitslag legt grote verantwoordelijkheid op D66”

 

© Aangeboden door Belga

De opvallende verkiezingsuitslag van de links-liberale D66 bij de Nederlandse verkiezingen legt “een grote verantwoordelijkheid” op de partij. Dat heeft lijsttrekker Sigrid Kaag woensdagavond verklaard. Ze bevestigt dat ze bereid is rekening te houden met de rechts-liberale VVD, de grootste partij van Nederland, maar legt ook de nadruk op de progressieve accenten die ze wil leggen.

Volgens de exitpolls wordt D66 de op een na grootste partij van Nederland. De links-liberalen lijken 27 zetels binnen te halen, acht meer dan bij de verkiezingen van 2017. Als de uitslag bevestigd wordt, is dat het beste verkiezingsresultaat uit de geschiedenis van de partij.

Het resultaat bevestigt dat “Nederlanders niet extreem zijn, maar juist gematigd”, zo reageert lijsttrekker Sigrid Kaag. “Mensen waarderen positiviteit. Uitgaan van eigen kracht en anderen altijd in hun waarde laten.”

“Ik weet dat deze uitslag betekent dat er een grote verantwoordelijkheid op ons ligt, op onze partij en op mij. Met het in ons gestelde vertrouwen gaan we heel serieus om’, zo klinkt het nog.

Kaag benadrukt dat bij een eventuele samenwerking met de rechts-liberale VVD van minister-president Mark Rutte het beleid “progressiever, eerlijker en groener” moet zijn dan de afgelopen vier jaar. Er kan niet worden gewacht met het aanpakken van de “klimaatramp”.

“Om dat te bereiken willen we samenwerken. We zullen rekening houden met onze partners. Met het in ons gestelde vertrouwen, gaan we heel serieus om en op basis van de inhoud willen we aan de slag”, klinkt het.

Aantal besmettingen stijgt met bijna 30 percent

© Belga

De coronacijfers blijven de verkeerde kant opgaan, zo blijkt donderdag uit de cijfers op het coronadashboard van Sciensano. Het gemiddelde aantal besmettingen is gestegen tot 3.051,7 besmettingen per dag, een stijging met 29 procent op weekbasis. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen, nu met 16 procent.

Van 8 tot 14 maart werden elke dag gemiddeld 3.051,7 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met 29 procent ten opzichte van de week ervoor. Ook de voorbije dagen steeg dit gemiddelde, woensdag met 16 procent, dinsdag met 21 procent, maandag met 15 procent. Het is voor het eerst in vier maanden dat het gemiddelde aantal besmettingen boven 3.000 ligt.

De ziekenhuisopnames nemen al voor de vijfde dag op rij toe: gemiddeld werden van 11 tot 17 maart per dag 175,4 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, 16 procent meer dan een week ervoor. Momenteel liggen nu 2.121 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 534 op een afdeling intensieve zorg. 282 patiënten moeten worden beademd.

Het gemiddeld aantal overlijdens na een besmetting met het coronavirus is stabiel, gemiddeld vielen 24,6 sterfgevallen per dag te betreuren.

Noorse experts: bloedproppen komen door sterke immuunreactie

 

Noorse experts: bloedproppen komen door sterke immuunreactie

© Copyright ANP 2021 Noorse experts: bloedproppen komen door sterke immuunreactie

OSLO (ANP/DPA/BELGA) – De bloedproppen na inenting met het vaccin van AstraZeneca zijn wellicht te verklaren doordat het middel een krachtige immuunreactie kan veroorzaken, die vervolgens leidt tot de bloedstolsels. Wetenschappers van het universitair ziekenhuis van Oslo zeggen dat dat de oorzaak is van de meldingen waardoor meerdere landen het gebruik van het vaccin uit voorzorg hebben opgeschort.

De immuunreactie zorgt voor de aanmaak van antilichamen die bloedplaatjes activeren en bloedproppen veroorzaken, verklaarde onderzoeker Pål Andre Holme. Omdat deze antilichamen zich aan de oppervlakte bevinden, worden ze uit de bloedsomloop verwijderd en krijgen de patiënten te maken met een tekort aan bloedplaatjes. “Dit is een reactie die we kennen, maar dan met andere medicijnen als uitlokkende oorzaak”, aldus Holme.

In Noorwegen werden afgelopen week drie verpleegkundigen in een ziekenhuis opgenomen nadat ze een combinatie van bloedklonters en een tekort aan bloedplaatjes vertoonden. Een van hen overleed later. Ook in andere Europese landen zijn gevallen van bloedstolsels na toediening van het AstraZeneca-vaccin vastgesteld.

Noorwegen is een van de Europese landen die de vaccinatiecampagne met AstraZeneca opschortten. Het EMA komt donderdagmiddag met een nieuw advies over het vaccin. Experts van het Europees Geneesmiddelenbureau zeiden dinsdag geen aanwijzingen te hebben gevonden die erop duiden dat het coronavaccin van AstraZeneca problemen met bloedstolling veroorzaakt.

Marc Van Ranst: “Huidige situatie is vergelijkbaar met begin van tweede golf”

© Metro

Viroloog Marc Van Ranst trekt op Twitter nogmaals aan de alarmbel. De coronacijfers doen het momenteel immers even slecht als het begin van de tweede golf. Op intensieve zorgen liggen momenteel zelfs meer coronapatiënten dan toen.

Marc Van Ranst waarschuwt op Twitter dat de situatie momenteel zorgwekkend is. Dat maakt hij duidelijk door een vergelijking te maken met het begin van de tweede golf in oktober van vorig jaar. “Momenteel hebben we weekgemiddelden van 3.052 nieuwe gevallen, 2.121 mensen in het ziekenhuis, waarvan 534 op intensieve zorgen. De huidige situatie is vergelijkbaar met het opstijgende deel van de curve van de tweede golf in oktober 2020”, klinkt het.

Cijfers kunnen snel de hoogte in gaan

Van Ranst


Cijfers kunnen snel de laagte in gaan

John van Rest


Meer nog, de situatie nu is zelfs al iets slechter dan toen. In de wetenschap dat de coronacijfers destijds week na week de lucht in schoten, moeten we ons zorgen beginnen maken. “Echter, toen hadden we op 9 oktober 2.916 nieuwe gevallen, 1.110 gehospitaliseerden en 213 patiënten op intensieve zorgen. Op 16 oktober hadden we 5.976 nieuwe gevallen, 1.949 gehospitaliseerden en 327 patiënten op intensieve zorgen. Op 23 oktober hadden we 10.454 nieuwe gevallen, 3.649 gehospitaliseerden en 573 op intensieve zorgen. Midden oktober lag 1 op 6 gehospitaliseerden op intensieve zorgen. Momenteel ligt 1 op 4 gehospitaliseerden op intensieve zorgen. Dit komt omdat de patiënten nu relatief jonger zijn en vaker agressiever behandeld worden, en omdat de Britse variant meer ziekteverwekkend is”, besluit hij.


Mensen die invalide werden na besmet te zijn met Covid-19

En nu al een jaar niet meer kunnen werken worden gekort op hun salaris 30 percent dat noemen ze niet eerlijk! Rutte heeft hiervoor gezorgd of niets aan gedaan, dat is voor deze groep mensen een zeer nare ervaring als je je hebt ingezet voor andermans leven.

Dus het is nodig mensen in de regering te hebben die dit wel gaan aanpakken! Ziekenhuizen moeten alles hebben wat nodig is om mensen te kunnen redden maar ook om het personeel gezond te houden. Natuurlijk voor mensen met een hoog inkomen die hoeven zich niet zo druk te maken, die kunnen altijd nog naar een privé ziekenhuis/kliniek gaan! Als we wat terugkijken naar ziekenhuizen en de veiligheid daarvan in het verleden. Dan moet ik denken aan het ziekenhuisvirus dat al niet meer te vermijden was laat staan een covid-19 virus.

Schandalig dat dit nu nog steeds niet op orde is! Overheid doe hier iets aan!

Om over de zieke mensen die niet meer beter worden te spreken kunnen we ook niet zeker spreken dat het met griep niet had ontstaan 1op de 3 heeft Covid-19 opgelopen. Het grote probleem was dat de ziekenhuizen niet goed op orde hadden hoe om te gaan met een zware griep of Corona. De oorzaak is dat er geen goede vergoedingen en investeringen waren door geldtekorten. Alles is de schuld van de bezuinig op deze sector.

Er is een tekort aan verzorgend personeel en goede op orde staande ziekenhuizen! Nog steeds had de overheid geen interesse om hier in te grijpen. Het was voor overheid de regering gewoon niet belangrijk genoeg. De voorspelling is dat dit zo zal blijven zeker met dezelfde leiders van nu!

John van Rest


Alexander De Croo in top 10 van best betaalde regeringsleiders ter wereld

Waarom zo hoog?

 

XmasTalk - Alexander De Croo

© Aangeboden door Newsmonkey XmasTalk – Alexander De Croo

Volgens een rangschikking opgesteld door de Noorse bank Sumo Finans, behoort Alexander De Croo (Open Vld) tot de 10 meest verdienende regeringsleiders ter wereld. Op het niveau van de Europese Unie haalt onze premier zelfs het podium.

Als Belgische eerste minister krijgt Alexander De Croo (Open Vld) een jaarsalaris van 220.000 euro. Ter vergelijking: het gemiddeld jaarinkomen van de Belgen ligt iets hoger dan 40.000 euro.

In de EU moet onze premier enkel de Duitse bondskanselier Angela Merkel (308.000 euro) en de Luxemburgse eerste minister Xavier Bettel (232.000) laten voorgaan. Zij staan respectievelijk zevende en achtste op de wereldranglijst. Als we naar de andere buurlanden kijken staat de Franse regeringsleider Jean Castex op de 20ste positie (184.000 euro), en zijn Nederlandse tegenhanger Mark Rutte op de 25ste plaats (162.000 euro).

Volledig Aziatisch podium

Drie Aziatische leiders voeren het globale klassement aan. De sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah, verdient omgerekend maar liefst … 1,66 miljard euro per jaar. Hij wordt gevolgd door de premier van Singapore Lee Hsien Loong (1,34 miljard euro) en de bestuursvoorzitter van Hongkong Carrie Lam (474.726 euro).

De Amerikaanse president Joe Biden bekleedt de vijfde plaats met een jaarsalaris van 333.000 euro. De minst goed betaalde regeringsleider is de premier van Sao Tomé en Principe, Jorge Bom Jesus. Zijn jaarloon bedraagt 1.750 euro.

En koning Filip?

De Noorse bank maakte ook een rangschikking van de best betaalde staatshoofden, presidenten of royals dus. Ook daar doen we het niet slecht: Koning Filip pronkt er op de 12e plaats, met een jaarlijkse dotatie en vergoedingen die in totaal geschat worden op meer dan 12 miljoen euro. In Europa krijgen enkel de prins van Monaco, en de Noorse en Zweedse koningen meer geld.

Het best betaalde staatshoofd is de koning van oliestaat Saoedi-Arabië, Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed, die jaarlijks omgerekend meer dan 8 miljard euro binnenrijft. De eerder genoemde sultan van Brunei wordt ook beschouwd als het staatshoofd van zijn land. Met meer dan 1,6 miljard euro per jaar staat hij op de tweede positie.

De Koeweitse emir Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah staat derde met 138 miljoen euro. Vermeldenswaardig is dat de koningin Elizabeth II van Engeland op de vierde plaats staat, met meer dan 102 miljoen euro per jaar.

In theorie zijn de Iraanse opperste leider Ali Khamenei en paus Franciscus de slechts betaalde staatshoofden, aangezien ze hun functie ‘pro deo’ vervullen. Dat is echter enkel in theorie, want in werkelijkheid overzien ze beiden een fortuin van miljarden euro’s. Daarom sluit Sumo Finans hen liever uit van de rangschikking. Zo komt de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel op de plaats van slechtst betaalde staatshoofd te staan, met een jaarloon van 264 euro.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *