Slecht nieuws

De 32 medewerkers van Steelcare uit Hoogezand mogen op zoek naar een nieuwe baan. Het coatingbedrijf vroeg faillissement aan nadat de Duitse windmolenbouwer Enercon, de belangrijkste klant, zich terugtrok.

Steelcare Hoogezand failliet, 32 banen verloren
Foto: Steel Tower Europe Group

Dat meldt RTV Noord. Steelcare maakt onderdeel uit van Steel Tower Europe Group (STEG). De andere onderdelen van de groep draaien nog wel door, bij Steel Tower Europe gaat het om twaalf medewerkers, bij Staalservice Zuidbroek werken 28 medewerkers.

STEG biedt stalen bouwpakketten voor windmolenmasten aan, bij Steelcare werden de mastonderdelen gecoat. Met Enercon werd in 2019 een contract afgesloten om drie jaar lang jaarlijks tachtig masten te leveren, door problemen bij Enercon werd echter vaak niet voldaan aan de afnameverplichtingen. Ook bleven betalingen uit.

Directeur Herman Roose van Steelcare vertelt aan RTV Noord: ‘Er ontstond steeds meer vertraging. Daardoor leed Steelcare verlies. Tot begin december konden we de uitval nog opvangen met wat extra coatingklussen, maar we zitten nu zonder opdrachten.’

Roose vertelt ook dat veel medewerkers in december de bui al zagen hangen en vertrokken, een aanzienlijk deel van het personeel zou inmiddels al ander werk gevonden hebben.

Steel Tower Europe Group geeft aan na het wegvallen van Enercon als klant de productie te willen verschuiven van windmolenmasten naar andere markten voor staalbewerking, bijvoorbeeld de scheepsbouw.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *