Nieuws 22- vandaag is er gewoon niet buitenshuis te werken, hoe komt dit?

Als je het nieuws moet geloven is het vandaag weer meer besmettingen en morgen weer minder en zo gaat het maar door dit is gewoon niet geloofwaardig meer

Ja er worden mensen ziek maar en zijn er veel meer niet ziek zeker als je in je eigen omgeving gaat vragen is dit gewoon een klein beetje erger als het normale leven. Ik blijf er bij dat het enorm wordt overdreven en dat het meer dan 90 % is dat niet erg ziek wordt dan normaal met een beetje zware griep zoals het altijd ging. De griep is verdwenen!

Ja er gaan mensen dood maar dat is altijd al zo geweest de laatste jaren en dat is maar goed ook want anders is vol, vol. Moeten we dan zelf mensen gaan doodschieten? Is dit misschien aan de hand zijn er te veel mensen op deze aarde en is de natuur aan het ingrijpen? De oplossing ligt voor de hand ga gewoon doen wat je moet doen en het is in de hele wereld weer gewoon en vanzelf opgelost. Of denken we nog steeds dat we de natuur naar onze hand kunnen zetten? Het wordt tijd dat we goed de natuur gaan zien en rekening gaan houden met Zijn/ Haar plannen. En gewoon weer gaan doen wat we moeten doen! Gewoon stoppen met de natuur naar onze hand te willen zetten!

Wat is er nog over? De mannen die het weten en de makke schapen die doen wat de mannen zeggen! Hoe is het toch mogelijk dat een handje vol mensen bepaald hoe de wereld er moet uitzien en het denken te weten?

Coronacijfers: Aantal ziekenhuisopnames stijgt opnieuw

 Corona België© Aangeboden door Newsmonkey Corona België

Na een lange tijd van daling, stijgt het aantal ziekenhuisopnames opnieuw. De daling was de laatste dagen al bijzonder klein geworden, maar nu stijgt het cijfer voor de eerste keer opnieuw. Ook de positiviteitsgraad in ons land neemt licht toe.

In de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano zien we dat de meeste cijfers rond het coronavirus in ons land verder dalen. De afgelopen dagen ging het nog om een daling bij alle cijfers, maar vandaag zien we opnieuw stijgingen op heet dashboard.

Gemiddeld 1.963,4 nieuwe besmettingen per dag (-6 procent)

In de week van 12 tot en met 18 januari werden dagelijks gemiddeld 1.963,4 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is een daling met 6 procent vergeleken bij de vorige periode van zeven dagen. Begin deze week steeg dit cijfer nog boven de 2.000, maar sinds enkele dagen ligt het opnieuw onder die grens. In totaal raakten in ons land al 686.827 Belgen besmet met het coronavirus.

Op dit moment worden dagelijks gemiddeld 42.157 tests afgenomen. Dat is een daling met 5 procent vergeleken bij een week eerder. Die daling valt te verklaren doordat het einde van de kerstvakantie niet meer meegerekend wordt in het gemiddelde. Toen keerden heel wat mensen terug vanop reis. Sinds kort moeten alle reizigers die terugkeren vanuit een rode zone zich verplicht twee keer laten testen.

Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt voor de eerste keer sinds lang toe. Deze ligt nu op 5,4 procent en ligt zo 0,1 procent hoger dan een week geleden. Daarmee zit ons land wel nog steeds in de buurt van de drempel van 5 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie hanteert om de crisis onder controle te zien. Experts in ons land willen dit cijfer echter zien dalen tot 3 procent alvorens versoepelingen in te voeren.

Gemiddeld 125,3 ziekenhuisopnames per dag (+3 procent)

Het aantal ziekenhuisopnames neemt voor de eerste keer sinds lang toe. Daarbij gaat het nu om gemiddeld 125,3 per dag, goed voor een stijging met 3 procent. De cijfers namen hier al een tijdje af, maar de daling verkleinde gisteren tot 2 procent en zet zich nu om in een stijging.

In totaal lagen er gisteren 1.941 personen in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat is 1 procent meer dan een dag eerder. Daarvan liggen 338 op de afdelingen intensieve zorgen. Ook dat is een stijging met 1 procent vergeleken bij een dag eerder. 182 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Gemiddeld 49 overlijdens per dag (-9 procent)

Bij het aantal overlijdens is er wel nog steeds een daling te zien. Tussen 12 en 18 januari stierven elke dag gemiddeld 49 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat is een daling met 9 procent vergeleken bij een week eerder. In totaal zijn er in ons land nu al 20.620 mensen overleden aan Covid-19.

Vaccinatie

Op dit moment zijn er in ons land al 141.758 personen voor de eerste keer ingeënt tegen het coronavirus. Het gaat daarbij om de eerste fase van de inentingen die plaatsvinden bij de bewoners en het personeel van woonzorgcentra.

In verhouding is op dit moment 1,54 procent van de Belgische bevolking ouder dan 18 jaar gedeeltelijk ingeënt tegen het coronavirus.

Even geen SUPERMAN maar SUPERS Verspreider.

IK zei het al het al eerder, het moet niet gekker worden!

Mensen raken gefrustreerd overspannen en worden daardoor ziek en kunnen niet werken, bedrijven gaan failliet en kunnen niet meer doorgaan. Er komt honger en armoede, laten we het daar eens over hebben! En wat als het geld op is bij ons allemaal dus ook bij de overheid! Wat gaan we dan doen?

Gaan dan alle zieken en hulpbehoevende weer zorgen voor een mooi leven. Is daar al eens over nagedacht? Ja daar is over nagedacht, deze mensen die daar over nagedacht hebben worden complotdenkers genoemd en dus genegeerd! De gekken van de maatschappij!

John van Rest

Besmette leerling blijkt superverspreider”

 © Belga

Maandag ondergingen de meer dan 500 leerlingen van basisschool Olfa Elsdonk in Edegem allen een coronatest. Naast de twee besmette leerlingen van het zesde leerjaar waarmee de bal aan het rollen ging, bleken nog eens drie andere leerlingen besmet te zijn met het coronavirus. Vier van de vijf kinderen bleken besmet met de Britse variant.

Een van die vijf besmette leerlingen blijkt nu een superverspreider te zijn. Het kindje, dat niet in het zesde leerjaar zit, is asymptomatisch en stelt het dus goed. Dat zegt Edegems burgemeester Koen Metsu. Uit het bloedonderzoek bleek het kindje heel veel virus aan te maken en bestond de kans dus dat hij of zij heel veel andere leerlingen of leerkrachten kon besmetten.

“Het toont aan dat de ingrijpende beslissing om iedereen te laten testen nodig was”, zegt Metsu. “Er kwam deze week kritiek op die beslissing, maar met die aanpak hebben we erger kunnen voorkomen. Maandag kan de school gewoon weer open.”

Vandaag worden de testresultaten van de tweede testronde bekendgemaakt. De leerlingen die voor de tweede keer negatief testen, mogen uit quarantaine.

 ©  Google Streetview

120 leerlingen van Provil in quarantaine na besmetting bij superverspreider

In de Lommelse secundaire school Provil moeten alvast 120 leerlingen in quarantaine nadat drie leerkrachten positief testten waarvan een

leerkracht drager bleek van een hoge virale lading

Kappers en andere niet-medische contactberoepen (schoonheidsspecialisten, tatoeëerders…) kunnen vanaf 13 februari opnieuw aan de slag.

Op voorwaarde natuurlijk dat de coronacijfers gunstig blijven evolueren. Op 5 februari komt er nog een Overlegcomité die de heropening moet bevestigen.

De eventuele heropening zal wel gepaard gaan met extra veiligheidsmaatregelen.

*Aan de ingang moeten de contactgegevens van de Covid-19-manager en het aantal toegelaten personen in de kamer (één klant per 10 m², maximaal 2 personen voor ruimtes tussen 10 en 20 m²) aangegeven worden.

*De wachtkamer moet gesloten zijn. Klanten moeten buiten hun beurt afwachten.

*Er mag enkel op afspraak worden gewerkt en er moeten contactgegevens achtergelaten worden. Er moet telkens tien minuten tussen elke afspraak zitten om reiniging en desinfectie van het pand mogelijk te maken.

*Duo-behandelingen zijn verboden.

*Mensen die een contactberoep uitoefenen moeten wekelijks een coronatest ondergaan en moeten hun temperatuur meten voordat ze aan hun dienst beginnen.

*Het personeel moet verplicht een FFP2-masker dragen.

*Klanten moeten een chirurgisch masker dragen in plaats van een stoffen masker.

*De ramen en deuren van de zaak moeten te allen tijde open blijven staan.

Er komt bovendien een verbod op niet-essentiële reizen. Het verbod gaat in vanaf 27 januari en duurt tot 1 maart. Het gaat specifiek over reizen “met een recreatief en toeristisch karakter”. Uitzonderingen zijn er voor wie moet reizen voor dwingende gezinsredenen, humanitaire redenen en studieredenen. Ook voor inwoners van grensregio’s wordt een uitzondering gemaakt, net als voor professionele redenen.

Vanaf maandag zullen alle reizigers uit VK, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika een quarantaine van tien dagen moeten respecteren met een test op dag 1 en dag 7. Wie niet in België woont, zal een dubbele test moeten kunnen voorleggen. Eén bij vertrek en één bij aankomst.

Ook het onderwijs lag vandaag op tafel. Maar voor Vlaanderen blijven de plannen die deze week werden aangekondigd van kracht. Er komt geen algemene mondmaskerplicht. Alleen bij een besmetting van iemand in hetzelfde leerjaar, of als iemand in quarantaine moet, zullen leerlingen en leerkrachten van het 5e en 6e leerjaar uit voorzorg gedurende 14 dagen een mondmasker moeten dragen op school. En de krokusvakantie wordt niet verlengd. Vanaf 8 februari komt er wel een afkoelingsweek met collectief afstandsonderwijs voor het gewoon secundair onderwijs.

Voor de horeca is er nog geen witte rook. Cafés en restaurants moeten nog even wachten om te weten wanneer ze weer zouden kunnen openen. Dat geld ook voor de cultuursector (buiten de musea).

Wie positief test op het coronavirus, moet voortaan tien dagen in isolatie, in plaats van zeven. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist op een interministeriële conferentie en is vrijdag afgeklopt op het Overlegcomité. Dat kondigde sp.a-vicepremier Frank Vandenbroucke aan.

Teststrategie

Naast de nieuwe maatregelen had minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke het over de nieuwe teststrategie. “We hebben een enorme capaciteit om te testen”, zei hij. “Die gaan we volledig inzetten om zeer breed te testen. Niet alleen de mensen die zich niet goed voelen of een een riscio vormen, maar we gaan ook systematisch testen waar er een uitbraak is. In scholen, wijken, … Zo kan er snel op de bal gespeeld worden.”

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *