Nieuws 29 – kappers de pineut

“Eigenlijk is er geen perspectief voor de kappers”

 © Belga

Volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. “De kappers, die sinds november gesloten zijn, zouden met strikte gezondheidsprotocollen half februari kunnen heropenen als de cijfers op het huidige plateau blijven”, zei Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) vorige week bij ‘Matin Première’ op de RTBF-radio nog. Dat lijkt nu echter geen optie meer aangezien de coronacijfers weer allemaal de hoogte in gaan.

Van Ranst herhaalde in De Afspraak dat de toestand op dit moment ernstig is, hoewel dat nog deels “onder de waterlijn” zit. Volgens de viroloog moet het verbod op niet-essentiële reizen nu vooral goed gehandhaafd worden en kan er ook nog meer getelewerkt worden, maar hij sluit nieuwe maatregelen niet uit. Bovendien is het voor een heropening van de contactberoepen duidelijk nog te vroeg, zei hij. “De wetenschappers zijn het vrij eens over het perspectief voor de kappers: dat is er niet op dit moment.”

Lichte daling aantal ziekenhuisopnames

 © Belga

Het aantal ziekenhuisopnames tegen gevolge van een besmetting met het coronavirus daalt licht. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano van vrijdag. Het aantal besmettingen en het aantal sterfgevallen door het coronavirus blijven echter stijgen.

Tussen 22 tot 28 januari werden elke dag gemiddeld 125 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een daling met 1 procent in vergelijking met de week ervoor. Momenteel liggen in de Belgische ziekenhuizen 1.817 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 323 op een afdeling intensieve zorg. 167 patiënten moeten worden beademd.

Van 19 tot 25 januari werden per dag gemiddeld 2.210 nieuwe besmettingen vastgesteld, een stijging met 12 procent op weekbasis.

In de week van 19 tot en met 25 januari stierven elke dag gemiddeld 51,1 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging van 2,9 procent in vergelijking met de week ervoor.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *