Nieuws 2 maart geen stijgende cijfers coronavirus? Maar wel conclusie.

De incubatietijd is iets meer dan een week hoe is het dan mogelijk gisteren meer besmettingen vandaag minder waar halen ze de cijfers vandaan? Is het ook mogelijk eens met beide benen op de grond te gaan staan en gewoon met het leven starten zonder al deze misleidende informatie?

Hier kan een normaal mens gewoon helemaal niets mee!

Van Ranst heeft ook weer een mooi startersmodel gevonden voor vandaag waarom deze onzin allemaal uitdragen ga gewoon je werk doen!

Maart 2021

Coronavirus: cijfers stijgen voorlopig niet verder

 Coronavirus ziekenhuis dokters patient© Aangeboden door Newsmonkey Coronavirus ziekenhuis dokters patient

De zorgwekkende stijging van de coronacijfers in ons land lijkt voorlopig even gestuit. Met gemiddeld 2.394 nieuwe besmettingen en 149 nieuwe ziekenhuisopnames per dag blijven wel nog steeds hanger op een hoog plateau.

In de periode van 20 tot en met 26 februari zijn in België gemiddeld 2.394 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging van 12 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Het daggemiddelde ligt wel iets lager dan gisteren.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 40.400 coronatesten per dag afgenomen. 6,7 procent van die testen bleek positief. Met iets meer testen en een iets lagere positiviteitsratio geven deze cijfers licht hoopgevende signalen.

Wereldwijd aantal coronabesmettingen opnieuw aan het toenemen

 © Aangeboden door Belga

Na zes opeenvolgende weken van daling, is het aantal coronabesmettingen dat wereldwijd gemeld wordt opnieuw aan het stijgen. Dat heeft WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus vandaag tijdens een digitale persconferentie gezegd.

“Dit is teleurstellend, maar niet verrassend”, zegt Tedros. Hij stelt dat de stijgende trend zich zowat overal voordoet. Enkel Afrika en de regio ten westen van de Stille Oceaan ontsnappen aan de evolutie.

Als reden voor de toename verwijst de WHO-topman onder meer naar de versoepeling van coronamaatregelen, de verdere verspreiding van nieuwe varianten en de vaststelling dat heel wat mensen minder voorzichtig zijn. Tedros dringt er bij de internationale gemeenschap op aan niet enkel op vaccinaties te rekenen, maar om ook de belangrijkste basisregels op het vlak van hygiëne te blijven volgen.

De WHO-topman noemde het tot slot bemoedigend dat er eindelijk werd begonnen met het verstrekken van vaccins aan het medisch personeel in armere landen, zoals bijvoorbeeld de West-Afrikaanse landen Ghana en Ivoorkust. Tegen eind mei zullen naar verwachting 237 miljoen dosissen van coronavaccins klaar zijn voor verdeling in 142 armere landen. “Het is betreurenswaardig dat dit bijna drie maanden na het begin van de vaccinatiecampagnes in enkele van de rijkste landen gebeurt”, zo klinkt het wel.

De verdeling in de Wereld geregeld in belang van de macht?

De beste verdeling in de wereld wordt geregeld door de overheid. (ik een beetje meer dan jij) Dit zijn allemaal signalen die als we er niet tegenin gaan ieders leven drastisch zal gaan beïnvloeden. Dus het is aan jou of je er wat aan wilt doen?

De volgende stappen

 • Covid pas
 • Digitale munt
 • Klimaat C02 stikstof voorschriften
 • Grondvervuiling
 • Energie
 • Planeet bevolking

Ja hoor daar is die dan de Europese covid-pas (Covid-paspoort) wat al vaststond in 2019 en gepland was voor 2022 zie de agenda, maar deze komt nu al in 2021 uit als het even kan. Hoera, daar zitten we op te wachten?

Hebt u het nu door? We worden voor de gek gehouden! Deze optie was er al lang.

Zo kunnen ze met de digitale-munt, bankpas en identiteitspas en de nieuwe Covid pas iedereen overal controleren, afsluiten, en verbieden in de hele wereld. Daar gaat het om.

Macht: Staat voorop.

De grote reset CONTROLE

Amerika wil dit, Europa wil dit, China wil dit en het midden Oosten doet wat het wil en zal zo voorlopig wel blijven. (Olie) De Russen en de Turken doen ook wat ze willen! Dan heb je Zuid en Noord Corea nog?

Iran nog wat harder aanpakken?

 • Weg vrijheid!
 • Weg eigen vermogen,
 • Weg eigendommen.
 • Weg leven.
 • Weg privé
 • Alles leasen is de volgende stap
 • Klimaat.
 • Duurzaamheid
 • Verenigd Europa
 • Wereldmacht
 • Oorlog en hebzucht

Zal de Heer nu ingrijpen?

Apocalyps?

John van Rest

Europees vaccinpas op komst: dit zijn de details

 © Aangeboden door Business AM

De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie pleegden eind vorige week overleg over de invoering van een Covid-paspoort dat geldig is in de hele EU. Ze vroegen de Europese Commissie om gemeenschappelijke normen vast te stellen. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen komt meteen met een voorstel.

Het Covid-paspoort krijgt de neutrale ‘Digital Green Pass’. Er is onder de lidstaten immers discussie of het nu ‘vaccinpaspoort’ of ‘gezondheidspaspoort’ genoemd moet worden. De Europese Commissie zal een eerste versie op 17 maart presenteren. Maar we kennen de belangrijkste kenmerken al.

Het certificaat zal drie digitale documenten kunnen bevatten:

 • Bewijs van vaccinatie
 • Bewijs van negatieve test
 • Certificaat van herstel na Covid-19 en het ontwikkelen van antilichamen

Door de verschillende opties mogelijk te maken, wil de Commissie elke vorm van discriminatie vermijden. De vrees bestaat bij sommige lidstaten waaronder België dat burgers die niet gevaccineerd zijn, om welke reden dan ook, gedegradeerd worden tot tweederangsburgers en geen toegang zullen krijgen tot bijvoorbeeld vliegreizen

‘De digitale groene pas moet het leven van Europeanen gemakkelijker maken. Het doel is om hen geleidelijk in staat te stellen zich veilig binnen de Europese Unie of naar het buitenland te verplaatsen – voor werk of toerisme’, zegt Ursula von der Leyen. De voorzitter van de Commissie heeft ook duidelijk gemaakt dat dit digitale document de gegevensbescherming, privacy en veiligheid respecteert.

Met de introductie van een gemeenschappelijk paspoort voor alle leden van de Unie wordt een tweeledig doel nagestreefd: voorkomen dat burgers worden onderworpen aan een systeem dat is opgezet door een derde land of door een technologiegigant. Bovendien verhindert de eengemaakte aanpak dat afzonderlijke overeenkomsten tussen EU-landen worden gesloten, waardoor de interne markt zou versnipperen.

Belangrijke opmerking: deze digitale groene pas is niet de sleutel tot zorgeloos reizen door de hele Unie. Von der Leyen gaf aan dat het elke staat vrij was om zijn eigen criteria vast te stellen voor de toelating van vreemdelingen tot hun grondgebied. Gezien de poreusheid van de grenzen binnen de Unie is evenwel de vraag hoe dat in de praktijk zal gebeuren.

Standpunt België

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) verwelkomt het initiatief voor een digitaal document dat gemeenschappelijk is voor alle EU-lidstaten. Ze maakt zich wel zorgen over het gebruik van het woord ‘pas’. De Europese Commissie heeft echter verzekerd dat dit document het vrije verkeer zou vergemakkelijken en niet ingewikkelder zou maken.

België wil, net als onder meer Frankrijk, niet weten van een paspoort puur op basis van vaccinatie, omdat nog niet iedereen toegang heeft tot een vaccin. ‘Voor België is er geen sprake van om vaccinatie te koppelen aan de vrijheid om zich in Europa te verplaatsen’, zegt Wilmès. Een duidelijke vingerwijzing naar landen als Griekenland, die al hebben aangekondigd dat ze vanaf deze zomer hun deuren wagenwijd zullen openen voor gevaccineerde mensen om het toerisme nieuw leven in te blazen.

Zijn we zover dan is onderstaand artikel helemaal niet meer nodig te vragen of te verbieden.

Deze vragen zijn ongepast tijdens een sollicitatiegesprek

© Metro

Als je werk zoekt, schotelt je toekomstige werkgever je tijdens het sollicitatiegesprek enkele lastige vragen voor. Als die te maken hebben met de job is er geen enkel probleem. Sommige vragen zijn echter ongepast, ook al schuilt er misschien niet altijd een kwade bedoeling achter.

Een sollicitatiegesprek kan de meest zelfzekere personen onzeker maken. Het is en blijft spannend om tegenover een werkgever te zitten die jou het hemd van het lijf vraagt. Maar hij of zij mag je niet zomaar alles vragen. Er mogen alleen vragen gesteld worden die relevant zijn om te beoordelen of je geschikt bent voor de functie. Toch durven recruiters je vragen te stellen die niet zouden mogen. Jobat.be bekijkt welke onderwerpen ongepast zijn.

“Heb je een kinderwens?”

Een vraag naar je toekomstplannen op vlak van kinderen is verboden. Ook de vraag of je zwanger bent, hoef je niet beantwoorden. Een uitzondering is wanneer de job waarvoor je solliciteert gevaarlijk is voor een ongeboren kind. 

“Ben je lid van een politieke partij?”

Tijdens het sollicitatiegesprek mag hier niet naar gevraagd worden. Van welke politieke partij je lid bent is jouw keuze en die mag niet van invloed zijn op het sollicitatieproces. Je hoeft ook niet te vermelden op welke partij je stemt of welke partij je voorkeur heeft.

“Wat is je afkomst?”

Er mag niet gevraagd worden naar je afkomst of de afkomst van je familie. Een recruiter mag bijvoorbeeld niet vragen uit welk land je ouders komen. Nationaliteit mag nooit een reden zijn om iemand af te wijzen. Trouwens, naar je nationaliteit vragen is ook verboden.

“Hoe is jouw gezondheid?”

Vragen naar je gezondheid valt onder de antidiscriminatiewetgeving. Soms kan een gezondheidsvraag relevant zijn voor het uitoefenen van een bepaalde job. Maar de vraag of je vaak ziek bent, moet je niet beantwoorden. 

“Wat is je gezinssituatie?”

Je bent niet verplicht om te vertellen dat je een man, vrouw, kind of hond hebt. Het is ook verboden om te vragen of je op mannen of vrouwen valt. Seksuele geaardheid mag niet van invloed zijn op het sollicitatieproces.


De klucht van, van Gucht!

Van Gucht: “Onrustwekkende signalen uit ziekenhuizen”

 

© Belga

Volgens viroloog Steven Van Gucht is het nog altijd niet duidelijk welke kant het opgaat met de coronacijfers in België. Dat verklaarde hij op de persconferentie van het Crisiscentrum.

Het aantal besmettingen blijft wel stijgen (dinsdag nog +12% op weekbasis), maar in die stijging zit nu wel een vertraging. In de daling van het aantal sterfgevallen (dinsdag -35,9% op weekbasis) ziet de viroloog duidelijk het effect van de vaccinaties in de woonzorgcentra.

Toch is er ook reden tot ongerustheid: “Er zijn onrustwekkende signalen uit de ziekenhuizen, met een hoger aantal opnames, een aanhoudende stijging van het aantal bezette bedden door Covid-patiënten, zowel op de algemene afdeling als op de intensieve zorg”, aldus Van Gucht.

Het aantal ziekenhuisopnames is dinsdag op weekbasis gestegen met 20%, tot gemiddeld 148 opnames per dag. De stijging in aantal ziekenhuisopnames volgt zo de stijging van het aantal besmettingen.

“De voorbije maanden kenden we een plateau van 100 tot 150 opnames per dag. Maar afgelopen vrijdag hadden we een piek van 204 opnames op een dag. Dat is een opvallend hoog aantal. We lijken daarmee het plateau van de voorbije maanden te doorbreken”, zo zegt de viroloog.

Blijven zeggen dat de pandemie niet snel voorbij is!

Dit is nodig te zeggen anders komt de covid pas er niet zo snel doorheen!

WHO: ‘Onrealistisch om te denken dat pandemie dit jaar voorbij zal zijn’

 

Ondanks het feit dat de verspreiding van Covid-19 in sommige landen wordt vertraagd als gevolg van lockdowns en vaccinatieprogramma’s, is het ‘voorbarig’ en ‘onrealistisch’ om te denken dat de pandemie tegen het einde van het jaar voorbij zal zijn. Dat zegt de directeur van het WHO Health Emergency Programma, dat belast is met de internationale beheersing en behandeling van de pandemie.

We begrijpen het!

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *