Nieuws 8 februari – Sneeuw om de maandag mee te beginnen!

Gelukkig eindelijk even iets anders dan alleen de Corona. Nu kunnen we ons eens lekker druk gaan maken over bijvoorbeeld de Elfstedentocht of de overmatige sneeuw, de wegen, het spoor en nog veel meer. Zo zie je maar weer eens er hoeft maar iets te gebeuren en de mensen zijn alweer afgeleid.

Hieruit kunnen we opmaken dat het leven vol verrassingen steekt. Hoor maar eens wat belangrijke nieuwe mensen nu weer te vertellen hebben bij het nieuws en de praatprogramma’s. na tuurlijk als ze maar praten wat de media wil. Dan is het goed!

Hoe betrekkelijk is alles dan? Waarom maakt de mens zich zo druk over allerlei futiliteiten. Leef gewoon, ga je gang en doe niet zo moeilijk, kijk eens een keertje vaker naar je naaste de ander en doe goed? Neem goede voornemens want wat er ook gebeurt het leven als we dit hebben, gaat gewoon door!

John van Rest

Pittige ochtendspits door verraderlijke sneeuwval

 

© Belga

Het KMI waarschuwt voor rijm- en ijsplekken vandaag. Wie zich toch in het verkeer moet begeven vandaag, wordt aangeraden extra voorzichtig te zijn en het rijgedrag aan te passen aan de winterse omstandigheden. De winterse neerslag in combinatie met de hele dag vriestemperaturen kunnen immers voor heel gevaarlijke verkeerssituaties zorgen.

Rond 6 uur maandagochtend lagen de gewest- en snelwegen er al relatief sneeuwvrij bij. De strooidiensten zijn afgelopen nacht immers actief geweest en gebruikten 1.300 ton strooizout. Door het smeltwater dat momenteel op een koude ondergrond ligt, is er wel kans op ijsplekken. Het kan tijdens de ochtendspits ook nog sneeuwen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

De komende uren zal de wegdektemperatuur verder dalen. De strooidiensten van AWV blijven de situatie opvolgen en zullen uitrijden om te strooien en eventueel te ruimen waar en wanneer nodig.

En het blijft maar vaccinatie.

Vaccinatie speelt bij iedere politicus nog een enorme rol ze kunnen en willen niets anders doen dan mekkeren over hoe en wat met het virusvaccin? Wat zijn we toch een stelletje kneuters, bestaat er nu niets anders meer dan dit?

Dadelijk gaat de politiek het ook nog eens over de tekorten van het grofzout praten over het strooien en niet strooien hiervan op de wegen!

Zo te zien is alles wat deze mannen en hun achterban doen gewoon geneuzel en heeft totaal geen inhoud, als we maar bezig zijn. Bla, bla, bla.

Op naar de volgende depressie, de grote Reset! het geld, de bitcoin, het weer, de trein, de kappers, de horeca, het vervoer, het geloof, de moslimmigratie, het milieu, de opwarming van de aarde, stikstof, vervuiling. Rusland, China, Amerika, Europa. Enz, enz.

Leef, leef en loof de Heer dat we leven!

John van Rest

Eerste valse coronavaccins opgedoken in Europa

Coronavaccin close spuitje© Aangeboden door Newsmonkey Coronavaccin close spuitje

Er zijn nu ook valse coronavaccins opgedoken in Europa. Dat heeft Catherine De Bolle, de grote baas van Europol, gezegd in een interview met De Zondag.

“We zijn deze week gestart met de ondersteuning van een lidstaat waar valse vaccins gevonden zijn”, zegt De Bolle. “Ik mag nog niet vrijgeven welk land dat is. Maar er doen dus valse vaccins de ronde. Dat is opvallend, want die worden eigenlijk verdeeld door de overheid.”

“Er is grote onzekerheid in deze crisis. Veel mensen zijn bang. Criminelen spelen daarop in. Ze zoeken de angsten en buiten die uit. Dat heeft al geleid tot valse mondmaskers, valse certificaten voor negatieve coronatesten en nu ook valse vaccins”, gaat ze verder.

“Sommige mensen zijn echt élk moreel kompas verloren in deze crisis. Dat is verschrikkelijk. Je kan daar met je verstand niet bij”, zegt Catherine De Bolle. “Ik wil écht aanraden om geen medicatie te kopen op dubieuze websites. Ga naar uw apotheek. Daar bent u zeker.”

China

Het mag dan wel de eerste keer zijn dat er valse coronavaccins opduiken in Europa, het is zeker niet de eerste keer dat die wereldwijd gevonden worden. Een week geleden nog arresteerde de Chinese politie meer dan 80 mensen die betrokken zijn bij het maken van valse vaccins.

Bij invallen op verschillende locaties vond de politie daar meer dan 3.000 valse Covid-19-vaccins. Een deel daarvan was ook al verkocht. De vraag bij een deel van de Chinese bevolking naar vaccins is groot nu het Chinese Nieuwjaar in het water dreigt te vallen door de heropspelende coronacrisis.


China zet grootschalige test met digitale munten verder en deelt 1,5 miljoen dollar uit tijdens Chinees nieuwjaar

 

© Aangeboden door Business AM

China is vastbesloten om van de digitale munten een succes te maken. Het land rijgt de proefprojecten met digitale valuta aan elkaar. Tijdens het Chinese nieuwjaar gaat de Chinese centrale bank 1,5 miljoen dollar (10 miljoen yuan) verdelen onder 50.000 deelnemers.

Het is het derde grootschalige proefproject met een digitale munt die China lanceert. Het land heeft al soortgelijke projecten op poten gezet in Shenzhen en Suzhou.

Gratis geld voor 50.000 Chinezen

Deze keer wordt de ‘prijzenpot’ verdeeld over 50.000 Chinezen. Dat betekent dat ze elk 30 dollar krijgen. De deelnemers gaan het digitale geld weliswaar niet eender waar kunnen besteden. Ze zullen het geld kunnen spenderen in een selectie winkels of op de e-commercesite JD.com.

De digitale munten zijn maar geldig voor een beperkte periode. Zo moet het geld uitgegeven worden tussen 10 en 17 februari. Voorts kunnen enkel mensen met een Chinese identiteit deelnemen aan de test. Ook wie een verblijfsvergunning heeft van Hongkong, Macao of Taiwan kan aanspraak maken op de digitale munt.

Digitaal betalen

People’s Bank of China, de Chinese centrale bank, werkt al een tijdje aan de digitale munt. Het is de bedoeling dat de munt op een soortgelijke manier zal werken als de bestaande betaalapps. Dergelijk apps zijn al enkele jaren aan een stevige opmars bezig in China. Alipay en WeChat Pay zijn twee veel gebruikte apps in het land.

De digitale munt waar China aan werkt kunt u overigens niet zomaar vergelijken met de cryptomunten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bitcoin is er wel degelijk een centrale toezichthouder. Dat zou de munt een stabielere koers moeten geven. De afgelopen jaren hebben inmiddels bewezen dat de cryptomunten niet zijn weggelegd voor mensen die op zoek zijn naar een stabiele munt of belegging.


“Moeten overwegen om Russisch vaccin aan te kopen”

 © Belga

Als reactie op de leverproblemen van de coronavaccins stelt viroloog Marc Van Ranst voor dat ons land ook het Russische vaccin aanschaft.

We moeten overwegen om ook het Russische vaccin aan te kopen. Andere landen denken daar ook aan “, stelt professor Van Ranst” in De Ochtend op Radio 1. “Maar we moeten kijken: we hebben behoorlijk wat vaccins, we hebben er zelfs meer gekocht dan we nodig hadden. Het Russische vaccin zal ook niet overal massaal geleverd kunnen worden. Maar het is iets wat we in overweging moeten nemen.”

Verder sprak Van Ranst nog over de stijging van de coronacijfers. “Als je dat wat van verderaf bekijkt, dan gaan de cijfers nu al 11 weken wat omhoog en dan weer omlaag. We hebben een golf kunnen vermijden, die andere landen wel getroffen heeft. We doen het dus niet zo slecht.”

Weet je nog, omhoog omlaag, omhoog omlaag blijft dus hetzelfde?


Windmolens met subsidie moet niet gekker worden!

660 miljoen subsidie

Voor Windmolens die draaien voor Microsoft die ook nog eens geen belasting betalen in Nederland voor de data opslagplaatsen en ook nog eens de stroom gebruiken voor opslag van data voor andere landen zoals Afrika. Hoe is het toch mogelijk dat dit kan?

Stemt u ook op Rutte de VVD dan weet u in ieder geval zeker dat het zo blijft.

Dit wilt u toch domme Nederlander? De burger betaalt! Schapen!

Luister maar even naar Lubach

Het is maar dat u het weet! 82 windmolens 180 meter hoog.

Stroom voor de omgeving =0

John van Rest

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *