Nieuws 13 februari nog geen versoepeling dan alleen de kappers open

Hoezo virologen bezorgd toen de kappers dicht waren is het toen beter gegaan daardoor? Nee! Waarom dan zo bezorgd?

John van Rest

Kappers open, virologen bezorgd.

 © Belga

Vanaf vandaag, zaterdag 13 februari, mogen kappers opnieuw de deuren van hun zaken openen. Dat besliste het Overlegcomité vorige week, ook al hadden de experten dat liever niet gezien.

De heropening van de kapperszaken zorgt immers voor een miljoen nauwe contacten per week, zo benadrukte viroloog Steven Van Gucht vrijdag nogmaals. Met het huidige niveau van besmettingen van ongeveer 2.000 besmettingen per dag, zal het wellicht wel gebeuren dat een kapper of een klant van de kapper positief zal testen bij een coronatest.

De kappers openen wel met bijzondere strenge voorwaarden: zo moeten de kapper verplicht een chirurgisch masker dragen, voor een klant wordt dat aangeraden. Er mag ook maar een klant per beurt in de zaak zijn. Tussen twee klanten moet de kapperszaak tien minuten verkocht worden.

Video van Kanaal Z

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *