Nieuws 5 februari – start we zijn zover

Vlaamse Overheid biedt eventorganisatoren tot 1,8 miljoen euro

 © Aangeboden door Business AM

Eventorganisatoren kunnen een voorschot tot 1,8 miljoen euro op hun investeringen aanvragen bij de Vlaamse Overheid. Dat besliste Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).

Momenteel is er amper beweging in de evenementensector. De coronacrisis legde die vanaf begin maart zo goed als stil. Wie nu een evenement wil organiseren, loopt het risico dat dat uiteindelijk toch niet zal kunnen doorgaan. Alles hangt af van hoe de coronacijfers evolueren. Dat maakt het voor ondernemers financieel enorm riskant een evenement te plannen.

Geen risico om geld te verliezen

Daarom lanceerde de regering in augustus een voorschotregeling die ondernemers in de sector de mogelijkheid bood een voorschot aan te vragen tot 800.000 euro. Met dat initiatief hoopte de overheid dat bedrijven terug events zouden gaan plannen. Als het door de omstandigheden dan toch geannuleerd zou worden, moesten de ondernemers dat voorschot niet terugbetalen. Zo liepen zij geen risico om onnodig geld kwijt te spelen.

Het initiatief is een succes met tot nu een 150-tal gesteunde projecten. Volgens Crevits laat het Europese tijdelijke kader voor staatssteun nu toe dat het bedrag wordt opgetrokken. Eventorganisatoren hebben nu de mogelijkheid een voorschot aan te vragen tot wel 1,8 miljoen euro.  

‘Een voorschot valt in het niets als we geen evenementen mogen organiseren.’

Bruno Schaubroeck, woordvoerder van de Alliantie van Belgische Eventfederaties, is enthousiast, maar heeft ook zijn bedenkingen. Dat laat hij weten aan De Tijd: ‘De liquiditeiten van onze bedrijven zijn volledig opgedroogd. Cash is dus meer dan welkom. Maar dan wel op voorwaarde dat we mogen werken.’

Momenteel ligt de sector nog volledig stil en echt perspectief hebben ze nog niet gekregen. De huidige maatregels verbieden alle evenementen. Het ziet er niet naar uit dat er snel versoepelingen komen. ‘Een voorschot valt in het niets als we geen evenementen mogen organiseren. De steunmaatregel wordt pas bruikbaar als onderdeel van een groter relanceplan’, zegt Schaubroeck.

Evenementensector test digitaal coronatestbewijs

TECH17/12/20202 min lezendoor Redactie

EPA

De toets is uitgevoerd door de Nederlandse Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen, initiatieven die vanuit de evenementensector zijn opgezet naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen voor de evenementensector. In samenwerking met kennisinstellingen doet Fieldlab Evenementen onderzoek naar oplossingen om evenementen weer veilig plaats te laten vinden, mede ondersteund door de overheid.

Met de digitale testbewijzen kan de uitslag van een coronatest worden gekoppeld aan de identiteit van een persoon – de gegevens worden in een ‘persoonlijke datakluis’ op de telefoon van de betreffende persoon bewaard. Bij de toegangscontrole kan de persoon de testresultaten laten zien en de organisatie kan deze op echtheid toetsen. Zo kan fraude met testuitslagen worden voorkomen.

De Nederlandse regering heeft toestemming gegeven voor het organiseren van een paar pilootevenementen in januari, die ondanks de strengere maatregelen die deze week zijn ingevoerd toch mogen doorgaan. Bij een theatervoorstelling, congres en twee voetbalwedstrijden gaat Fieldlab Evenementen onderzoeken of het systeem in de praktijk werkt.

Bron: ANP

Een op de drie Belgen wil vaccin om op vakantie te kunnen gaan

04/02/2021

Foto Pexels

Het lijkt erop dat de Belg na een jaar zonder een ontspannende zonvakantie in het buitenland duidelijk zin heeft om op vakantie te gaan. Maar liefst 77% heeft al reisplannen, waarvan 74% bij voorkeur naar het buitenland gaat. Voor 1 op de 3 is vakantie zelfs de grootste motivator om zich te laten vaccinerenDat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Corendon.

Van de Belgen die al reisplannen hebben, geeft 96% aan met het vliegtuig op vakantie te gaan en de helft van deze groep heeft zelfs al een vliegvakantie geboekt. 94% van de Belgen wil zich laten vaccineren; voor 1 op de 3 is vakantie zelfs de grootste motivator om zich te laten vaccineren. 44% wil dan ook liefst gevaccineerd zijn alvorens het vliegtuig op te springen

Reisadvies

Hoe dom kun je zijn

We weten nog helemaal niet of we anderen niet kunnen besmetten als je met het vaccin middel al bent ingeënt. Mooi dat je zelf niet meer ziek kan worden (tussen haakjes)

Maar misschien wel iemand anders kunt besmetten! Dus blijf opletten pas als 80 % is ingeënt wordt het veiliger?

Of is het allemaal onzin, en gaan we 98% mensen proberen in te enten met antivirus om 2% te redden?

Zouden we niet beter de zwakkere kunnen onderzoeken hoe deze te redden? Door inenting of behandeling wellicht. Daar de laboratoria voor stimuleren gezamenlijk! Was vele malen goedkoper geweest is zo mijn gedachte?

John van Rest

Het andere geluid ook even naar voren gebracht ter informatie!


James Arjuna
, meester ontwerpingenieur (1978 – heden)

Het “links” in de VS ligt heel dicht bij de NAZIS in Duitsland in de jaren dertig. In Nederland is het niet eens dichtbij links. Ze gaan nu allemaal over macht en hebzucht. Alle rijke elites in de VS zijn democraten en ze doen er alles aan om elke concurrentie te stoppen om te voorkomen dat een Republikeins bedrijf ooit zal slagen.

Ze willen totale en volledige macht en controle en ze doen het net zoals Hitler deed; doen alsof ze de “goede” zijn, terwijl zij juist deze intense verdeeldheid aan het opzetten zijn door domme ideeën. Hitler werd met een enorme marge gekozen als de “redder” van Duitsland. Dezelfde motis operendi.

De belangrijkste manier om een ​​land over te nemen, is door het economisch te vernietigen en de andere jongens er de schuld van te geven. Maar nu zijn alle rijken links Demoncrat, maar ze geven nog steeds de schuld aan de rijke Republikeinen, die niet meer bestaan.

De meeste Republikeinen zijn familiemensen met kleine bedrijven.

Trump is een klassieke liberaal, net zoals je die in Nederland zou vinden. Zijn beleid is bijna hetzelfde als dat van John F. Kennedy. Het was een communist die JFK vermoordde. Hij is alleen voor de normale arbeidersklasse van mensen, en om ervoor te zorgen dat ze voorspoedig en gezond zijn. Al zijn acties tot nu toe laten zien dat hij een echte humanitaire persoon is.

Maar de nieuwsmedia zijn allemaal democraten die getraind zijn in dit proces om de VS te vernietigen en hun burgers als slecht of onzin te maken.

Als u het leven, de vrijheid en het nastreven van geluk steunt, zullen de democraten u kwaad noemen.

Wat de echte naam van de democraten betreft, het is “communisten”. Waar een klein deel van de mensen met ijzeren vuist regeert en iedereen doodt die hun autoriteit betwist. Erg kwaadaardig. Er gaat niets boven “links” in de EU.

De beste manier om meer over Trump te weten te komen, is door naar hem te luisteren en alle documenten en orders te bekijken die hij heeft ondertekend. Elk van hen is gunstig voor de gemiddelde mensen in de VS. En hij heeft geen enkele aanwijzing ooit een racist te zijn. Nooit in zijn hele leven zoiets getoond. Hij ontving prijzen voor zijn steun aan zwarte scholen en zwarte cultuur door de NAACP en Jessi Jackson en andere zwarte leiders.

De Democraten hadden een goede zaak als een crimineel kartel dat Amerikaanse fondsen voor zichzelf steelde. Op 170.000 per jaar werden ze multimiljonair en Trump probeert daar een einde aan te maken. Ik noem ze het Washington Criminal Cartel. Als je hun regels niet volgt, word je vernietigd of vermoord (zoals bij John Kennedy).

Als je iets van American News Media gelooft, ben je een dwaas.

Automatisch vertaald

Is het coronavirus gevaarlijker dan de griep?

Ik ben momenteel herstellende van Covid-19. Mijn partner en ik vingen het op hetzelfde moment, ondanks ons beiden werken vanuit huis, zelden uitgaan, en altijd het dragen van maskers toen we dat deden. Zijn symptomen waren zeer mild en snel opgehelderd, terwijl de mijne, volgens de arts die mij behandelde, “klassiek” waren. Behalve dat in plaats van 2 weken, mijn symptomen duurde 2 maanden (en tellen).

De meeste mensen zijn zich bewust van de relatief hoge sterftecijfers van Covid-19. En velen hebben gehoord over de “lange Covid” patiënten, die nog steeds ziek zijn of hebben blijven permanente weefselschade, evenals degenen die hebben ervaren “cytokine stormen” en andere auto-immuun reacties. Maar zeer weinigen begrijpen hoe echt schrijnend “normale” Covid kan zijn. Ik had alleen de kleinste inkt mezelf, en was helemaal niet voorbereid op wat kwam mijn weg. Ik nam aan dat iedereen die praat over gruwelijke symptomen “acute” gevallen waren. Maar nee.

Covid-19 is ordes van grootte erger dan elke ziekte die ik ooit heb meegemaakt, en dat geldt ook voor de behandeling van kanker. Op mijn ergste dag kon ik mijn hoofd niet optillen of boven een fluistering spreken. Mijn partner was aan de telefoon met mijn arts die dag, terwijl ik een duim omhoog of omlaag in antwoord op zijn vragen gaf. We vroegen ons allemaal af of ik misschien in het ziekenhuis moest zijn, maar in feite was mijn koorts matigend en mijn piepende ademhaling was onder controle. Ik was eigenlijk beter als het ging om mijn ademhalingsproblemen. Maar de ademhaling was niet het ergste.

Voor mij, en voor velen, het meest uitdagende deel van “klassieke” Covid is de diepe, slopende vermoeidheid die het begeleidt. En tenzij je het hebt ervaren, is het gewoon niet mogelijk om het te begrijpen. Vooral als je iemand bent die van nature een hoge energie heeft. Soms was het meer dan ik kon doen om mijn ogen te openen, die buitengewoon lichtgevoelig werden, dus ik lag daar gewoon in het donker, me afvragend wanneer het uiteindelijk beter zou worden.

Het duurde 2 maanden, maar ik heb aanzienlijk verbeterd. De diepe vermoeidheid is verdwenen, en mijn koorts eindelijk brak na week 6. Ik ben nog steeds met behulp van een puffer, om te helpen met ademhalen, en ik heb nog steeds te matigen hoeveel ik doe, niet alleen fysieke arbeid, maar “cognitieve arbeid” ook. Ik kan nog steeds niet naar buiten lopen, als het koud is, zonder piepende ademhaling en hoesten ongecontroleerd, en ik ben nog steeds pijnstillers. Maar dat alles is zo veel beter dan hoe ik het gevoel heb dat ik het nauwelijks merk. Het is zo’n opluchting om je weer menselijk te voelen.

Is Covid-19 erger dan seizoensgriep? Ja, aanzienlijk erger. De sterftecijfers zijn beangstigend op zich, maar de ernst en persistentie van de vermoeidheid, en de onvoorspelbaarheid van de symptomen die je zou kunnen krijgen (Covid teen, trillende handen, verlies van geur, maar ook verlies van gehoor en zicht, allerlei bizarre psychologische en neurologische problemen), en hoe lang je ziek zou kunnen zijn, voegen allemaal een schrijnende laag van surrealistische onvoorspelbaarheid toe.

Bekijk het zo. Net als bij het gokken, je gewoon niet weet welke kaarten je zal worden behandeld. Veel van de kaarten zijn vrij veel “uit de gevangenis gratis”, in principe een paar sniffles en je bent klaar. Maar andere kaarten, uit het niets, zijn hard onbegrijpelijk voor iets dat we noemen een “koud”.

Hoe dan ook, in een notendop: Covid is freaking eng, en het ergste deel, afgezien van de mogelijkheid om te sterven, is niet weten of je een zeer milde versie van het ervaring, of als je een van de mensen die zou kunnen eindigen met chronische vermoeidheid en blijvende schade, aan longen of andere organen. Dat is geen weddenschap waar iemand onverschillig voor zou moeten zijn.

Covid is geen grap.

Caroline Sin

Automatisch vertaald

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *