Nieuws 15 maart

Opnieuw meer dan 2.000 coronapatiënten in ziekenhuizen

© Belga

De coronacijfers gaan opnieuw de verkeerde kant uit, zo blijkt uit de recentste cijfers op het coronadashboard van Sciensano. In de Belgische ziekenhuizen liggen opnieuw meer dan 2.000 coronapatiënten.

Tussen 8 en 14 maart werden per dag gemiddeld 162 patiënten in het ziekenhuis opgenomen na een besmetting met het coronavirus, een stijging met 11 procent op weekbasis. Momenteel liggen nu 2.013 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 484 op een afdeling intensieve zorg. 266 patiënten moeten worden beademd.

In de periode tussen 5 en 11 maart werden elke dag gemiddeld 2.718 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met 15 procent op weekbasis. Zaterdag bedroeg de stijging nog 7 procent, zondag 11 procent.

In de week van 5 tot en met 11 maart stierven elke dag gemiddeld 26 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met 4 procent op weekbasis.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, VRT NWS/Picture: Belga)


Mijn beleving van deze situatie nog eens toegelicht.

Na deze cijfers weer gezien te hebben lijkt het of de pandemie met 30 % is toegenomen? Wel gek want in het weekeinde is er niemand die de cijfers kan controleren en ingeven Het RIVM en andere organen zijn allemaal gesloten. Waar komen de cijfers dan toch vandaan?

Waarschijnlijk zijn cijfers gewaardeerd op vermoedens en voorspellingen. Besmettingen gemeten zijn nog steeds niet betrouwbaar. (PCR testen)

Wat is het toch dat men steeds als een jojo de cijfers weergeeft. De totaal cijfers van overleden mensen aan corona zijn nog steeds hetzelfde als weken geleden. De voorspellingen liggen wel hoger! Dit zijn alleen maar voorspellingen en geen feiten!

Zolang we nog niet weten hoe het met de vaccinatie gaat de inenting waarvan de veiligheid wel of niet meer besmettelijk zijn nog niet is bewezen. We kunnen alleen maar afwachten en moeten zeker geen onrust zaaien onder de massa.

Ik ben nog steeds verbaast over die situatie pandemie, epidemie de mens denkt dit te kunnen behappen, maar de natuur is vele malen sterker dan de mens. Zolang we nog niet eens weten wat er aan de hand is in Kroatië met de grote kraters, gaten in de boden van 15 tot 20 meter breed en 10 of 15 meter diep. We niet weten hoe dit komt? We ook niet weten waarom er zoveel aardbevingen zijn? En dan nog de zogenoemde klimaat veranderingen en de verschuiving van het aardmagnetisme? Daar hebben we allemaal geen antwoorden op. We ook nog niet weten wat en welke virussen er komen of zelfs er al zijn. Moeten we beter weer eens terug naar ons geloof en meer waarde hechten aan de kracht van de natuur onze schepper van hemel en aarde. Terug naar respect voor de natuur gewoon excuses maken aan God en Hem weer in ons leven toelaten. Ik heb het idee dat dit de enige hoop op verlossing is. Laten we beginnen met naastenliefde en acceptatie met eerlijkheid. Ophouden met het egoïstische gedrag van zelfverrijking met al die hebzucht!

Deel oprecht de wereld en laat alles gewoon op je afkomen denk niet het beter te weten dan God de Vader de schepper van hemel en aarde dat is al eeuwen zo en deze waarheid is met onze zogenaamde wetenschap geheel verdwenen we denken Hem niet meer nodig te hebben! We hebben Hem zelfs al verstoten uit ons leven. De regeringen hebben geen God meer! En als ze wel een God hebben is het een valse afgod een zelfgemaakte aanbidding. (Geld) (Macht)

Zoals eeuwen geleden het gouden kalf ook een zelfgemaakte afgod was om te aanbidden. De lessen die we daaruit kunnen trekken zijn toch dat dit ook helemaal verkeerd is afgelopen!

Wij mensen leren dus niet van het verleden, we weten het als mens altijd beter. Vergeten en verstoten zelfs God uit het leven. Alleen wanneer we voor de dood komen te staan komt God terug in ons leven, Dan wel! Denk daar eens aan aan als u nu niet meer geloofd, maar even voor de dood wel? Waarom? Is dit de angst voor het onbekende?

Ik voorspel je er is een grote RESET op komst maar, dan van onze hoogste schepper en niet van de mens zelf alle symptomen zijn al aanwezig. Helaas, dit willen we niet zien! Beter zou het zijn God weer toe te laten en hem te aanbidden en leven met Hem in aanschouwing. Zie Zijn kracht en liefde voor de schepping. Dat is onze redding meer hebben we niet nodig dan alleen vertrouwen in Hem. Dan komt alles goed want Hij, God zal jou altijd vergeven en zich opnieuw over je ontfermen!

John van Rest


Eventueel gevolg van de bijeenkomsten

In den Haag en Amsterdam vredelievende demonstraties duizenden mensen bij elkaar, als de covid-19 en mutanten daarvan zo gevaarlijk zijn dan breekt volgende week een enorme besmetting uit omdat deze duizenden mensen elkaar dan hebben besmet. Ik ben ervan overtuigd dat dit gewoon niet gaat gebeuren!

Hieruit kunnen we dan opmaken dat we worden gemanipuleerd en misleid we zijn van onze vrijheid beroofd. Die moeten we weer terugkrijgen!

John van Rest

Wat ook mateloos irritant is, is de misleidende reclame op het Internet!

Voorbeelden zoals:
Mensen woedend op de gasleverancier omdat de prijzen niet dalen. klik je hierop om te lezen wat ze bedoelen kom je bij een partij terecht die je andere gasleverancier wil aansmeren voor eigengewin.
Daar zou de overheid op moeten letten op deze misleidende en irritante reclame.

Dit gaat maar door.

Zonnepanelen wat mensen niet weten?
Gasprijzen en woedende mensen op gasleverancier?
Consumenten woedend op energiemaatschappij?
en nog veel meer……
Stop deze misleiding en irritante spam

Diegene die dit doen zouden ook wijzer moeten zijn want ze verzieken de geloofwaardigheid, het zijn egoïsten en onnozelaars met hebzucht voor eigengewin. en helpen de samenleving naar de knoppen.

Facebook ,Twitter, Google, Linked in, Microsoft en YouTube

Gooi deze minkukels er af?

Laat de zogenoemde complotdenkers met rust op YouTupe het internet!

John van Rest

Terwijl de vaccinatie in Europa vastloopt, praten de Verenigde Staten al over versoepelingen

 

© Aangeboden door Business AM

De vaccinatie tegen Covid-19 verloopt goed in de Verenigde Staten: 21 procent van de bevolking heeft al ten minste één dosis van het vaccin ontvangen. De autoriteiten denken daarom aan de komende versoepelingen, wanneer de bevolking grotendeels tegen het virus zal zijn beschermd.

De VS plannen een versoepeling van de federale maatregelen rond 4 juli, als het aantal besmettingen laag genoeg is. Het idee van president Joe Biden is om mensen in kleine groepen, bestaande uit leden van verschillende huishoudens, bijeen te laten komen voor de nationale feestdag.

Maar gezien de vooruitgang van de vaccinatie is het heel goed mogelijk dat het aantal besmettingen ruim voor 4 juli sterk zal dalen. ‘Ik denk dat in de loop van april de situatie in het land zal verbeteren, maar er zullen besmettingshaarden zijn en er zullen gebieden zijn waar bepaalde varianten meer zullen voorkomen’, zei Dr. Scott Gottlieb, hoofd van de Food and Drug Administration (FDA).

Tot op heden heeft 21 procent van de Amerikanen al ten minste één dosis van het coronavaccin gekregen en is meer dan 10 procent volledig gevaccineerd. Dat is een goede voorsprong op de Europese Unie, waar slechts iets meer dan 7 procent van de burgers de eerste dosis heeft gekregen. In de Verenigde Staten hebben mensen die gevaccineerd zijn meer vrijheid. Zij kunnen bijvoorbeeld in grotere groepen bijeenkomen.

De waarschuwing van Fauci

De Verenigde Staten mogen de overwinning echter nog niet opeisen. Het aantal besmettingen in het land daalt inderdaad, maar er zijn nog steeds gemiddeld meer dan 50.000 besmettingen per dag. Bovendien sterven er dagelijks meer dan 1.400 Amerikanen aan het virus.

Dr. Anthony Fauci, hoofd van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases en de belangrijkste adviseur van de regering inzake de pandemie, zegt dat de overheden niet te snel moeten zijn met het versoepelen van de coronamaatregelen. Hij wijst op het voorbeeld van Europa, waar sommige landen, na de bevolking gedeeltelijk te hebben gevaccineerd, worden geconfronteerd met een derde golf. Dat is het geval in Frankrijk, waar een deels opnieuw een lockdown van kracht is, in Italië, waar opnieuw de vrijheden aan banden worden gelegd en in Tsjechië, dat het hoogste sterftecijfer door Covid-19 ter wereld heeft.

Afgelopen zondag waarschuwde Fauci dan ook dat een te vroege stopzetting van de coronamaatregelen kan resulteren in een derde golf. ‘Het einde is in zicht, maar we zijn er nog niet’, klonk het. Met andere woorden, de federale autoriteiten pleiten nu voor nog een paar maanden geduld.

12-03-2021 | 10.55 uur

CBS Centraal Bureau voor de Statistiek : Minder sterfgevallen dan verwacht

Het CBS meldt dat in week 9 (1 tot en met 7 maart 2021) naar schatting 3.100 mensen in Nederland zijn overleden. Dat zijn minder sterfgevallen dan verwacht voor deze periode. Vooral de sterfte onder mensen van 80 jaar en ouder nam af. Ook het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  houdt sterftecijfers wekelijks bij. In de meest recente data van het RIVM van 25 februari tot en met 3 maart was de totale sterfte niet verhoogd. De sterfte was nog wel verhoogd in de gecombineerde regio Groningen/Fryslân/Drenthe

Steeds meer landen zetten vaccineren AstraZeneca stil, België niet

 

© Belga

In Denemarken en Oostenrijk was het inenten met het coronavaccin van AstraZeneca al eerder opgeschort, maar in de loop van maandag volgden een hele reeks landen die ook het inenten met het vaccin van deze producent voorlopig stoppen.

Landen als Nederland, Duitsland, Italië en Frankrijk zetten het inenten met AstraZeneca voorlopig stil. Ze willen verder onderzoek afwachten of inenten met dit vaccin een verhoogd risico op de vorming van bloedklonters met zich brengt.

In Italië zijn alle vaccins van AstraZeneca in beslag genomen nadat een leraar van 57 jaar stierf, enkele uren nadat hij werd gevaccineerd met het vaccin.

Het Europees Geneesmiddelenagentschap voert een nieuw onderzoek, maar pas donderdag wordt een nieuw advies verwacht. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat er geen verband is tussen het vaccineren en de vorming van bloedklonters. Om die reden blijft België het vaccin toedienen.

In Denemarken, IJsland, Noorwegen, Bulgarije, Ierland, Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Roemenië is het vaccineren met het vaccin van AstraZeneca nu voorlopig gestopt, in Oostenrijk, Luxemburg, Estland, Litouwen en Letland worden de vaccins van een bepaald lot niet meer gebruikt.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS, De Standaard, Guardian/Picture: Belga)

Van Gucht: “Goed dat we verdergaan met het AstraZeneca-vaccin” ?????

Is hij wel goed bij z’n hoofd ?

© Aangeboden door Belga“Het is goed dat we verder gaan met de vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin en dat er tegelijk verder onderzoek gevoerd wordt naar de gevallen van trombose na vaccinatie met AstraZeneca”. Dat antwoordde viroloog Steven Van Gucht in Terzake (Canvas) op vragen waarom België de vaccinatie met AstraZeneca niet opschort, zoals alle buurlanden. Hij waarschuwde dat “telkens op de pauzeknop drukken” leidt tot meer besmettingen.

Van Gucht had begrip voor de talrijke EU-landen die tijdelijk geen AstraZeneca-vaccins meer toedienen nadat een aantal mensen een week na vaccinatie met AstraZeneca een trombose kregen. Maar hij vond dat men “heel zorgvuldig moet overwegen om zo’n drastische beslissing te nemen”.

De hele zaak zorgt volgens Steven Van Gucht voor imagoschade voor de vaccinatie en voor het AstraZeneca-vaccin in het bijzonder. “De twijfelaars zullen nog meer twijfelen. Dit creëert onrust”, aldus de viroloog, die opmerkte dat het onvermijdelijk is dat dit gebeurt. Hij verwees naar de periode van de Mexicaanse griep.

“Wij rekenen op de uitrol van de vaccinatie om het virus onder controle te krijgen en verdere versoepelingen door te voeren”, aldus Van Gucht, die beaamde dat de cijfers niet zo goed zijn. “Er liggen meer dan 500 patiënten op Intensieve Zorgen, de druk van de ziekenhuizen neemt toe. Ook AstraZeneca beschermt met meer dan 90 procent tegen ziekenhuisopname”, besloot hij.

Justitie in Italië neemt partij AstraZeneca-vaccins in beslag

 

Justitie in Italië neemt partij AstraZeneca-vaccins in beslag

© Copyright ANP 2021 Justitie in Italië neemt partij AstraZeneca-vaccins in beslag

BIELLA (ANP) – Justitie in de Noord-Italiaanse regio Piedmont heeft een partij van bijna 400.000 vaccins van AstraZeneca in beslag genomen in een onderzoek naar de dood van een man. De 57-jarige muziekleraar Sandro Tognatti overleed in het weekend slechts enkele uren nadat hij was ingeënt. Het is niet opgehelderd waarom en daarom is justitie tot de inbeslagname overgegaan.

De regio Piedmont heeft het gebruik van het coronavaccin zondag stilgelegd. Denemarken, Ierland, Nederland, Noorwegen, IJsland en Duitsland hebben dat ook gedaan. Op Sicilië werden afgelopen week al kleinere partijen van het vaccin in beslag genomen in een afzonderlijk onderzoek naar twee sterfgevallen kort na een vaccinatie.

De inbeslagnames vormen een grote tegenslag voor de vaccinatiecampagnes in het Zuid-Europese land.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *