Nieuws 3 Februari – De lach

Goede morgen, als we het nieuws lezen dan begrijpen we niet meer wat er in de wereld toch speelt. Wat wel te zien is dat het alleen gaat om winst. Kijk maar naar de farmaceutische bedrijven.

Pfizer hoopt dit jaar voor 15 miljard dollar coronavaccins te verkopen. Is winst maken een misdaad, nee dat is het niet als je gewoon tussen de 10 en de 40 % winst zou maken is dit business. Maar het is vele malen hoger dan dat, en dat is gewoon oplichting! Wat wij ons gewoon laten aansmeren.

Waar zijn we dan zelf mee bezig? Hebben we dit dan niet meer in de gaten. Toch maar eens naar Thierry Baudet gaan luisteren! Hij heeft niet overal gelijk in wat hij zegt, maar in grote lijnen is het wel juist wat hij verkondigd. Neem het hem niet kwalijk hij soms een beetje onbezonnen, hij is nog jong en moet nog veel te leren. Heeft wel de intelligentie hiervoor dus hij komt er wel.

Maar ook wij moeten nog veel leren, kijk maar eens naar jezelf hoe we reageren op al die betutteling. Begin bij jezelf eens de wereld te verbeteren, en laat je niet meer langer de wet voorschrijven door mensen met slechte gedachten. (in hun eigen wereld)

Sta op en wordt eens wakker!

Hier volgt een lijstje om over na te denken!

Doe dat eens?

John van Rest

Corona covid-19
Oversterfte
Ziekenhuis overvol
IC vol

Mondkapjes

1,5 m ruimte laten

Lock down

Klimaat crisis
Staatsschulden
economische crisis
Co2 crisis
Vluchtelingenbeleid
Overbevolking
Stress doden
Klimaat doden
Geld verspillingen in Europese overheidssysteem

Leugens en voorspellingen.

Twan Huys zegt tegen Thierry Baudet dat de corona COVID-19, tien keer zo erg is als de griep! Waar haalt hij het vandaan deze leugen. Hij probeert Thierry te ontmaskeren, maar juist hij “Twan” is de leugenaar! Het lijkt er op dat Twan zo ingenomen aardig persoon is. Maar juist voor dit soort mensen moet je oppassen! De mislukte presentator probeert natuurlijk overal een voet tussen de duur te krijgen, wat hij er ook voor moet zeggen. Het zal hem een zorg zijn!

John van Rest

Leugens en nog een leugens.

John van Rest

Genoeg om over na te denken. Hoe denk je hier zelf over? Het volgend stukje bijvoorbeeld (zie beneden)

John van Rest

Australië ontkent dat bosbranden met klimaatverandering te maken hebben

KLIMAAT08/01/20202 min lezendoor Julie PutseysDe bosbranden razen al sinds september door het land. – EPA-EFE/DEAN LEWINS.

Volgens de regering van Australië hebben de bosbranden niets met klimaatverandering te maken. Ondanks de ophef pleiten premier Scott Morrison en minister van Energie Angus Taylor ervoor om de uitstoot van broeikasgassen niet verder terug te dringen.

Er is ophef ontstaan omdat de Australische regering ontkent dat er een direct verband zou zijn tussen de bosbranden en klimaatverandering, en daarom het ook niet nodig vindt om ambitieuzer klimaatbeleid door te voeren.

‘Als het gaat om het verminderen van de wereldwijde uitstoot, moet Australië zijn steentje bijdragen’, stelde Taylor in een statement aan persagentschap Reuters. ‘Maar nu met de bosbranden moeten we de gemeenschappen verenigen, niet verdelen.’

Eerder stelde Taylor ook al – in de krant The Australian op 31 december – ‘dat het in vele landen niet acceptabel is om de uitstoot te verminderen met beleid dat economische groei belemmert, jobs doet verdwijnen en het leven duurder maakt’.

Australië is momenteel verantwoordelijk voor 1,3 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

350 miljoen ton CO2

Er is een wetenschappelijke consensus dat klimaatverandering een belangrijke oorzaak is in de bosbranden. Daarenboven verergert de ramp het broeikaseffect, enerzijds door de CO2-uitstoot van het vuur, anderzijds door het verdwijnen van bomen die CO2 absorberen. Volgens milieuorganisatie Global Carbon Project hebben de bosbranden tot nu toe 350 miljoen ton CO2 teweeggebracht, ongeveer twee derde van de jaarlijkse uitstoot van de Australische bewoners.

Het klimaatscepticisme van de politici zorgt ook buiten Australië voor verontwaardiging. Bijvoorbeeld bij Nieuw-Zeelands acteur Russel Crowe die de Golden Globes-uitreiking aan zich voorbij liet gaan om de brandweer in Australië bij te staan. En bij Amerikaans presidentskandidaat Bernie Sanders die op Twitter de noodzaak van ambitieus klimaatbeleid liet optekenen.Hoe naïef kun je zijn om te denken dat je met een bezoek aan de Chinezen achter de waarheid kan komen. Een kind kan dit zien, waarom zien ze dit zelf dan niet?

John van Rest


WHO-onderzoekers bezoeken vandaag virologisch instituut van Wuhan

Sinds vorige week zijn enkele onderzoekers van de World Health Organisation (WHO) aangekomen in Wuhan. Het team is op zoek naar sporen van de herkomst van het coronavirus.

Vandaag staat voor het team een bezoek aan het virologisch instituut van Wuhan op het schema. Het lab is sinds het begin van de pandemie het onderwerp van complottheorieën over de oorsprong van het virus.

Volgens die theorieën zou het virus door Chinese wetenschappers in het lab zijn ontwikkeld. Het virus zou dan per ongeluk ontsnapt zijn ofwel met kwade bedoelingen zijn losgelaten op de wereld. Complete onzin, zeggen wetenschappers. Zij ontkrachtten de theorie snel en legden bewijs voor dat het virus zeer vermoedelijk ontstond uit de lokale Chinese fauna. Het virus werd dan van dier naar mens overgedragen, dat heet een zoönotisch virus in academische jargon.

Geloofwaardigheid WHO onder druk

De onderzoekers van de WHO zullen vandaag naar eigen zeggen belangrijke vragen stellen aan de medewerkers van het lab. Het team zal overleggen met lokale wetenschappers over de veiligheidsmaatregelen van Chinese labo’s.

Of het team met hun bevindingen de wereld zal kunnen overtuigen, blijft een vraagteken. De WHO is zelf het onderwerp van verschillende complottheorieën en de internationale organisatie ligt ook voor goede redenen onder vuur. China is de grootste geldschieter van de WHO, wat de geloofwaardigheid van het huidige onderzoek in twijfel trekt. Wereldleiders zoals ex-president Trump vonden ook dat de WHO de coronacrisis niet snel genoeg had aangepakt in 2020. Ondertussen prezen de WHO en China elkaar voor de transparantie over het aantal gevallen in het land, terwijl later duidelijk werd dat de gegevens helemaal niet klopten.

Internationaal team

Het WHO-team bestaat uit een internationaal gezelschap van befaamde virologische experts uit 10 landen. Daar zit ook de Nederlandse onderzoeker Marion Koopmans bij. Zij is het hoofd van de afdeling klinische virologie aan het Erasmus universitair ziekenhuis van Rotterdam. Ze was onder andere nauw betrokken bij het onderzoek naar de Covid-19-variant die uitbrak onder de nertsen in Europa.

Koopmans deelt soms updates over het onderzoek op Twitter. Op dit moment lijkt het alsof het team nog niets bijzonders heeft aangetroffen:

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen blijven dalen

Van 27 januari tot en met 2 februari zijn er dagelijks gemiddeld ruim 117 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis beland. Dat is 10 procent minder dan in de week ervoor, zo blijkt woensdagochtend uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

In de ziekenhuizen worden momenteel 1.794 coronapatiënten (-3 procent) verzorgd. Van hen liggen er 311 op de afdelingen intensieve zorgen (-4 procent).

Ook het aantal nieuwe overlijdens blijft dalen. Van 24 tot en met 30 januari bezweken dagelijks gemiddeld bijna 43 mensen aan COVID-19, 21,2 procent minder dan in de voorgaande zeven dagen.

Het aantal besmettingen neemt wel nog toe. Per dag kwamen er van 24 tot en met 30 januari gemiddeld 2.348 bevestigde gevallen bij, een stijging met 9 procent.

De teller van het aantal bevestigde coronagevallen sinds het begin van de pandemie staat nu op 713.271. Het totale dodental bedraagt 21.173.

Finse verpleegster daagt Pfizer uit door 7 doses uit flacon te halen

 © Aangeboden door Business AM

Een Finse verpleegster die zeven mensen vaccineert met slechts één flacon van het coronavaccin van Pfizer haalt al enkele dagen de voorpagina’s in haar land. Volgens het farmabedrijf kunnen er immers slechts zes doses uit één flacon worden gehaald.

Sari Roos, een verpleegster die in de Finse hoofdstad Helsinki werkt, doet heel wat stof opwaaien. Bij het inenten, raakte ze steeds meer gefrustreerd dat er in haar injectiespuit en naald soms nog doses overbleven – terwijl de geplande leveringen van het coronavaccin in haar land vertraging opliepen. 

Aangemoedigd door haar werkgever begon de verpleegster te experimenteren. Zo is ze er uiteindelijk in geslaagd om met een bepaald type injectiespuit en met de lucht die in de flacon achterblijft elke druppel van het vaccin te gebruiken en het aantal doses per flacon te verhogen tot zeven. 

In Finland wordt Roos met lof overladen. Het Finse Instituut voor Gezondheid en Welzijn keurde haar methode inmiddels goed en donderdag zal ze aan andere zorgverleners tonen hoe ook zij zeven doses uit een flacon kunnen halen. Verder zal er ook een trainingsvideo van haar methode online beschikbaar worden gesteld. 

Europa

Of de benadering van Roos ook in de rest van Europa – dat kampt met een vertraging van de levering van tientallen miljoenen vaccins door AstraZeneca – weerklank zal vinden, valt nog af te wachten. Volgens het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) moeten er zogeheten spuiten en/of naalden ‘met een kleine dode ruimte’ worden gebruikt om uit een enkele injectieflacon zes doses te kunnen optrekken. 

Daarop maakte Pfizer, op 20 januari, bekend dat het zijn bijsluiter aanpaste. Daarin staat dat er nu zes in plaats van vijf doses uit één flacon kunnen worden gehaald. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er vijf doses uit een flacon zouden worden gehaald, maar al snel bleek in verschillende landen dat een flacon goed was voor (minstens) zes spuitjes.

Coronavaccin Oxford AstraZeneca
Een onderzoekster aan de universiteit van Oxford werkt aan het coronavaccin – Isopix

Het farmabedrijf AstraZeneca kampt met productieproblemen. Daardoor zullen er in het eerste kwartaal 60 procent minder vaccins dan verwacht worden geleverd aan de EU. Dat meldt het bedrijf aan de Europese Commissie

Live: Nederland loopt door hoog vaccinatietempo in op andere Europese landen • Besmettingen blijven in gestaag tempo dalen

Het aantal besmettingen daalt in een steeds hoger tempo en het aantal covidpatiënten in het ziekenhuis neemt af. Ondertussen vormt de Britse virusvariant een nieuwe bedreiging, reden voor het kabinet om de lockdown te verlengen. Volg hier het laatste nieuws.

Redactie3 februari 2021, 16:55

Ha ha, is me dat even lachen waar haalt hij het vandaan de jokkebrok?

De coronamaatregelen helpen ook tegen de gewone griep”

© Belga

De gewone griep bestaat nog steeds, alleen komt deze door de coronapandemie dit jaar minder in de aandacht. Er lijken echter dit jaar dankzij de strenge coronamaatregelen minder grieppatiënten te zijn. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst bij Radio 2.

“We zien dat er in Europa op dit moment zeer weinig griep is. Ik ken zelf ook niemand die griep heeft”, stelt Van Ranst. ‘Betekent dat dan dat de griep aan het uitsterven is?’, vraagt men zich af in radioprogramma ‘Spits met David’ op Radio 2. “We zouden dat moeten hopen hé. Maar er zijn twee scenario’s. Oftewel hebben we de griep een flinke tik uitgedeeld door de huidige maatregelen. Afstand houden en handen wassen werkt ook zeer goed tegen de griep. Het zou kunnen dat we daardoor een paar jaar niet veel van de griep zullen horen”, klinkt het hoopvol.

De kans bestaat echter dat de griep volgend jaar gewoon terugkomt wanneer de maatregelen versoepelen. “Het griepvirus is op dit moment niet weg, dus het kan altijd terugkomen. Maar wie weet duurt het wel even voor het tegen volle sterkte weer terug is. Maar wanneer het terugkomt, zijn we er misschien langere tijd niet aan blootgesteld, waardoor we wel meer vatbaar zijn. Maar dit is zeker niet het einde van de griep”, concludeert Van Ranst bij Radio 2.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *