Nieuws vanuit China

CHINA / MAATSCHAPPIJChinese gezondheidsdeskundigen roepen op om Pfizer’s mRNA-vaccin voor ouderen op te schorten na Noorse sterfgevallenDoor Zhang HuiGepubliceerd: 15 januari 2021 13:58   

Pfizer Foto:VCG

Chinese gezondheidsdeskundigen riepen Noorwegen en andere landen op om het gebruik op te schorten van op mRNA gebaseerde COVID-19-vaccins die worden geproduceerd door bedrijven zoals Pfizer, vooral onder ouderen, vanwege de veiligheidsonzekerheden van de vaccins na de dood van 23 bejaarde Noorse mensen die het vaccin kregen.

Het nieuwe mRNA vaccin werd ontwikkeld in haast en was nooit gebruikt op grote schaal voor de preventie van infectieziekten, en de veiligheid ervan was niet bevestigd voor grootschalig gebruik bij de mens, een Chinese immunoloog

gezegd.

De dood incidenten in Noorwegen bleek ook dat de mRNA COVID-19 vaccins ‘werkzaamheid was niet zo goed als verwacht, deskundigen gezegd.

Sinds donderdag heeft Noorwegen 23 sterfgevallen gemeld in verband met

vaccinatie. “Tot nu toe zijn er 13 beoordeeld.

Veel voorkomende bijwerkingen kunnen hebben bijgedragen aan een ernstige cursus bij kwetsbare ouderen,” het Noorse Geneesmiddelenbureau zei op haar website.

Alle sterfgevallen zijn opgetreden bij kwetsbare, oudere patiënten in verpleeghuizen.

Alle zijn meer dan 80 jaar oud en sommigen van hen meer dan 90, Noorse media NRK gemeld.

Twee COVID-19 vaccins, Comirnaty, van BioNTec/Pfizer, en Moderna, worden gebruikt in

Noorwegen. De vaccins zijn ontwikkeld op mRNA-technologie en hebben tijdelijke goedkeuring gekregen in de EU, volgens het agentschap.

Noorwegen lanceerde eind december een massavaccinatiecampagne, waarbij de oudste burgers en bewoners van verpleeghuizen eerst vaccinatie aangeboden kregen, ook boven de 85 jaar.

Het Noorse Geneesmiddelenbureau gaf toe dat de studies die de basis vormen voor de tijdelijke goedkeuring van het vaccin zeer weinig mensen boven de leeftijd van 85 omvatten, en er is weinig bekend over hoe eventuele bijwerkingen deze leeftijdsschijven zullen beïnvloeden, maar het zei, “we gaan ervan uit dat de bijwerkingen grotendeels hetzelfde zullen zijn bij ouderen als bij ouder dan 65 jaar.”

Chinese deskundigen zeiden dat de dood incident moet voorzichtig worden beoordeeld om te begrijpen of de dood werd veroorzaakt door vaccins of andere reeds bestaande voorwaarden van deze personen.

Yang Zhanqiu, een viroloog van Wuhan University, vertelde de Global Times op vrijdag dat de dood incident, indien bewezen te worden veroorzaakt door de vaccins, bleek dat het effect van de Pfizer vaccin en andere mRNA vaccins is niet zo goed als verwacht, als het belangrijkste doel van mRNA vaccins is om patiënten te genezen.

De mRNA-vaccins leren menselijke cellen om een eiwit te maken om een immuunrespons te

activeren; dan kan de immuunrespons mensen beschermen tegen besmetting als het echte virus in het lichaam komt.

Ondertussen kunnen giftige stoffen worden ontwikkeld tijdens het hele proces van mRNA-vaccinaties;

dus, de veiligheid van vaccins kan niet volledig worden gewaarborgd, Yang zei.

Maar dat is niet het geval voor geïnactiveerde vaccins in China, die meer volwassen technologie hebben, bovengenoemde Yang.

Een in Peking gevestigde immunoloog, die om anonimiteit verzocht, vertelde de Global Times op vrijdag dat de wereld moet het gebruik van de mRNA COVID-19 vaccin vertegenwoordigd door Pfizer op te schorten, als deze nieuwe technologie heeft niet bewezen veiligheid in grootschalig gebruik of bij het voorkomen van infectieziekten.

Oudere mensen, vooral die ouder dan 80, moet niet worden aanbevolen om een COVID-19 vaccin te ontvangen, zei hij.

Hij zei dat mensen ouder dan 80 jaar hebben een zwakker immuunsysteem en zijn meer vatbaar voor nadelige

gevolgen; dus, ze moeten worden aanbevolen om medicijnen te nemen om hun immuunsysteem te verbeteren, zei hij.

China is begonnen met vaccinatie voor mensen tussen 18 en 59 jaar, als statistieken over mensen van 60 jaar en ouder en mensen van 18 jaar en jonger waren relatief klein tijdens klinische proeven van de vaccins.

Zo kunnen we niet volledig identificeren van de werkzaamheid en bijwerkingen voor deze twee groepen, een in Peking gevestigde gezondheidsdeskundige die gevraagd om anoniem te zijn, vertelde de Global Times op vrijdag.

Twan zegt corona covid-19 is 10 x erger dan Griep.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *