Nieuws 7 februari eerst even mijn mening.

Over wat kleine zaken en ook de gesteldheid en het wangedrag van de mens tegenover de wereld en de natuur.


De wereld waarin we nu leven.

Even over de mens en de natuur en hoe we daar mee omgaan.

Helaas leren we niet van de lessen die we steeds krijgen. We blijven gewoon doorgaan met vervuiling, luchtvervuiling, plastictroep, grond vervuiling en nu dan ook nog eens het heelal vervuiling met miljoenen deeltjes afval van in de ruimte geschoten satellieten en ander materiaal wat daar gaat rondzwerven door de tijd.

Ook oorlog voeren, elkaars satellieten vernietigen en vanuit het heelal landen bestoken behoren dadelijk niet meer tot alleen voorspellingen. Het is de werkelijkheid nu al! Geen inzicht hiervoor hebben is dan dat het niet meer te stoppen is!

Dus word wakker

En ook nog eens de mens en het gedrag tegen zichzelf en tegen hun naasten de mens die steeds ontevredener, kortzichtiger en gewelddadiger is geworden.

Onze wereld de wereld van ons allemaal (die we slechts lenen)

Hoe laten we de planeet achter voor onze kinderen, kleinkinderen, onze achterkleinkinderen en dan nog maar niet te spreken van de generatie daarna. Blijft de mens doorgaan met vervuilen van grond, zeeën en lucht? Daar bovenop komt ook nog eens de nu al zeer vervuilde kosmos door ons mensen veroorzaakt. Dan nog niet eens over het dierenrijk gesproken. Wanneer zal de Heer ingrijpen of is Hij dit al aan het doen?

Ik schrijf dit, omdat ik zeer ongerust ben geworden door deze kennis en zie dat we niet willen leren van onze fouten. Zeker de waarschuwende belletjes, ons onderbuikgevoel willen we niet meer horen en voelen!

Totdat het te laat is! Laten we nadenken wat we gezamenlijk voor oplossingen zouden kunnen vinden of bedenken?

John van Rest


Waar is het verstand gebleven?

Tiener vastgebonden en in kanaal gegooid in Molenbeek

© Belga

Deze week werden vijf verdachten opgepakt die mogelijk een jongeman vastgebonden in het water zouden hebben gegooid.

Een 19-jarige jongeman werd eind augustus in elkaar geslagen, dan met de handen aan elkaar vastgebonden en vervolgens in het kanaal gegooid in Sint-Jans-Molenbeek. De jongeman slaagde erin zich te bevrijden en aan land te hijsen.

Donderdag bevestigde het parket van Brussel de arrestatie van vier meerderjarige en één minderjarige verdachten. Twee meerderjarigen werden vrijgelaten onder voorwaarden. Ze zijn aangeklaagd als dader of mededader van vrijwillige slagen en verwondingen, in bende en gewapend, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De twee andere meerderjarigen zijn zonder voorwaarden vrijgelaten, met deze aanklachten.

Het vijftal zou de 19-jarige jongeman zo toegetakeld hebben omdat hij een kind zou geslagen hebben.

“Moskou weigert dialoog, EU moet conclusies trekken”

 

© Aangeboden door Belga

De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands en veiligheidsbeleid Josep Borrell is verontrust omdat de Russische autoriteiten weigeren een constructieve dialoog aan te gaan met de EU. De Europese leiders moeten daaruit hun conclusies trekken, zegt hij.

Borrell reisde eerder deze week af naar Moskou voor een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. De relaties tussen de EU en het Kremlin zijn serieus onderkoeld na de arrestatie en veroordeling van Aleksej Navalny, de Russische oppositieleider die in Moskou werd opgepakt na zijn terugkeer uit Duitsland, waar hij maandenlang behandeld werd voor de gevolgen van een vergiftiging met het zenuwgas novitsjok.

De relaties zijn op een dieptepunt beland, gaf de hoge vertegenwoordiger vrijdag aan. Maar ondanks de meningsverschillen moeten Brussel en Moskou blijven samenwerken, zei hij toen.

Zondag, bij zijn terugkeer uit Rusland, is Borrell heel wat minder optimistisch. “De Russische autoriteiten hebben de kans om een constructievere dialoog met de EU te voeren niet willen aangrijpen. Dit is betreurenswaardig en we zullen conclusies moeten trekken. (…) Het zal aan de lidstaten zijn om te beslissen over de volgende stappen, en ja, die kunnen sancties omvatten”, schrijft hij op Twitter.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *