Nieuws 18 februari vermindering besmettingen en opnames

“Als coronatsunami wegtrekt, zal slagveld bloot komen te liggen”

Doemdenkers, voorspellers, zwartkijkers en niet positieve denkers geven verkeerde beelden van de werkelijkheid! Hij had al een punthoofd, maar het wordt nu toch erger, niet doen minister Frank! Volksgezondheid is oplossingsgericht denken. Ga daar, maar eens over nadenken. Kom dan terug met uw verhaal!

P.S, vooral niet luisteren naar negatieve mensen om dan met de verkeerde voorstellen te komen!

John van Rest

 © Belga

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke voorziet 5 miljoen euro extra voor mobiele crisisteams die jongeren met mentale problemen ondersteunen. De coronamaatregelen hakken er mentaal immers zwaar op in, ook bij jongeren en kinderen. Daarom komt Vandenbroucke nu met broodnodige extra investeringen.

“Vorige week heb ik beslist dat er een substantiële verhoging van 50 procent komt”, zegt VDB. “Bovendien worden de werkingsmiddelen van de mobiele crisisteams met 75 procent verhoogd.” De totale investering is geraamd op 4 à 5 miljoen euro.

“Als de coronatsunami wegtrekt, zal het slagveld bloot komen te liggen”, aldus Kinderpsychiater Marijke Vandepitte in Het Nieuwsblad. “Jongeren zien schoolactiviteiten, hobby’s en vrienden wegvallen. Dat kan crisissen bij kinderen uitlokken. En we zien dat de meest kwetsbare het eerst uit de boot vallen.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Felle daling besmettingen in alle provincies, met 1 uitzondering

 © Belga

Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus is afgelopen week in België gedaald met -19% op weekbasis.

Van alle Belgische provincies is de daling het felst in Limburg: daar loopt het aantal besmettingen op weekbasis terug met -30,2%. Ook alle andere Vlaamse provincies laten een daling optekenen: -28,2% in Vlaams-Brabant, -19,2% in West-Vlaanderen, -17,1% in Oost-Vlaanderen en -16,9% in Antwerpen.

In Brussel loopt het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus terug met -8,6%.

De Waalse provincies vertonen ook een flinke daling: van -26,5% in Henegouwen tot -26,3% in Waals-Brabant, -21,4% in Namen en -17,2% in Luik. Luxemburg is een buitenbeentje tussen alle Belgische provincies: het aantal besmettingen daalt er wel, maar toch maar miniem, met -0,7%.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano/Picture: Belga)

De avondklok

De bronafbeelding bekijken

De avondklok moet gewoon blijven

Daar hebben we gewoon maling aan

De avondklok moet gewoon blijven u moet zich daar, maar gewoon aan houden! Ha, ha, ha.

John van Rest

Marc Van Ranst: “Mensen die zich niet willen laten vaccineren, moeten beseffen dat hun keuze gevolgen heeft”

Schandalig meneer van Ranst

John van Rest

25/01/2021

Viroloog Marc Van Ranst vertelt in een interview dat iedereen de vrijheid heeft om zich al dan niet te laten vaccineren tegen het coronavirus. “Maar als iedereen de kans heeft gehad, dan mogen landen of vliegtuigmaatschappijen wat mij betreft best zeggen: zonder vaccinatiebewijs kom je er niet in”, klinkt het.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *