Nieuws 13 maart zaterdag tijd voor de hobby Pianola retrofit

“Link tussen ­onder­wereld en bovenwereld is akelig groot” (Van Quickenborne)

 

© Aangeboden door Belga

Na de arrestatie van twee advocaten en een politieman in het grote drugsonderzoek Operatie Sky denkt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat er nog meer banden zullen blijken tussen de georganiseerde misdaad en de legale economie. “Het zou me niet verwonderen als er ook mensen van justitie in ­betrokken zijn”, zegt hij zaterdag in een ­interview met Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

“Dit is geen maffiaverhaal waarbij de helft van justitie meedoet. Maar de verwevenheid tussen boven- en onderwereld is toch wel akelig groot. Er zijn mensen die op cruciale plaatsen zitten en die informatie ­delen. Vanaf nu zullen we een beter zicht krijgen in welke sectoren dat precies het geval is. Douane, ambtenaren, … we kunnen geen enkele sector uitsluiten”, aldus Van Quickenborne.

De Morgen laat de minister eveneens aan het woord, over onder andere het drugsdossier Sky, maar ook over de avondklok. “Vrijheden inperken doet verschrikkelijk veel zeer. (…) Alleen, in de grondwet is naast het recht op vrijheid ook het recht op gezondheid bepaald. Wat nu telt, is deze pandemie onder controle houden. (…) Als we in mei opnieuw meer mensen thuis mogen ontvangen, zal ik de eerste zijn om de avondklok af te schaffen. Maar nu nog niet”, klinkt het.

Ziekenhuisopnames blijven stabiel

 

Van 6 tot 12 maart werden elke dag gemiddeld 148,7 personen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19, een stabilisering ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers 1.916 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 468 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt zaterdagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 3 en 9 maart werden er dan weer dagelijks gemiddeld 2.522 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stijging met 7 procent in vergelijking met de week voordien. Maar er werden in diezelfde periode ook dagelijks gemiddeld 44.682 testen afgenomen, wat eveneens neerkomt op een toename met 7 procent. De positiviteitsratio bedroeg 6,3 procent, wat een zeer lichte daling is van 0,1 procent. In totaal werden in ons land, sinds de start van de pandemie, nu al 801.723 besmettingen geregistreerd. Het reproductiegetal staat volgens het dashboard van Sciensano op 1.

Het aantal overlijdens gaat de goede richting uit. Tussen 3 en 9 maart lieten dagelijks gemiddeld zo’n 25,3 mensen het leven, een daling met 3,8 procent. De teller komt in ons land inmiddels uit op 22.397 COVID-19-overlijdens.

Intussen hebben 721.826 Belgen een eerste dosis van het vaccin gekregen, wat overeenkomt met 6,3 procent van de totale bevolking. Zowat 365.808 landgenoten kregen ook al een tweede prik en zijn dus volledig gevaccineerd, goed voor 3,2 procent van de totale bevolking.

Coronacijfers: Aantal besmettingen neemt licht toe, ziekenhuisopnames blijven stabiel

 

© Aangeboden door Business AM

Het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. Wel nemen de besmettingscijfers voor de tweede dag op rij licht toe. Het aantal overlijdens blijft licht dalen. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt opnieuw toe. Het gaat om een stijging met 7 procent. Eind februari werd nog gevreesd dat we in maart te maken zouden krijgen met een forse stijging in de coronacijfers, maar die blijft voorlopig uit. 

Gemiddeld 2.522 nieuwe besmettingen per dag (+7 procent)

In de week van 3 tot 9 maart werden in België dagelijks gemiddeld 2.522 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging met 7 procent in vergelijking met de week voordien. 

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 44.682 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 7 procent meer dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt heel licht af. Deze ligt nu op 6,3 procent, wat een zeer lichte daling is van 0,1 procent. 

Gemiddeld 148,7 ziekenhuisopnames per dag (0 procent)

Het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. Van 6 tot 12 maart werden elke dag gemiddeld 148,7 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19. 

Gisteren lagen er 1.916 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 6 meer dan een dag eerder. 468 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 22 meer dan een dag eerder. 254 mensen moeten beademd worden.

Gemiddeld 25,3 overlijdens per dag (-3,8 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 25,3 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 3,8 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 22.397 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment kregen al 721.826 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 7,8 procent van de bevolking ouder dan 18 en 6,3 procent van de volledige bevolking. 365.808 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 4 procent van de volwassenen in ons land en 3,2 procent van de volledige bevolking.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *