Nieuws 19- vliegtuig

Stewardess waarschuwt om DIT nooit te drinken op een vliegtuig: “Dat is walgelijk!”

 © Metro

Een Amerikaanse stewardess legt in een TikTok-filmpje uit dat het geen goed idee is om op een vliegtuig verwarmde dranken te nuttigen. “Je zal een stewardess tijdens een vlucht nooit koffie of thee zien drinken omdat we dat weten”, klinkt het.

Kat Kamalani is een 30-jarige stewardess die regelmatig tips en geheimpjes over vliegtuigen meegeeft op haar TikTok. Haar meest recente advies? “Drink tijdens een vlucht nooit dranken die niet in een blikje of een flesje zitten. De reden daarvoor is dat de watertanks waarin het water opgewarmd wordt nooit proper gemaakt of gedesinfecteerd worden. Je zal een stewardess tijdens een vlucht nooit koffie of thee zien drinken omdat we dat weten. Het is echt walgelijk”, vertelt ze.

Tip voor voeden van baby

Ze voegt er nog aan toe dat de watertank enkel gekuist wordt als ze kapot is, maar voor de rest dus niet. Mensen die hun baby willen voeden op het vliegtuig geeft ze de raad om water in een flesje te bestellen en na het mixen met het poeder de melk op te warmen door het in een tas met warm water te zetten.

Verontwaardiging

Haar volgers vinden haar tip erg nuttig, al klinkt er hier en daar ook wat verontwaardiging. “Waarom kuisen jullie die watertanks niet gewoon?” en “Aangezien jullie de drankjes aan de passagiers geven en dat weten, kunnen jullie die kwestie voorleggen. Zo moeilijk is dat niet”, lezen we onder meer.


Ook de Tweede Kamer zelf zat fout bij de toeslagenaffaire

Beeld Tom Janssen

De Tweede Kamer praat dinsdag over de toeslagenaffaire. De vraag is of de eigen rol van het parlement daarbij voldoende over het voetlicht komt.Jelle Brandsma19 januari 2021, 7:49

De Tweede Kamer had het de afgelopen jaren over het ‘toeslagendrama’, een debacle met kinderopvangtoeslag die tot duizenden onschuldige slachtoffers leidde. Maar in de jaren daarvoor ging het over ‘toeslagenfraude’. In het parlement werd sinds de invoering van de kinderopvangtoeslag in 2005 door bijna alle politieke partijen gehamerd op fraudebestrijding. De afgelopen jaren bleek hoe de angst voor onjuist gebruik van overheidsgeld leidde tot een ongekende fraudejacht. De vraag is in hoeverre de Tweede Kamer dinsdag, als het rapport van de ondervragingscommissie-Van Dam aan de orde is, kijkt naar de eigen rol in de kinderopvangtoeslagaffaire.

Het rapport ‘Ongekend onrecht’ stimuleert de Kamer om in de spiegel te kijken. De opdracht luidde om uit te zoeken wat bewindslieden wisten van de harde fraudejacht. Nagaan wat de rol is geweest van het parlement zelf was geen opdracht die de Kamer de collega’s meegaf. Maar de commissie maakt er in het eindrapport van half december toch een opmerking over. “De wetgever – kabinet en parlement – mag het zich aanrekenen dat zij wetgeving heeft vastgesteld die spijkerhard was en die onvoldoende de mogelijkheid in zich had om recht te doen aan individuele situaties.”

Bij de invoering van de kinderopvangtoeslag werd de Tweede Kamer al gewaarschuwd voor problemen. Lukt het de Belastingdienst, een organisatie die is ingericht om geld op te halen, om geld uit te delen en later het te veel betaalde bedrag te verrekenen? Leidt het geven van voorschotten niet tot problemen als mensen met een laag inkomen terug moeten terugbetalen? Maar de politiek zette door.

Door Trouw gepubliceerd.

Spread the love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *