Nieuws 21 februari zondag

Het lijkt er op of men het vervelend vindt dat de cijfers niet hoger is. Corona cijfers blijven stagneren.

Ja het is gewoon niet zo erg als men in het begin dacht! Wees blij en ga weer leven! Doe normaal of mag dit niet meer?

John van Rest

Coronacijfers blijven stagneren

Er zit nog weinig beweging in de coronacijfers, blijkt zondag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen in de jongste zeven dagen waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn, van 11 tot 17 februari, daalde met -1 procent vergeleken met de week ervoor, tot 1.942 besmettingen per dag.

Terwijl het aantal besmettingen relatief stabiel blijft, daalde het gemiddelde aantal tests per dag in dezelfde periode, met -16 procent, tot ruim 39.100. De positiviteitsratio komt zo uit op 5,7 procent, een stijging van 0,7 procent. Ook het reproductiegetal blijft licht verder stijgen, tot 0,99. Zolang het reproductiegetal onder de 1 blijft, verliest de pandemie nog aan kracht.

Het gemiddelde aantal dagelijkse ziekenhuisopnames de jongste zeven dagen daalde -2 procent tot 119. Alleen het gemiddelde aantal overlijdens daalt nog echt, tot 37,4 per dag. Dat is een daling van -9,7 procent in de periode van 11 tot 17 februari, vergeleken met de week ervoor. Mogelijk speelt hier een vroeg effect van de vaccinatiecampagne, nu al ruim 397.700 Belgen een eerste prik kregen.

In de ziekenhuizen liggen er op dit moment 1.568 coronapatiënten (-2 procent). Op intensieve zorg liggen 315 patiënten (+1 procent). In totaal vallen er momenteel al 21.887 overlijdens te betreuren door covid-19.

zo de corona is over snel even wat anders naar voren schuiven om de mensen even in de greep van angst te houden. Gelukkig we hebben het klimaat nog.

VN-Veiligheidsraad komt dinsdag samen over klimaat

 De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt dinsdag samen, op initiatief van de Britse premier Boris Johnson, om de gevolgen te bespreken van de klimaatverandering op de vrede in de wereld. De vijftien leden hebben daarover uiteenlopende meningen.

De zitting komt enkele dagen na de formele terugkeer van de Verenigde Staten in het akkoord van Parijs van 2015 om de klimaatopwarming af te remmen.

De zitting zou volgens een ingewijde wel eens een test kunnen zijn voor de Chinees-Amerikaanse relaties, aangezien klimaat een van de weinige onderwerpen is waarover beide partijen het eens zouden kunnen zijn.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *