Nieuws 6 maart zaterdag er komt wat licht in de tunnel het einde of nieuwe start is in zicht?

Bedrijven misbruiken regels om coronapremie te krijgen

Ja en dat is toch makkelijk te controleren en de klant daar op aanspreken of bekeuren. De regering de belastingen hebben toch alles goed op de rit staan dat dit totaal geen probleem hoeft op te leveren? Alles is toch in orde zoals u altijd zegt regering? Bedrijven hebben toch een code bij de Handelsregister waarop ze zijn ingeschreven dan is er zo te zien in welke sector ze werken. Ik zie het probleem niet. De PC doet de rest! Brief, waarschuwing, bekeuring, terugbetalen! En als de bedrijven zich hebben laten inschrijven voor andere werkzaamheden om premie te ontvangen dan is dit voor de zoveelste keer in het systeem niet goed gedefinieerd en kan de klant daar gewoon mee werken legaal. Er zijn wel meer systemen niet goed!

Regering, ga uw vergeten werk van jaren hier niet naar kijken nu eens herstellen! Doe eens iets goed waar wij inwoners u al voor betaalde!

John van Rest

© Belga

Meer dan 44.000 bedrijven en eenmanszaken hebben vorig jaar een andere bedrijfsactiviteit opgegeven. Daardoor kregen ze plots recht op een coronapremie. Nog eens 6.353 ‘spookbedrijven’, die al jaren geen echte bedrijfsactiviteiten meer uitoefenen, vroegen de premie aan. Dat meldt De Tijd. 

Door het opgeven van een nieuwe NACE-code kregen de bedrijven in kwestie recht op een premie. Dat achterhaalde handelsinformatiekantoor Graydon na analyses. De NACE-code omschrijft de activiteit van een bedrijf.

Er werd vorig jaar door 69.041 bedrijven en eenmanzaken een nieuwe NACE-code toegevoegd. Daarvan kwamen er 44.152 in aanmerking om een coronapremie te krijgen die ze zonder aanpassing niet kregen. Het gaat niet noodzakelijk om misbruik, maar volgens de zakenkrant zijn er aanwijzigen voor geknoei. (Skwadra by Tagtik/Source: De Tijd)

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *