Nieuws 1 maart

Helft nieuwe besmettingen: tieners en hun ouders

Dit is weer een meting die nergens op slaat, het is gewoon afwachten en pas oordelen als we echt gegevens hebben. Zou ik zeggen.

Herhaaldelijk wordt er over een 3e golf gesproken, zelfs nu al over de 4e Golf. De tweede golf is er nog niet eens geweest. Mensen verslaggevers media stop met fantaseren ga met beide benen op de grond staan en doe zo snel mogelijk normaal. Dat zal de wereld helpen!

MAART ROERT ZIJN STAART!

De wereld staat te veranderen we gaan massaal over op de digitale munt. Dat staat als een paal boven water. Als je opgelet hebt heb je dit al langer geleden aan zien komen. De economie kan zo niet verder blijven draaien. Daarom dat alle landen er naar uitkeken hoe dit op te lossen. Toen kwam de Corona hoewel is dit wel zo, maar goed er van uitgaande dat deze corona er vanzelf kwam is dit ook een eigen leven gaan leiden. De Machten in zowat alle landen hebben ingezien dat ze via deze Corona en lock downs er veel voor zouden kunnen terugkrijgen. Het was en is dus een strategie. Dus is het aangewakkerd om de mens te beïnvloeden. Maak ze bang en wanneer ze voldoende bang zijn kunnen we makkelijk bepaalde zaken er door krijgen, zoals bijvoorbeeld de digitale munt. En dit is nu de eerste actie die er doorheen moet komen dan het klimaat. Ook niet te vergeten het belang bij jarenlang vaccineren de grote winsten voor de farmaceut. Zo komen er nog meer veranderingen dit is gewoon De Grote RESET. Wat al jaren geleden is voorgesteld in de VS gaat nu toch komen. De rijken rijker en de armen armer. Houdt ze dom!

De mens is nu zover om het gewoon te accepteren (dit door de verkondigde angst om weer in een lock down te komen of dood te gaan aan een virus) miljoenen doden! Ga uw gang alles beter dan opnieuw weer in een lock down. De vrijheidsbeperking blijft gewoon doorgaan! Opnieuw en weer opnieuw! Geen Democratie, geen inspraak, geen referendum, wel verenigd Europa stemmen enz. kiezen voor een eenheidsworst.

Wakker worden!

Ok, nu je dit weet ga nadenken en doe niet mee aan deze poppenkast!

Maar leef!

Nog steeds wordt GOD niet genoemd of gevraagd om te helpen! Hij is gewoon uit het mensenleven verdwenen! Wat een arrogantie en gewoon stug doorgaan zelfs naar Mars gaan en het allemaal beter weten!

Ze denken wij zijn uiteindelijk de producent van de Wereld zelfs het heelal. Bedenk gewoon, alles wat wij denken, uitvinden en ontdekken dat dit er was. Wie is dan uiteindelijk de grootste?

Geef het maar toe en bedank Hem voor alles wat je hebt!

John van Rest

De ene leugen na de andere stopt het dan nooit?

Netanyahu: Iran zit achter ontploffing bij schip

Netanyahu: Iran zit achter ontploffing bij schip

© Copyright ANP 2021 Netanyahu: Iran zit achter ontploffing bij schip

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu houdt Iran verantwoordelijk voor een explosie bij een Israëlisch schip. “Het was een Iraanse operatie. Dat is duidelijk”, zei Netanyahu.

Het vrachtschip MV Helios Ray liep vorige week schade op in de Golf van Oman. Een ontploffing sloeg gaten in de romp, maar er vielen voor zover bekend geen slachtoffers. Een Israëlische minister zei dat uit beelden van de schade kan worden opgemaakt dat mijnen zijn bevestigd aan het schip.

Iran zegt niets te maken te hebben met de explosie bij het vrachtschip. “We spreken deze beschuldiging met klem tegen”, reageerde een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken op de uitspraken van Netanyahu. “De veiligheidssituatie in de Perzische Golf is extreem belangrijk voor Iran.”

Confrontatie

Netanyahu zei op de radio dat zijn land in de hele regio de confrontatie aangaat met Iran. Het interview werd uitgezonden nadat Syrië melding had gemaakt van een Israëlische raketaanval. De Syrische luchtverdediging zou meerdere projectielen hebben neergehaald. Israël heeft niet bevestigd dat het achter die aanval zit.

Een waarnemingsgroep zegt dat de raketbeschieting was gericht tegen een gebied ten zuiden van de Syrische hoofdstad Damascus. Daar zouden zich troepen bevinden van de Iraanse Revolutionaire Garde en de Hezbollah-beweging, een bondgenoot van Teheran.


© Belga

De coronacijfers blijven in België de verkeerde kant opgaan: op weekbasis is het aantal besmettingen gestegen met 19%, het aantal ziekenhuisopnames met 25%. Positief is wel de daling van het aantal sterfgevallen: dat vermindert met een forse -35,7%, zo blijkt uit de cijfers die Sciensano maandag publiceert.

Opvallend is dat meer dan de helft van de nieuwe besmettingen te vinden is in de leeftijdscategorieën 10-19 jaar en 40-49 jaar: tieners en hun ouders dus. Bij de tieners is er een stijging van 40%.

Voor een deel is dat te wijten aan het feit dat er meer wordt getest. De stijging van de besmettingen bij de tieners is ook opvallend omdat die groep net een afkoelingsweek (met alleen online les) en een vakantieweek achter de rug hebben: daar zit dus een stijging van het aantal contacten wellicht voor iets tussen.

Stijging besmettingen vlakt af, maar steeds meer coronapatiënten in ziekenhuizen

 

© Aangeboden door Business AM

De coronacijfers in ons land lijken opnieuw enigszins te stagneren. In vergelijking met een week geleden is er op het vlak van nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames nog een stijging te merken, maar die is wel minder hoog dan de voorbije dagen. Er liggen wel opnieuw meer mensen met Covid-19 in het ziekenhuis.

In de periode van 19 tot en met 25 februari zijn in België gemiddeld 2.408 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging van 19 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Die stijging is wel minder sterk dan de voorbije dagen.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 39.800 coronatesten per dag afgenomen. 6,8 procent van die testen bleek positief. Die cijfers blijven nagenoeg constant.

Ziekenhuisopnames

Er zijn gisteren 127 mensen opgenomen voor Covid-19. 60 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 1.898 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 64 meer dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 408 mensen met Covid-19. Dat zijn er 11 meer dan gisteren. Het is van 5 januari geleden dat zoveel IC-bedden bezet waren door Covid-patiënten.

Tussen 22 februari en 28 februari zijn dagelijks gemiddeld 149,7 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging van 25 procent in vergelijking met de week ervoor.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 24,1 per dag voor de periode van 19 tot en met 25 februari. Dat is bijna 36 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. In totaal stierven nu al 22.077 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccinaties

Op 27 februari hadden in België al 493.548 mensen mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 5,5 procent van de volwassen bevolking of 4,3 procent van de totale bevolking.

Stijging besmettingen vlakt af, maar steeds meer coronapatiënten in ziekenhuizen

 

© Aangeboden door Business AM

De coronacijfers in ons land lijken opnieuw enigszins te stagneren. In vergelijking met een week geleden is er op het vlak van nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames nog een stijging te merken, maar die is wel minder hoog dan de voorbije dagen. Er liggen wel opnieuw meer mensen met Covid-19 in het ziekenhuis.

In de periode van 19 tot en met 25 februari zijn in België gemiddeld 2.408 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging van 19 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Die stijging is wel minder sterk dan de voorbije dagen.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 39.800 coronatesten per dag afgenomen. 6,8 procent van die testen bleek positief. Die cijfers blijven nagenoeg constant.

Uitbraak woonzorgcentrum: zorgverleners waren niet allemaal gevaccineerd

 

© Belga

In het woonzorgcentrum Wielant in Ingooigem is 96 procent van de bewoners en 90 procent van de medewerkers gevaccineerd, maar toch is er een uitbraak van het coronavirus vastgesteld: twaalf bewoners en zes personeelsleden testten positief op de besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant.

“Bijna niemand heeft symptomen”, zo vertelde directeur Inge Coopman bij VRT NWS. “Als die ene bewoner geen extra temperatuur maakte, dan gingen we het misschien nooit ontdekt hebben.”

“Geen enkel vaccin is momenteel 100 procent doeltreffend tegen de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus”, zo vertelt epidemioloog Pierre Van Damme in Het Laatste Nieuws over de uitbraak. “Gelukkig hebben de meeste bewoners wel milde klachten. Als dat de verdienste van het vaccin is – wat we vermoeden -, dan is dat zeker geen slecht nieuws.”

De epidemioloog benadrukt ook het belang van het vaccineren door de zorgverleners: in het woonzorgcentrum in Ingooigem lieten acht personeelsleden zich niet vaccineren. Daarvan zijn er nu vijf besmet.

Aantal besmettingen: Limburg is uitzondering

 © Belga

Volgens de recentste cijfers op het coronadashboard van Sciensano is in de voorbije week het aantal besmettingen met het coronavirus in België gestegen met +19%. Regionaal bekeken zijn er twee uitschieters: in Limburg daalt het aantal besmettingen met -4,2% op weekbasis, Waals-Brabant kent een enorme stijging met +49,6%.

Voor Vlaanderen stijgt het algemeen gemiddelde op weekbasis met +14%, voor Brussel met +23,2%, voor Wallonië met +30%.

Uitgezonderd de provincie Limburg (-4,2%) laten alle Vlaamse provincies een stijging zien: +27,5% in Antwerpen, +21,2% in Vlaams-Brabant, +12,4% in Oost-Vlaanderen en +3,8% in West-Vlaanderen.

Alle Waalse provincies laten een forse stijging zien: +49,6% in Waals-Brabant, +36,2% in Henegouwen, +24,1% in Namen, +19,8% in Luik en +19,7% in Luxemburg.

Wie geloofd deze man nog?

Van Ranst: “Plotse daling overlijdens 85+ door vaccinatie-effect”

 

© Belga

Het vaccineren in de woonzorgcentra is zo goed als voltooid. Statisticus Bart Mesuere (UGent) deelde op Twitter een aantal statistieken en grafieken over de resultaten van het vaccineren van de bevolking van 85 jaar en ouder.

Hij wijst onder meer op een “duidelijke en indrukwekkende daling van 10-20 overlijdens per dag bij de 85+’ers die te linken valt aan de vaccinatiecampagne”. De conclusie van de statisticus: “Het inzetten van onze eerste schaarse vaccins in deze kwetsbare groep lijkt dus een goede en impactvolle keuze te zijn geweest.”

Een conclusie die ook viroloog Marc Van Ranst via Twitter onderschrijft: “De plotse daling van het aandeel van de 85+ in het totaal aantal overlijdens is te verklaren door het vaccinatie-effect. En dat is heel goed nieuws!”

Stond al in de agenda

Maak vaccinatie verplicht voor zorgverleners”

 

© Belga

In een woonzorgcentrum in Ingooigem is 96 procent van de bewoners en 90 procent van de medewerkers gevaccineerd, maar toch is er een uitbraak van het coronavirus vastgesteld. Enkele zorgverleners bleken niet te zijn gevaccineerd. Het wijst op het belang van het vaccineren bij personeel van ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Volgens Margot Cloet, gedelegeerd-bestuurder van Zorgnet-Icuro, moet worden nagedacht of er geen verplichting moet komen voor het vaccineren van verzorgend personeel.

  • “We zouden dat in de arbeidswetgeving kunnen inschrijven, in de wet rond welzijn op het werk. Daarin staat nu al dat je gevaccineerd moet zijn tegen hepatitis als je in de zorg aan de slag wil. Dat moeten we kunnen uitbreiden met een vaccinatie tegen het coronavirus”, aldus Cloet bij De Standaard.
Viroloog Marc Van Ranst krijgt zijn AstraZeneca-vaccin in het vaccinatiecentrum in Willebroek.

Derde golf of niet: “Komende dagen zijn cruciaal”

 © Belga

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen, maar toch lijkt er een vertraging in de stijging te zitten.

Van een stijging met 25 procent is het cijfer maandag toch gezakt naar een percentage van 19 procent op maandag en die vertraging stemt de experts toch hoopvol. Komt er een derde golf of kunnen we die nog vermijden?

“Als dat zich de komende dagen doorzet en de vertraging ombuigt in een daling, dan zitten we goed”, aldus biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) bij Het Nieuwsblad. “Ik ben dus niet noodzakelijk pessimistisch, maar de komende dagen zijn cruciaal.”

Voorspellingen kunnen dus nog niet worden gedaan, ook niet of het Overlegcomité van vrijdag zal kunnen overgaan tot versoepelingen of tot een verstrenging van de huidige maatregelen. “Het is nu nog te vroeg om daarop vooruit te lopen. We weten nog niet waar dit naartoe zal gaan”, aldus Molenberghs nog.

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *