Nieuws 24 – Is de farma zo machtig?

Ja en nee, maar wel slimmer dan de overheden die zich met handtekeningen op contracten heeft laten verleiden om bij hen te kopen. Hoewel de farma’s allang wisten dat het geen haalbare kaart was om al deze vaccins in een bepaalde tijdsduur te kunnen maken. Let maar op, de klant kan niet meer onder het contract uit en zal dus langer moeten wachten op het vaccin. Ik voorspel dat dit op het geheel ook niets zal uithalen! De mens zal de natuur niet kunnen voorschrijven hoe het zich moet gedragen!

Wie zegt er dan nog dat gestudeerde HB mensen alleen dan in de kamer en het kabinet kunnen plaats nemen? Ze zouden eens wat meer moeten luisteren naar de ondernemers om tot dezelfde uitgekiende transacties te kunnen komen, wat leren we hieruit? Dat je het zakendoen aan ondernemers moet overlaten en dat de regering zich met andere belangrijke zaken zou moeten bezighouden?

Samenwerking zou hier op zijn plaats zijn geweest. Overboord met regerings-wijsheid!

John van Rest

Pfizer en AstraZeneca maken het ons extreem moeilijk”

 

© Belga

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) meldt dat België tijdens het eerste kwartaal niet de contractueel beloofde 1,5 miljoen dosissen zal krijgen van het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca, maar slechts 650.000. Dat zei VDB zaterdagavond op de Franse openbare omroep RTBF.

“Er zijn veel onzekerheden en de mensen moeten begrijpen dat de taskforce vaccinatie zijn strategie voortdurend zal moeten herzien. Maar Pfizer en AstraZeneca maken die opdracht extreem moeilijk”, stelt de minister naar aanleiding van de vertragingen die de farmareuzen opliepen. Vandenbroucke wees er wel op dat de achterstand bij de leveringen van het AstraZeneca-vaccin naderhand wel ingehaald zal worden, “maar dit is toch uiterst pijnlijk voor het begin van de vaccinatiecampagne”, stelde hij. “Dit is heel slecht nieuws.”

Volgens de minister zijn er dan weer van het vaccin van Pfizer-BioNTech voor het tweede kwartaal 4,4 miljoen dosissen extra beloofd. En ook in het derde en het vierde kwartaal zouden er extra leveringen komen.

Zie hier een paar dagen later het resultaat wat ik al voorspelde.

AstraZeneca annuleert vergadering met Europese Commissie over vaccins

 © Aangeboden door Belga

Farmabedrijf AstraZeneca heeft zijn voor vandaag geplande vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen geannuleerd. Dat meldt een goedgeplaatste Europese bron. Er is discussie ontstaan over het contract dat de Europese Unie met AstraZeneca over de leveringen van coronavaccins heeft afgesloten, nadat AstraZeneca had aangekondigd dat het fors minder dosissen zal leveren dan overeengekomen is.

Maandag zat de top van het Britse-Zweedse AstraZeneca al twee keer samen met de Commissie en de lidstaten, maar het bedrijf kon volgens commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides geen afdoende antwoord geven op alle vragen over zijn vaccinleveringen. Gisteren riep ceo Pascal Soriot in een reeks interviews vervolgens op om begrip te tonen voor het verminderd aantal dosissen. “Dit is geen verbintenis die we met Europa zijn aangegaan”, klonk het in La Reppublica.

Soriot wees er ook op dat de EU haar contract met AstraZeneca drie maanden later tekende dan het Verenigd Koninkrijk, maar er vanuit ging dat het rond dezelfde tijd beleverd zou worden.

Vrijdag beslist het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) of het vaccin tegen COVID-19 dat AstraZeneca ontwikkelde, op de Europese markt toegelaten wordt. Het bedrijf vroeg pas op 12 januari een voorwaardelijke vergunning aan.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *