Nieuws 2 februari 2021

Stoppen met het regelen van de natuur om deze naar de hand te zetten! Ga gewoon leven en laat de natuur de natuur. Als het ons overkomt dan is dit gewoon zo! De natuur is God en die kunnen wij niet naar onze hand zetten. Laat gewoon de natuur zijn gang gaan en bescherm jezelf indien nodig en vertrouw op de Heer!

John van Rest

Hevige sneeuwstorm in oosten VS legt vaccinatiecentra plat

Zie hier, we zouden kunnen suggereren dit komt allemaal door het klimaat probleem, we hebben een klimaat crisis iedereen thuisblijven Lock down en in de paniekstand?

Of is het gewoon wintertijd! Het is zoals altijd en dus normaal!

Het is februari!

John van Rest

© Aangeboden door Business AM

Samenleving valt opnieuw tijdelijk stil

Een sneeuwstorm trok vannacht over de noordoostkust van de Verenigde Staten. Het luchtverkeer werd stilgelegd en vijf vaccinatiecentra in de staat New York moesten dichtgaan.

In New York City zullen de Amerikanen straks wakker worden met een sneeuwlaag van maar liefst 61 centimeter. Een hevige sneeuwstorm bedekte gisteren de noordoostkust, waardoor Andrew Cuomo, de gouverneur van New York, genoodzaakt was om de noodtoestand af te roepen.

Volgens het Amerikaanse nationale weerinstituut zal de storm een 4 op 5 scoren op de stormschaal. Niveau 4 betekent dat er hevige schade aan woonsten en openbare gebouwen wordt verwacht en dat zelfs mensenlevens in gevaar kunen zijn. Er wordt verwacht dat de storm nog 2 dagen zal blijven nazinderen.

‘Om de veiligheid van onze werkers en burgers te garanderen, zullen we de afspraken van morgen op verschillende centra moeten verzetten. We willen ook verzekeren dat niemand hun afspraak is afgezegd, ze worden allemaal verzet naar een periode wanneer de weersomstandigheden terug veiliger zijn’, verklaarde Cuomo in een persbericht.

Zeven andere vaccinatiecentra in New York zullen vandaag later opengaan maar wel verder hun activiteiten verder zetten, verzekerde Cuomo.

Het openbaar transport langs de hele westkust zal nog een hele tijd plat liggen. 90 procent van de vluchten vanuit JFK werden gisteren geschrapt. Naar schatting zullen er 800 toestellen per dag aan de grond gehouden worden tot het weer verbeterd.

De metro van NYC zal vanaf deze middag ook dichtgaan tot morgen. Bussen in de binnenstad zullen wel nog rijden. Gele schoolbussen zullen niet uitrukken deze ochtend in New York, de meeste scholen blijven namelijk dicht.

De Amtrak, de grootste Amerikaanse passagierstreindienst, zal ook tijdelijk niet meer rijden tussen New York, Boston en Albany. Het is één van de drukste treinverbindingen in de wereld.

Vaccinatiecentra getroffenBeke: “Eerst jongeren vaccineren? Geen goed idee”

 © Belga

Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke is het geen goed idee om te sleutelen aan de volgorde van vaccinatie. Het vaccin eerst aan jongeren geven vindt hij niet zo verstandig.

“De strategie voor vaccineren vertrekt vanuit een premisse: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de meest kwetsbaren het snelst gevaccineerd geraken?”, zo legde de minister maandagavond uit in Het Journaal op één. “Zij leggen de grootste druk op onze gezondheidszorg en ziekenhuizen. Ze maken ook de grootste kans om te komen overlijden.”

Voor jongeren ligt de situatie anders: “Als jongeren besmet raken, voelen velen er niks van. De kans dat zij in intensieve zorg terechtkomen of overlijden aan de gevolgen van COVID-19 is in verhouding verwaarloosbaar,” aldus de minister nog.

In de staat New York zullen vandaag ook vijf vaccinatiecentra de deuren moeten dicht houden. De geplande vaccinaties van vandaag worden uitgesteld, wat de gehele vaccinatiestrategie aanzienlijk kan vertragen.

Beke wees er nog op dat wie gevaccineerd is, niet meteen alle vrijheid terugwint: er zullen altijd regels tegen de verspreiding van het virus blijven gelden: “We gaan naar een evenwicht moeten gaan tussen voldoende mensen uit de kwetsbare groepen die gevaccineerd zijn en hoe kunnen we dan een stuk zuurstof aan de mensen terug te geven en zeker aan de jongere generatie.”Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *