Nieuws 9 maart nog niet duidelijk de avondklok blijft?

Rousseau: ‘Blijven avondklok steunen’

 

© Belga

In politieke kringen is de handhaving van de avondklok voer voor discussie. In ‘De Afspraak’ op Canvas toonde SP.A-voorzitter Conner Rousseau zich maandagavond alvast een voorstander om die coronamaatregel te behouden.

“Door de avondklok vermijden we dat mensen tijdens een deel van de dag zich verplaatsen en samenkomen”, zo legde de socialistische politicus uit.

Voor Rousseau is de avondklok maar een van de maatregelen die het virus moeten bestrijden en bovendien een maatregel die werkt.

“Ze laat ons toe om heel veel vrijheden terug te winnen: meer mensen zien in buitenlucht, jeugdwerk, onderwijs, horeca. Wie zegt dat we alles in een keer kunnen versoepelen, die liegt. Nu de avondklok afschaffen betekent die andere vrijheden niet terugkrijgen”, zo verklaarde Rousseau.

Hallo , we snappen het. Terug naar normaal zou wel heel gek zijn? Dan wekt dit de indruk dat het allemaal voor niets is geweest! De politiek wil geen gezicht-verlies dus nog even volhouden net zoals in Nederland. Hieruit blijkt dat alle grote mannen klein zijn en er alles aan doen om interessant te blijven met een duidelijke boodschap. Dat ze niet lukt. maar dat wisten we al.

John van Rest

DEN HAAG (ANP) – Herstel-NL pleit met paginagrote advertenties in landelijke dagbladen voor meer bescherming van kwetsbaren en verder voor meer vrijheid door de avondklok en de lockdown af te schaffen. “Dit plan biedt een tijdelijke en flexibele oplossing waarin iedereen het leven weer kan oppakken”, zeggen de initiatiefnemers. Herstel-NL is een groep deskundigen en professionals die Nederland uit de lockdown wil loodsen.
Volgens Herstel-NL hebben de versoepelingen van de afgelopen tijd onvoldoende gebracht. Ze pleiten voor drie punten. Zo moeten er veilige tijden en plaatsen komen voor ouderen, niet alleen in supermarkten maar in alle winkels. Ook moet er een bijzondere ziektewet komen voor kwetsbare mensen die niet thuis kunnen werken, maar van wie de werkplek niet veilig genoeg is. Zij kunnen zich zonder financiële consequenties ziek melden.
Als derde punt moet Nederland zo snel mogelijk weer open, schrijft Herstel-NL. “De exacte invulling daarvan laten we graag over aan de sectoren, organisaties en de burgers zelf.”

 

Je leven of vaccineren

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vaccineren-of-schieten.jpg
Schieten of vaccineren in de klucht van, van Gucht

Meeste coronastatistieken bevestigen de dalende trend

© Aangeboden door Business AM

De voorbije week zijn in België elke dag gemiddeld 2.336 besmettingen met het virus Covid-19 vastgesteld. Dat is een daling met 3 procent tegenover de vorige meetperiode. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee zet de dalende trend van de voorbije dagen zich verder door. 

Een gelijkaardig fenomeen kon ook worden vastgesteld bij het aantal ziekenhuisopnames. In de Belgische ziekenhuizen moesten immers dagelijks gemiddeld 146,7 nieuwe patiënten met symptomen van een besmetting worden geregistreerd. Dit betekende een lichte daling met 1 procent tegenover de week voordien.

Overlijdens

Er moeten nu nog gemiddeld 26,3 overlijdens per dag aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus worden gemeld. Hier is er nog wel sprake van een stijging met 11,5 procent.

In totaal zijn er in België sinds de uitbraak van de coronacrisis 789.008 mensen met het virus Covid-19 besmet geraakt. In totaal moesten daarbij 58.246 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Momenteel verblijven in de Belgische ziekenhuizen nog 1.998 patiënten met symptomen van een coronabesmetting. Daarbij dienen 440 personen op de dienst intensieve zorgen te worden behandeld. Het virus heeft in België sinds de uitbraak van de pandemie aan 22.292 mensen het leven gekost.

Vaccins

Er worden momenteel elke dag gemiddeld 43.400 tests uitgevoerd om mogelijke besmettingen met Covid-19 te kunnen identificeren. Hier is er sprake van een een toename met 7 procent tegenover de week voordien. Bij die tests werden 6,1 procent positieve reacties opgetekend. Dat betekende een vermindering met 0,6 procent. In totaal zijn volgens Sciensano in België inmiddels 9,8 miljoen tests uitgevoerd.

Gemiddeld werden vorige week per dag ook 14.800 vaccins toegediend. Dat was 19 procent meer dan de week voordien. In totaal hebben in België inmiddels 618.000 mensen een eerste vaccin toegediend gekregen. Bij 341.000 personen is ook al een tweede en laatste vaccinatie gebeurd.

Kustburgemeesters doen niet mee met ‘opstand’ Dedecker

 

© Belga

Vorige week besloot het Overlegcomité niet te luisteren naar de roep van de kustburgemeesters om de horeca aan de kust te mogen openen tegen de paasvakantie. Afgelopen weekend riep Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, om zich te verzetten “tegen Brussel”: in Middelkerke mogen de horeca-uitbaters hun strandbars en terrassen al installeren.

De andere burgemeesters volgen hem echter niet en kiezen voor een andere aanpak.

“We zullen via onze politieke contacten toch nog proberen om de terrassen open te krijgen tegen de paasvakantie. We hebben nog 3 weken tot aan het volgende Overlegcomité op 26 maart”, zo vertelde burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA) van De Haan bij Radio 2. Hij vindt het onzin om op te roepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) van Oostende klinkt milder en roept ook op tot overleg met de horecasector zelf. “Alleen de horeca aan de kust openen en niet in het binnenland is geen optie. Want dan gaan we weer een groot aanzuigeffect naar de kust krijgen. Dus overleg met de horecasector is zeker noodzakelijk vooraleer we eventueel nieuwe dingen vragen aan het Overlegcomité.”

Nieuwe variant van Afrikaanse varkenspest duikt op in Azië

Hier is de oplossing

 

Daar kunnen we ook nog naartoe, gewoon besmetten varkens (mensen) afmaken en afvoeren? of vindt u dit te ver gaan, soms krijg ik het idee dat sommige onder ons dit niet te ver vinden gaan? Het is toch allemaal onze eigen schuld!

Vorige maand werd er in Nederland en België het virus vastgesteld. Het is niet geweten of het over de nieuwe variant gaat of niet. Zeker 3.000 mensen werden preventief afgemaakt. Het virus werd ook aangetroffen bij wilde Ministers en hun afgezanten van dezelfde club. 

John van Rest

Voor de ministers : Misschien dit eens proberen?

Dan gaan ze misschien eens luisteren naar de bevolking?

Dit heet dan DEMOCRATIE

verklaring:

democratie

politiek: staatsvorm waarbij (letterlijk) het volk regeert, in de praktijk d.m.v. een volksvertegenwoordiging of parlement. …
Gevonden op https://www.juridischwoordenboek.nl?zoek=democratie


Van Gucht: “Wie zich niet laat vaccineren, wordt vroeg of laat besmet” zonder pet!

 © Belga

Op de persconferentie van het Crisiscentrum van dinsdag heeft viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat we door onze inspanningen erin geslaagd zijn om het aantal besmettingen al enkele weken op een plateau te houden.

De viroloog onderstreepte nogmaals het belang van de vaccinatiecampagne. “We zien duidelijk dat de vaccinatiecampagne in het Verenigd Koninkrijk zijn vruchten afwerpt en we hopen dat binnen enkele weken ook te zien in onze ziekenhuizen”, aldus de viroloog.

Van Gucht wees erop dat wie zich laat vaccineren, maar heel weinig kans maakt om bijwerkingen te vertonen. Een contrast met wie besmet raakt: die heeft 7% kans om in het ziekenhuis te belanden, 1% kans om te overlijden.

“Veel mensen ondervinden geen of milde gevolgen van een besmetting, maar wie wil meedoen aan die loterij?”, zo vroeg de viroloog zich nog af. “Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden met dit virus, dit virus gaat niet verdwijnen. Zegt de helderziende van Gucht in zijn klucht.

Ja natuurlijk, maar dat is dan ook voor iedereen mogelijk. Griep gaat niet zo maar de wereld uit!

John van Rest

Van Ranst: “Zonder avondklok of sluitingsuur gaan cijfers verkeerde kant uit”

© Belga

De instandhouding van de avondklok als een van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan, zorgt voor verdeeldheid in de politiek: de N-VA wil die afschaffen, partijen als SP.A en CD&V willen die behouden.

Wat vaststaat, is dat de avondklok wel een maatregel is die werkt, zo liet viroloog Marc Van Ranst weten bij HLN Live. Volgens de viroloog is het een maatregel die het moeilijker maakt om lockdownfeestjes te houden. De politiek moet beslissen of de avondklok behouden moet worden of vervangen kan worden door bijvoorbeeld een samenscholingsverbod, zo zegt hij.

“We zouden het eventueel ook kunnen vervangen door een sluitingsuur”, aldus de viroloog nog. “Er zal wel altijd een van die twee maatregelen moeten zijn. Anders vrees ik dat het opnieuw de verkeerde richting zal uitgaan met de cijfers.”

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *