Nieuws 11 februari 170.000 besmettingen?

We moeten gewoon de wil van de mens breken, het klimaat probleem moet groter worden. Dit is de volgende crisis.

Let op wat Rutte zegt over de test?

Coronavirus: besmettingen dalen licht, andere cijfers blijven stabiel

 Coronavirus België vaccineren© Aangeboden door Newsmonkey Coronavirus België vaccineren

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België is opnieuw licht gedaald. In de eerste week van februari hebben gemiddeld 2.171 mensen per dag positief getest. Dat is 8 procent minder dan de dag ervoor. De andere coronacijfers blijven redelijk stabiel. Zo worden per dag nog steeds 124 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen en sterven er dagelijks 43 mensen met Covid-19.

In de periode van 1 tot en met 7 februari zijn in België gemiddeld 2.171 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een daling van 8 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Het is ook iets lager dan het gemiddelde van gisteren.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 49.600 coronatesten per dag afgenomen. 5,2 procent van die testen bleek positief. Beide cijfers zijn al enige tijd nagenoeg constant.

Ziekenhuisopnames

Er zijn ook opnieuw 132 mensen opgenomen voor Covid-19. 152 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 1.652 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 22 minder dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 303 mensen met Covid-19. Dat zijn er 5 minder dan gisteren.

Tussen 4 februari en 10 februari zijn dagelijks gemiddeld 123,7coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging van 3 procent in vergelijking met de week ervoor.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 42,9 per dag voor de periode van 1 tot en met 7 februari. Dat is 1 procent dan de zeven dagen daarvoor. In totaal stierven nu al 21.512 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccins

Op 9 februari hadden in België al 341.621 mensen mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 3,7 procent van de volwassen bevolking of 2,97 procent van de totale bevolking.

118.163 mensen kregen al een tweede dosis. Dat is 1,29 procent van de volwassen bevolking, ofwel 1,03 procent van de totale bevolking.

Luister ook maar even naar Bill Cates hoe hij denk over pandemie en covid-19?

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *