Nieuws 17 maart besmettingen wat zegt dit eigenlijk?

Besmettingen stijgen met forse 26 procent

 © Belga

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen: volgens de recentste cijfers van Sciensano is dat gemiddelde woensdag gestegen tot 2.958 besmettingen per dag, een stijging met 26 procent op weekbasis. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 12 procent.

Van 7 tot 13 maart werden elke dag gemiddeld 2.958 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met 26 procent ten opzichte van de week ervoor. Ook de voorbije dagen steeg dit gemiddelde, dinsdag met 21 procent, maandag met 15 procent.

De ziekenhuisopnames neemt al voor de vierde dag op rij toe: gemiddeld werden van 10 tot 16 maart per dag 168 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, 12 procent meer dan een week ervoor. Momenteel liggen nu 2.086 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 523 op een afdeling intensieve zorg, 275 moeten worden beademd.

Het gemiddeld aantal overlijdens na een besmetting met het coronavirus daalt wel, tot gemiddeld 24 sterfgevallen, 7 procent minder dan de week ervoor.

Dit is toch Roulette, Van Ranst zegt dat het goed is doorgegaan te zijn met vaccinatie AZ? Hoe kan hij dit weten? is hij helderziende of gewoon een zwammer?

John van Rest

“België maakte juiste keuze over AstraZeneca”

 © Belga

De experts zijn het eens: België heeft verstandig gehandeld door te beslissen om niet te stoppen met het toedienen van het vaccin van AstraZeneca. Dat verklaren onder meer intensivist Geert Meyfroidt en viroloog Marc Van Ranst.

“Bloedklonters komen altijd voor”, zo vertelde Meyfroidt Geert Meyfroidt, intensivist van het universitair ziekenhuis van Leuven in ‘Het Journaal’ op één. “Er is helemaal geen oorzakelijk verband met het vaccin. De nadelen van het besmet geraken met covid zijn duidelijk veel groter. Er gaan ook nog mensen verkeersongevallen krijgen na een vaccin. Er gaat nog van alles gebeuren dat niets te maken heeft met het vaccin.”

In ‘De Afspraak’ wees viroloog Marc Van Ranst erop dat er jaarlijks meer mensen sterven aan trombose, zo’n half miljoen mensen, dan aan aan borstkanker, prostaatkanker, hiv/aids en verkeersongevallen samen.

“Er zijn 17 miljoen AstraZeneca-vaccins toegediend en men vindt 15 gevallen van diepveneuze tromboses en 22 longembolen. Als je uitrekent hoeveel je er eigenlijk zou moeten vinden, zijn dat er veel meer: geen 15, maar 705 in de normale bevolking”, zo maakte de viroloog de berekening.


Van Ranst moet het uitleggen op CNN

 

© Belga

Dat België een uitzondering vormt in Europa om toch te blijven doorgaan met het inenten van het coronavaccin van AstraZeneca, is ook de Amerikaanse nieuwszender CNN opgevallen. Viroloog Marc Van Ranst mocht op de zender toelichten waarom er geen oorzakelijk verband kan worden gelegd tussen het vaccin en de vorming van bloedklonters.

“Mensen denken dat wat er ook gebeurt na een vaccinatie, veroorzaakt wordt door die vaccinatie. Maar dat is gewoon niet waar,” zo vertelde Van Ranst aan CNN-presentatrice Becky Anderson.

“Er overkomen mensen heel wat dingen nadat ze gevaccineerd zijn, ze kunnen een auto-ongeluk krijgen, er kunnen heel wat slechte dingen gebeuren. Veel mensen zullen geen verband leggen tussen dat ongeval en het vaccin. In een medisch geval, zoals een vaccinatie en een bijwerking of een vermoede bijwerking, leggen mensen wel een verband tussen die twee zaken”, zo legde Van Ranst uit. “Ze komen tot de conclusie dat er wel een verband moet zijn, terwijl de statistieken dat niet ondersteunen.”

“Al 6 bloedstolsels na vaccinatie in België”

© Belga

Volgens het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten FAGG zijn er tot nu toe “zes gevallen van trombo-embolische voorvallen en andere met bloedstolsels verband houdende aandoeningen” gemeld in België na toediening van het AstraZeneca-vaccin. Dat meldt het FAGG op zijn website.

“Deze gevallen werden recent gemeld nadat bezorgdheid was geuit in de verschillende EU-landen, hoewel ze optraden vóór de recente media-aandacht”, zo staat nog te lezen op het bericht.

Het FAGG meldt nog dat jaarlijks vele duizenden mensen in de EU om verschillende redenen bloedstolsels ontwikkelen. “Het aantal trombo-embolische voorvallen bij gevaccineerden lijkt in het algemeen niet hoger te zijn dan bij de bevolking in het algemeen”, klinkt het nog.


ECB gaat obligaties opkopen om de stijgende rente en inflatie tegen te gaan.

Joe Biden Megaplan!

Hoelang is deze oplossing voor economie vol te houden. VS is ook opnieuw geld aan het drukken 1900 miljard injectie 10% bbp Hoelang nog?

Plan voor 1400 dollar per Amerikaan en kinderbijstand.

Australië wil de mensen weer in het vliegtuig krijgen door subsidie. Ook het elektronisch betalen wordt in winkels verplicht in de toekomst. (Klimaatbeheer ?)

En zo gaan ze maar door wereldwijd om om de economie te injecteren met geldbedragen tot de ballon knapt! De grote RESET.

Toch weer aanpassingen door de Europese bank. Corona wordt gezien als een motor om de economie te behouden mede door de economie duurzamer te maken. Stikstofbeleid hier is dus duidelijk te zien het is toch een grote RESET die iedereen dan als normaal gaat zien. CORONA COVID-19 Oorzaak of middel?

Daarbij ook de Bitcoin gaat een grote rol spelen, digitaal geld (goud)

John van Rest

Frankrijk waarschuwt voor Bretoense variant coronavirus die door test soms niet wordt opgemerkt

 

© Aangeboden door Business AM

De Franse overheid heeft gewaarschuwd voor een nieuwe variant van het coronavirus. Die zou in staat zijn om de klassieke PCR-testen te omzeilen en wordt daarom soms niet opgemerkt. De nieuwe variant is voor het eerst vastgesteld in Bretagne. Momenteel zijn er nog geen aanwijzingen dat de Bretoense variant besmettelijker is.

We hadden al onder andere de Britse, de Zuid-Afrikaanse en de Braziliaanse variant van het coronavirus, maar nu zou er ook een Bretoense variant zijn. Het Franse ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat het in de Franse regio Bretagne een nieuwe coronavariant heeft ontdekt.

PCR-testen

Die nieuwe variant zou zijn ontdekt in een cluster van gevallen in een ziekenhuiscentrum in de gemeente Lannion. Opvallend daarbij is dat een deel van die besmettingen niet opgemerkt waren door de PCR-testen. Medewerkers van onderzoekscentrum Institut Pasteur – het Franse Sciensano – proberen nu te achterhalen hoe dat komt. Waarschijnlijk hebben genetische modificaties ertoe geleid dat de nieuwe variant moeilijker te detecteren is met de huidige testen.

Het Franse ministerie van Volksgezondheid laat in zijn persmededeling wel weten dat er op dit moment geen enkele aanwijzing is dat deze Bretoense variant besmettelijker of dodelijker is dan de andere varianten.

Natuurlijk proces

Het ontstaan van varianten of mutaties van virussen is een natuurlijk proces. Enkel als die variaties het virus besmettelijker of dodelijker maken, of zorgen dat het de bestaande vaccins kan omzeilen, is er reden tot paniek.

Van Grieken: “Man in een jurk vind ik niet normaal”

 

© Belga

De kandidatuur van Jef Elbers als lid van de raad van bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds zorgde voor heel wat commotie door zijn beledigende uitspraken over homo’s. Het Vlaams Belang trok zijn kandidatuur in, maar VB-voorzitter Tom Van Grieken blijft zijn recht op een eigen mening verdedigen.

“Mijnheer Elbers wil homoseksualiteit niet verbieden, zoals de Koran doet, en al zeker niet met geweld bestraffen, zoals de sharia voorstelt”, zo vertelt Van Grieken in een interview met Het Laatste Nieuws, waarin hij zich wel distantieert van de “platvloerse, onbeschofte en beledigende manier” waarop Elbers zich uitte over bijvoorbeeld de Gay Pride.

Ik moet zeggen het is niet normaal maar het staat hem wel erg goed. Ook ik vind dat het niet normaal is! maar dat is nog geen discriminatie! Maar, wat is normaal? Normaal is: wat de meeste mensen wel of niet doen toch?

Dus! de meeste mannen lopen niet in een jurk, of is dit wel zo? Hoewel ik denk van niet dus dan is het mannen die jurk dragen niet normaal, en daar is niets mis mee!

John van Rest

In de krant herhaalt Van Grieken wat hij eerder ook al bij Radio 1 zei, dat hij “mannen in een jurk ook niet normaal vindt”: “Ik vind dat inderdaad niet normaal. Mag dat nog?”, zo zegt de voorzitter van Vlaams Belang. “Van mij mogen die heren in hun kleedje op straat lopen zo veel als ze maar willen. Leven en laten leven, zeg ik altijd. Maar mag ik ook nog een persoonlijke mening hebben? Er is een groot verschil tussen haat en discriminatie, en gewoon zeggen: ‘Ik vind dat niet normaal’.”

Voor Van Grieken en voor het Vlaams Belang is seksuele voorkeur volgens de partijvoorzitter niet meer relevant: “Maar noch ikzelf, noch mijn partij hebben ooit opgeroepen tot geweld tegen homo’s, in tegenstelling tot de sharia. Dat onze samenleving opnieuw lijdt onder homofobie, is het gevolg van de migratiestroom.”

Let op aangepast!

John van Rest

Ja hoor daar is ie !

Themabeeld. 
Themabeeld.  — ©  BELGAIMAGE

Met dit gratis ‘coronacertificaat’ kan je deze zomer reizen in Europa

De Europese Commissie heeft woensdagmiddag het gratis ‘digitaal groen certificaat’ voorgesteld, het vaccinatiebewijs waarmee het komende zomer mogelijk moet zijn om veilig te reizen in de Europese Unie. In juni zou dat al in gebruik genomen moeten worden

Weg met al die complotdekkers die hebben geen gelijk! Die snappen het allemaal niet?

Bron: BELGAVandaag om 13:05

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *